Kotimaa

Bouanane kertoi julmia yk­si­tyis­koh­tia puukotuksista - yritti valita uhreikseen suomalaisia

Turun joukkopuukotuksen oikeudenkäynti jatkui tiistaina Turun vankilassa.
Kotimaa 17.4.2018 9:23 | Päivitetty 17.4.2018 10:03
Rami Nieminen

Puukotuksista kertominen ei tuottanut vaikeuksia Abderrahman Bouananelle oikeudessa tiistaina. Turun vankilassa käytävässä puukotusiskun oikeudenkäynnissä keskitytään koko tiistaipäivä syytetyn kuulemiseen.

Puolustuksen kuulusteluissa Bouanane kertoi, että puukotettuaan ensimmäistä uhriaan ja tätä auttamaan tulleita sivullisia hän halusi keskeyttää hyökkäyksensä. Sitten hän totesi ettei kuitenkaan tehnyt niin. Seuraavaksi Bouananen uhriksi valikoitui lastenrattaita työntävä nainen. Bouanane kertoi halunneensa tappaa tämän.

– Bum. Iskin häntä kaulaan ja siihen tuli iskunjälki. Ajatus oli että jatkan hyökkäystä siihen asti että pää on irti ja heitän sen. Mutta en tehnyt niin, Bouanane kuvaili ja näytti käsillään miten iski veitsellä.

Jatkaessaan juoksuaan pois Kauppatorilta Bouananen tielle osui muun muassa 15-vuotias tyttö. Hän myönsi tunteneensa tytön maahanmuuttajien kesäkurssilta, mutta sanoi ettei tunnistanut tyttöä tuolloin. Sen sijaan Bouanane kertoi halunneensa valita uhreikseen vain suomalaisia.

– Hyökkäyksen aikana en katsonut tarkkaan uhrien kasvoihin. Katsoin sen verran, että uhri on suomalainen, Bouanane selitti.

 

Tuomari hermostui tulkkaushankaluuksiin

Polkupyörä-sanan tulkkaaminen aiheutti ongelmia Bouananelle oikeudessa.

Puolustusasianajaja Kaarle Gummerus kertasi syytetyltä tapahtumia ennen puukotuksia.

Gummerus kysyi Bouananelta hänen liikkeistään ennen puukotuksia. Bouanane kertoi käyneensä moskeijan päivärukouksessa ja menneensä sitten Turun tuomiokirkolle. Sitten hän kertoi unohtaneensa hevosensa ja palanneensa kirkolle uudemman kerran.

Tulkille ja Bouananelle tuli erimielisyyttä hevosta tarkoittavan sanan kääntämisestä. Bouanane teki jopa ratsastamiseen viittaavia eleitä.

Gummerus tarkensi suomeksi, että syytetty ilmeisesti tarkoittaa polkupyöräänsä.

Tulkkaushankaluudet saivat myös oikeuden puheenjohtajan tuskastumaan.

– Minulla on sellainen käsitys, että vastaaja ymmärtää suomea melko hyvin, puheenjohtaja tokaisi.

Hän pyysi, että jatkossa kysymykset esitetään suomeksi ja arabian kielen tulkki kääntää ne Bouananelle, joka vastaa kysymyksiin arabiaksi.

– Ja tarkkaan ottaen se ei ole mikään pyyntö, vaan käsky, puheenjohtaja vielä tarkensi.

Bouanane on tiistaiaamuna esiintynyt oikeudessa huonomuistisena. Hän ei muistanut esimerkiksi mitä reittiä saapui Marokosta Suomeen. Kuulusteltaessa hän kertoi, että poistuttuaan moskeijasta perjantaiaamuna ennen puukotuksia hän ei enää pysty muistamaan kaikkea, koska ei enää hallinnut itseään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kehitysideoita työttömien aktivointiin

Jäin työttömäksi noin vuosi sitten. Olin muutaman kuukauden täysin työtön ja sitten sain/otin vastaan pätkätöitä ja myöh... Lue lisää...
Ihmetyttää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image