Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Body Worlds -näyttely katsoo vainajien ihon alle - katso kuvat

Oikeiden ruumiiden esittely on herättänyt suuria tunteita ensimmäisestä näyttelystä lähtien. Oikeiden ruumiiden esittely on herättänyt suuria tunteita ensimmäisestä näyttelystä lähtien.
Mauri Ratilainen/Com.pic
Kotimaa  17.2.2013 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla avattiin lauantaina 16.2. kohuttu Body Worlds -näyttely, jossa on esillä tieteelle kehonsa luovuttaneiden ihmisten ruumiita.

Plastinoidut ruumiit ja elimet näyttävät konkreettisesti, mitä tapahtuu tupakoitsijan keuhkoille tai miten lihakset pingottuvat fyysisessä suorituksessa. Oikeiden ruumiiden esittely on herättänyt suuria tunteita ensimmäisestä näyttelystä lähtien.

Plastinointimenetelmän kehitti saksalainen tohtori Gunther von Hagens opetustarkoitukseen. Eri työvaiheet vievät käytännössä noin vuoden.

Kun opetuskappaleita oli riittävästi, von Hagens halusi tuoda kehon ihmeet kaikkien nähtäville. Plastinointia varten on tehty jo 13 300 lahjoitusta. Toistaiseksi uusia lahjoituksia ei voida ottaa vastaan.

Lue lisää Kalevan Sunnuntai-liitteestä.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/50 kommenttia

saara
18.2.2013 01:37

Menisin katsomaan!


keheveli
18.2.2013 00:03

Jokaisen ruumis on sisältä suurinpiirtein ihan saman näköinen, olipa sitten se 500 sarjan amis bemu pihalla tai muu takavetonen kosla.


pakko nähdä
17.2.2013 18:37

tieteen nimissä äärimmäisen mielenkiintoinen ja upea näyttely. Se, että onko tämä moraalisesta näkökulmasta oikein laittaa kuolleita näytille, on jokaisen omaan elämänkatsomukseen liittyvä asia. Ainakaan vielä ei ole ketään pakotettu mennä katsomaan näyttelyä.


Oksettavat taantuneet....
19.2.2013 20:54

Moraalilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, sillä kenenkään ruumista ei ole vastoin tahtoa viety käsiteltäväksi...


KANNIBAALI
17.2.2013 17:52

Tämä taitaa rikkoa kannibalismin kieltävän lain henkeä.


kännipaali
17.2.2013 19:32

Googletahan se kannibalismi niin tiedät sinäkin mitä se tarkoittaa.


nostan hattua
17.2.2013 17:47

Arvostan tuollaista paljon enemmän kuin kännipäissään taiteen nimissä värejä paperille roiskittuna, jotka ei esitä muuta kuin tekijän henkistä tyhjyyttä.


On kyllä
17.2.2013 15:36

Mielenkiintoinen näyttely! Mutta tuo on todella karmea tuo raskaana ollut nainen, joka kuvassa. Mihinkähän on äiti kuollut, ja sen myötä myös vauva :( :( :(


Gunther Gerhard Liebchen - plastinoitua tyhjyyttä
17.2.2013 15:25

Lass mich lachen. Günter ei ole tohtori, lukuunottamatta tuota Cosmopolitan University in Jefferson City, Missour (never heard before, neither I), opppilaitoksen myöntämää H.C. titteliä lukuunottamatta (mitään oppiarvoa hänellä ei myöskään ole, koska jätti lääkisopinnot kesken), eikä muuten ole myöskään aatelinen. Oikea nimi Gunther Gerhard Liebchen ja tuo von tuohon eteen tuli ensimmäiseltä vaimolta - tätä Günter ei suuresti vastustanut.
Koko hänen biografiansa on plastinoitua tyhjyyttä.


ei se
17.2.2013 15:06

ihmisen ruppi oo nylettynä sen kummempi kuin sian ruppikaan


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
sota aikana
17.2.2013 15:02

oli ruumiit kuin halot pinosa .semmosta se elämä on mutta nykyääns se ruumis piilotetaan ja ihmiset pelkää nähdä totuuden


PITKÄSTI ON
17.2.2013 14:50

Mielenkiintoista nähdä, miten se suolisto tuolla kiemurtaa.


mummu
17.2.2013 14:43

Olisi hyvä balsamoida abortoituja sikiöitä eri ikäisinä. Aborttia suunnittelevien tulisi nähnä millaisen ihmisalun hän haluisi hävittää. Sain keskenmenon 8-9 viikon ikäinen oli lapsi. Näin hänet hänellä oli jo kädet ja jalat .


IMAX 70
17.2.2013 14:17

No voi hyvänen aika, Tietomaassa oli jo aikaa sitten 90-luvulla anatomia-näyttely aitoine luurankoine päivineneen. Samoin siellä oli yksi Euroopan ensimmäisiä (ellei ensimmäinen) IMAX laajakuvateattereita. Oli huvittavaa kun työkaverit kävi USA:ssa Floridassa ja ties missä NASA tiedekeskuksissa ja kertoivat isoon ääneen kuinka siellä oli näytetty IMAX 70 jättielokuvia. Sanoin että tuossahan niitä on viereisessä rakennuksessa näytetty jo melkein 6 vuotta. Ei menny koskaan läpi, hoopona pitävät varmaan tänäkin päivänä.


teijo
17.2.2013 18:44

Ja oli siellä oikiat tupakoitsijan kehkotkin ja kuvia ruumiinavauksesta..tietomaassa siis,jännää oli.


Oksettavaa
17.2.2013 14:03

Uutisen mukaan ihmiset ovat luovuttaneet ruumiinsa tieteelle, mutta saksalainen tohtori halusi tuoda ne kaikkien nähtäville.

Tämä on hyvin linjassa nykyisen ihmiskäsityksen kanssa. Ihmisellähän tuntuu olevan vain välineellinen arvo. Sekin vain niin kauan, kun hänestä on hyötyä elävänä tai kuolleena.

Hyödytön tai muille vaivaa aiheuttava yksilö voidaan poliittisesti korrektin nykykäsityksen mukaan abortoida tai hänelle voidaan antaa "kuolinapua". Yksin asuvien omaisuutta on pääkaupunkiseudulla kuoleman jälkeen ryöstetty. Ruumiit voidaan ongelmitta asettaa julkisesti näytteille tai tuoreen lakimuutoksen jälkeen sisäelimet voidaan luovuttaa ilman vainajan lupaa.

Ja jos joku uskaltaa kyseenalaistaa tämän, niin vastakommentit eivät tietenkään kohdistu itse asiaan, vaan henkilöön, jonka tulisi "kasvaa aikuiseksi" tai ymmärtää "realiteetit".


Pseudo-Intellectual
17.2.2013 14:56

Ei henkilöä voi abortoida. Sikiö ei ole henkilö.


höpö höpö
17.2.2013 15:39

Sikiö on ihminen ja asia ei siitä mihinkään muutu. Ihmisiä te tapatte, jotka abortoitte pienet elämän taimet.


Oksettavat taantuneet kiihkoilijat
19.2.2013 20:49

Höpö höpö vain itsellesi, senkin taantunut ihminen ilman suurempaa älykkyyttä. Jokaisella naisella on 100 %:n oikeus olla synnyttämättä niin halutessaan. Sama se onko se SIKIÖ viikon vai kymmenen (tai enemmän) vanha. Onneksi te höperöt ette ole onnistuneet ettekä onnistu viemään meiltä ihmisoikeuksia - masuasukki saa ne vasta synnyttyään (ok, jo hieman aiemmin, mutta "anyway"). Piste.


Oksettavaa
21.2.2013 10:54

"Onneksi te höperöt ette ole onnistuneet ettekä onnistu viemään meiltä ihmisoikeuksia - masuasukki saa ne vasta synnyttyään (ok, jo hieman aiemmin, mutta "anyway"). Piste."

Abortissa, armomurhassa ja ihmisten näytteillepanossa ei ole koskaan kyse vain yhdestä ihmisestä ja vain hänen oikeuksistaan. Myös sikiö ja lääkäri ovat ihmisiä.

Et ole tuon kommentin perusteella itsekään aivan varma, milloin sikiö saa ihmisoikeudet.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös