Kotimaa

Body Worlds -näyttely katsoo vainajien ihon alle - katso kuvat

Oikeiden ruumiiden esittely on herättänyt suuria tunteita ensimmäisestä näyttelystä lähtien. KUVA: Mauri Ratilainen/Com.pic
Kotimaa 17.2.2013 8:15
Kaleva

Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla avattiin lauantaina 16.2. kohuttu Body Worlds -näyttely, jossa on esillä tieteelle kehonsa luovuttaneiden ihmisten ruumiita.

Plastinoidut ruumiit ja elimet näyttävät konkreettisesti, mitä tapahtuu tupakoitsijan keuhkoille tai miten lihakset pingottuvat fyysisessä suorituksessa. Oikeiden ruumiiden esittely on herättänyt suuria tunteita ensimmäisestä näyttelystä lähtien.

Plastinointimenetelmän kehitti saksalainen tohtori Gunther von Hagens opetustarkoitukseen. Eri työvaiheet vievät käytännössä noin vuoden.

Kun opetuskappaleita oli riittävästi, von Hagens halusi tuoda kehon ihmeet kaikkien nähtäville. Plastinointia varten on tehty jo 13 300 lahjoitusta. Toistaiseksi uusia lahjoituksia ei voida ottaa vastaan.

Lue lisää Kalevan Sunnuntai-liitteestä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Olis kiva nähä miltä meidän sydänme näytää ja olis myös nähä meidän keuhkotme ja meidän mahalaukkume ja ohutsuolime näytää ja meidän maksa ja munuaiset myös nähä miltä meidän verisuonien oikeet värit on ja pallean myös pernan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisen ruumis on sisältä suurinpiirtein ihan saman näköinen, olipa sitten se 500 sarjan amis bemu pihalla tai muu takavetonen kosla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tieteen nimissä äärimmäisen mielenkiintoinen ja upea näyttely. Se, että onko tämä moraalisesta näkökulmasta oikein laittaa kuolleita näytille, on jokaisen omaan elämänkatsomukseen liittyvä asia. Ainakaan vielä ei ole ketään pakotettu mennä katsomaan näyttelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moraalilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, sillä kenenkään ruumista ei ole vastoin tahtoa viety käsiteltäväksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostan tuollaista paljon enemmän kuin kännipäissään taiteen nimissä värejä paperille roiskittuna, jotka ei esitä muuta kuin tekijän henkistä tyhjyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen näyttely! Mutta tuo on todella karmea tuo raskaana ollut nainen, joka kuvassa. Mihinkähän on äiti kuollut, ja sen myötä myös vauva :( :( :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lass mich lachen. Günter ei ole tohtori, lukuunottamatta tuota Cosmopolitan University in Jefferson City, Missour (never heard before, neither I), opppilaitoksen myöntämää H.C. titteliä lukuunottamatta (mitään oppiarvoa hänellä ei myöskään ole, koska jätti lääkisopinnot kesken), eikä muuten ole myöskään aatelinen. Oikea nimi Gunther Gerhard Liebchen ja tuo von tuohon eteen tuli ensimmäiseltä vaimolta - tätä Günter ei suuresti vastustanut.
Koko hänen biografiansa on plastinoitua tyhjyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oli ruumiit kuin halot pinosa .semmosta se elämä on mutta nykyääns se ruumis piilotetaan ja ihmiset pelkää nähdä totuuden

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi hyvä balsamoida abortoituja sikiöitä eri ikäisinä. Aborttia suunnittelevien tulisi nähnä millaisen ihmisalun hän haluisi hävittää. Sain keskenmenon 8-9 viikon ikäinen oli lapsi. Näin hänet hänellä oli jo kädet ja jalat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi hyvänen aika, Tietomaassa oli jo aikaa sitten 90-luvulla anatomia-näyttely aitoine luurankoine päivineneen. Samoin siellä oli yksi Euroopan ensimmäisiä (ellei ensimmäinen) IMAX laajakuvateattereita. Oli huvittavaa kun työkaverit kävi USA:ssa Floridassa ja ties missä NASA tiedekeskuksissa ja kertoivat isoon ääneen kuinka siellä oli näytetty IMAX 70 jättielokuvia. Sanoin että tuossahan niitä on viereisessä rakennuksessa näytetty jo melkein 6 vuotta. Ei menny koskaan läpi, hoopona pitävät varmaan tänäkin päivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja oli siellä oikiat tupakoitsijan kehkotkin ja kuvia ruumiinavauksesta..tietomaassa siis,jännää oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisen mukaan ihmiset ovat luovuttaneet ruumiinsa tieteelle, mutta saksalainen tohtori halusi tuoda ne kaikkien nähtäville.

Tämä on hyvin linjassa nykyisen ihmiskäsityksen kanssa. Ihmisellähän tuntuu olevan vain välineellinen arvo. Sekin vain niin kauan, kun hänestä on hyötyä elävänä tai kuolleena.

Hyödytön tai muille vaivaa aiheuttava yksilö voidaan poliittisesti korrektin nykykäsityksen mukaan abortoida tai hänelle voidaan antaa "kuolinapua". Yksin asuvien omaisuutta on pääkaupunkiseudulla kuoleman jälkeen ryöstetty. Ruumiit voidaan ongelmitta asettaa julkisesti näytteille tai tuoreen lakimuutoksen jälkeen sisäelimet voidaan luovuttaa ilman vainajan lupaa.

Ja jos joku uskaltaa kyseenalaistaa tämän, niin vastakommentit eivät tietenkään kohdistu itse asiaan, vaan henkilöön, jonka tulisi "kasvaa aikuiseksi" tai ymmärtää "realiteetit".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sikiö on ihminen ja asia ei siitä mihinkään muutu. Ihmisiä te tapatte, jotka abortoitte pienet elämän taimet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö vain itsellesi, senkin taantunut ihminen ilman suurempaa älykkyyttä. Jokaisella naisella on 100 %:n oikeus olla synnyttämättä niin halutessaan. Sama se onko se SIKIÖ viikon vai kymmenen (tai enemmän) vanha. Onneksi te höperöt ette ole onnistuneet ettekä onnistu viemään meiltä ihmisoikeuksia - masuasukki saa ne vasta synnyttyään (ok, jo hieman aiemmin, mutta "anyway"). Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image