Kotimaa

BBC: EU-tuomioistuin piti torjunta-ai­ne­ra­joi­tuk­sen voimassa

Kotimaa 17.5.2018 17:40 | Päivitetty 17.5.2018 18:04
STT

Euroopan unionin tuomioistuin hyväksyi torstaina EU:n aiemman päätöksen rajoittaa entisestään hyönteisten torjunta-aineena käytettävien neonikotinoidien käyttöä maanviljelyssä, kertoo BBC.

Kemikaalijätit Bayer ja Syncenta veivät EU:n huhtikuisen päätöksen oikeuteen. Tuomioistuin hylkäsi yritysten kanteet.

Tuomioistuimen mukaan EU oli tulkinnut varovaisuusperiaatettaan oikein. Unionilla on oikeus rajoittaa kemikaalien käyttöä, vaikkei niiden haitoista olisikaan vakuuttavaa todistusaineistoa.

Kielto koskee kolmea erityyppistä neonikotinoidia, joiden käyttöä rajoitettiin aiemmin jo vuonna 2013. Aineita on jatkossa mahdollista käyttää ainoastaan kasvihuoneviljelyssä.

EU:n äänestäessä rajoituksista Suomi oli yksi kahdeksasta maasta, jotka äänestivät tyhjää. Neljä maata vastusti rajoituksia.

Neonikotinoidit on yhdistetty mehiläiskatoon.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Glyfosfaattia eivät uskaltaneet äänestää kieltoon, vaan sille annetaan aina vaan jatkoaikoja. Glyfosfaatti on uusi DDT. Siis ihan turvallinen sekä ihmisille, eläimille, että luonnolle. Toivon EU:n päättäjille rohkeutta äänestää ensi kerralla ihmisten ja luonnon puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nynny-Suomi äänesti tyhjää! Ei teitä ole äänestetty EU:n ytimeen äänestämään tyhjää. Siellä pitää uskaltaa sanoa mielipiteensä. Mehiläiskatoa aiheuttavat myrkyt pitääkin kieltää ja se pitää uskaltaa sanoa. Hymistelijät ja nyökkäiljät pois päättäviltä paikoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Eu rajoittaa elämän 65vuoteen tai työelämän pättymisvuoteen. Rajoituksia kun suoltaa kuin liukuhihnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kemikaalijätit Bayer ja Syncenta ovat vastuuttomia koska heitä ei kiinnosta luonnonsuojelu vaan ainoastaan raha. Onhan se ikävää kun bisnestä viedään alta pois mutta luonnonsuojelu on kumminkin kaikkien etu, jopa kemikaalijättien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

238 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image