Kotimaa

Arhinmäki vaatii äänestystä Stubbin luot­ta­muk­ses­ta - Stubb Ylellä: "Virhe oli minun, sori siitä"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaatii äänestystä Stubbin luottamuksesta.
Kotimaa 28.11.2015 14:46 | Päivitetty 28.11.2015 15:53
STT, Kaleva

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaatii hallitukselta tiedonantoa eduskunnalle valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) toiminnasta. Sen jälkeen eduskunnan pitäisi äänestää Stubbin luottamuksesta, Arhinmäki kirjoittaa Facebookissa.

– On erittäin vakavaa, että ministeri antaa eduskunnalle täysin virheellistä tietoa, poliittisista syistä, Arhinmäki kirjoittaa.

Arhinmäki viittaa torstain kyselytuntiin, jossa Stubb antoi vääriä tietoja hallintarekisterilausunnoista sekä Aamulehden uutiseen, jonka mukaan valtiovarainministeriö yritti ohjailla huomiota pois hallintarekisterin kielteisistä vaikutuksista.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi Ylen Ykkösaamussa puhuneensa virheellisesti hallintarekisterilausunnoista. Torstaina rekisteriä eduskunnan kyselytunnilla puolustanut Stubb sanoi, että noin 90 prosenttia lausunnoista oli myönteisiä.

Helsingin Sanomien mukaan 21:stä lausunnon antaneesta viranomaisesta vain vajaat kymmenen prosenttia kannatti rekisteriä.

Stubb sanoi jutun osoittavan, että lausuntoja voi laskea monella tavalla.

- Debatin tuoksinassa tekee virheitä. Virhe oli minun, sori siitä.

Stubbin mukaan hankkeen tavoitteena on saada pääomat pysymään Suomessa, sillä suomalaiset voivat halutessaan siirtää omistuksensa ulkomaiseen hallintarekisteriin jo nyt.

Hallintarekisterihanke ei ole mukana pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmassa. Hallituspuolueista sitä on vastustanut perussuomalaiset. Myös muun muassa Finanssivalvonta, poliisi, syyttäjälaitos, oikeusministeriö ja verottaja ovat lausunnoissaan arvostelleet hallintarekisterin sallimista.

Niinistö liittyi arvostelijoihin

Stubbin arvostelijoihin liittyi myöhemmin lauantaina myös Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

– Tämä sama ylimielinen vastauslinja ei nyt riitä. Pääministeri Jäätteenmäki joutui eroamaan samaa luokkaa olevassa tilanteessa, jossa hän ei ollut puhunut eduskunnalle totta, Niinistö kirjoitti Facebookissa.

Niinistö patistaa pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja hallituspuolueita arvioimaan, nauttiiko Stubb enää luottamusta.

– Sen lisäksi eduskunnan on vaadittava ministeri Stubbia vastaamaan asiasta eduskunnan eteen. Siihen on monta tapaa. Valtioneuvoston tiedonanto tai kyselytunti ovat niistä ensimmäiset.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

On sanonta oravakoira on huono metsästyskoira.Oravakoira haukkuu kaikkea mikä liikkuu eikä lakkaa haukkumasta ennenkuin isäntä hakee sen pois, tai nälkä ajaa kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi eroais, eihän Sipiläkään ole eronnut vaikka on valehdellut ja sössinyt kaikki asiat pieleen, ennen uskoin pääministerin puhetta, enää en.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai näin, 90% kansasta ja täällä kommentoivista ei edes ymmärrä mikä hallintarekisteri on. Sori tästä, otan takaisin, 99,10 % kansasta ja täällä meuhkaavista ei edes ymmärrä mikä koko hallintarekisteri on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis pysytäänpä asiassa. Ministeri on valehdellut ja toistuvasti. Ylimielinen käytös lisäksi, kuin itsellä voisi olla vastaava lausahdus tilanteessa: Unohdin maidon kauppaan, sori. Nämä ovat merkittäviä asioita, joista valtovarainministeri kertoo "muunneltua totuutta" omien tarkoitusperien mukaan. On oikein ja asiallista että asiaan puututaan.. Ja opposition juuri on syytä tällaiseen puuttua. Ei tällaista, vieläpä toistuvaa suoranaista valehtelua voi katsoa läpi sormien. Ja luuletteko että vastaavassa tilanteessa, jos oppositiossa olisi kokoomus ja/tai kepu, antaisivat vain asian olla? Luuletteko että omat tai muut kepulit tuohon(kaan) muunneltuun totuuteen puuttuisivat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stuertti Stubing on merkillisen hyvämuistinen ministeri. Mietitäänpäs vähän: fakta = kun hänellä on selvä tieto siitä että 10% kannattaa hänelle mieluista asiaa ja 90% vastustaa sitä, niin kuinka on mahdollista, että näin suuri ero kääntyy "debatin tuoksinassa" kutenkin mieluisen asian 90-10 voitoksi? Hän on sentään ministeri...

On syytä pohtia vakavasti sitä, että onko Stubing kelvollinen tai oikeassa tehtävässä kun ei "muista" asioiden todellista laitaa silloin kun pitäisi muistaa. Ja hänen tehtävässään muistaminen tai edes rehellisyys on perusedellytys.

Arhinmäki ratsastaa hölmön tölmäyksellä mutta Stubb on antanut hyvin juoksevan hevosen siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikku virhe, ei tuon takia kannata ketään erottaa. Poika rukka on niin nuorikin , eikös sitä pidä olla täysi ikäinen ennen kuin on vastuussa. Ja sitä paitsi Jäätteenmäki oli nainen kun tuli erotetuksi. Naisilta vaaditaan vähän korkeampaa moraalia, mutta hyvin vähän. Nykyään jo naisetkin voivat ministereinä valehdella aika paljon. Tuossa joku kirjoitti nappikaupasta täytyy korjata, jotkut kun eivät paljoa asioista ymmärrä, laki koskee osakekauppaa. Kaikki kun eivät ole kovin viisaita ja sehän on ymmärrettävää. Näitä kirjoituksia lukiessa on kyllä todettava tuohon, että stupp on varmaan lukenut tutkimusta jossa todetaan 90% kirjoittajista on vähän yksinkertaisia ja eivät ymmärrä asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puavolla oli kalakulaattori hukassa edellisessä hallituksessa.
Sipilän opastuksella hänenkin päätöksiä muutettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Paavolta (Arhinmäki), jos se on Lada. Tuunaamalla saa hyvän käyttöauton. Väri tietysti punainen. Käyttövarma niin kesällä kuin talvella. Voi itse korjata jos tulee vikaa. Kuulosuojaimet korville, koska pitää niin hirveää ääntä, ettei ajamisesta muuten tule mitään. En ole omistanut, mutta ollut kyydissä ja matka oli yhtä tuskaa. Lada on kuin Paavo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arhinmäki vois lopettaa sen meuhkaamisen ja muistella omaa ministeriaikaansa. Yksi asia on tässä oppositiota seuratessa varmistunut: minun ääntäni nämä herrat eivät tule koskaan saamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan, Kokoomuksen, RKP ja Kristillisten ei kyllä kannate lähteä näiden vasuri piiperoiden (vasurit, sdp, piiperot) matkaan seuraaviin hallituksiin. tekee itsensä naurettavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on nappikauppaa sen rinnalla kun köyhillä maksatetaan kalliita vuokria...Rinne ja ym .kumppanit käärii rahaa ...Aran puututtava tähän touhuun ja heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

59
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
50
Suomalainen ei haluaisi muuttaa työn perässä - Janne Härmä on poikkeus
33
Oulun seudun joukkoliikenteeseen lisää tarjontaa – uudet asuinalueet bussireittien varrelle ja lisää liikennettä Linnanmaalle
33
Kärpät on lyönyt Tapparalle luun kurkkuun, kärppäluotsi Manner silti tyynenä: "Pelit vielä pahasti kesken" – katso huippuhetket!
31
Petteri Orpo Harkimon väitteistä: Kokoomuksessa päätetään yhdessä
28
Raahen Laivan kaivos parantaa tehoja - tavoitteena kaksi tonnia kultaa vuodessa
17
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Etelä-Karjalan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

149 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Hyvä kommentti joka meni melkein oikein. Työntekijän osuus on 6,35% joka menee palkasta. Palkanmaksaja tilittää loput n ... Lue lisää...
Ahas

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image