Kotimaa

Mainos

Älylaitteista selkävaivoja – neljäsosa nuorista kärsii toistuvasta selkäkivusta

Tällä viikolla vietetään Selkäviikkoa. KUVA: Rasila Risto
Kotimaa 17.10.2017 14:28
Petri Hakkarainen

Kännyköiden ja muiden älylaitteiden käyttö alkaa olla keskeinen syy selkävaivoihin. Parhaillaan vietettävän Selkäviikon teema on "Liikuta selkääsi".

Kelan selkäsairauksista viime maksama 103 miljoonaa euroa on pienempi summa kuin edellisenä vuonna, mutta selkävaivojen määrä on kasvussa.

– Sairauslomien väheneminen saattaa johtua siitä, että terveydenhuollossa on huomattu pitkien selkävaivojen takia annettujen sairauslomien ongelma: lepoa voi tulla liikaa ja työhön palaaminen on vaikeaa, sanoo Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio.

Selkävaivat johtuvat useimmiten liian vähäisestä liikkumisesta ja siitä seuraavasta huonosta lihaskestävyydestä. Huolestuttavaa on, että jo neljäsosa 12–18-vuotiaista kärsii toistuvasta selkäkivusta ja joka kymmenennellä nuorella selkäkipu on jatkuvaa.

– Liikkumattomuutta vastaan on toimittava kaikilla tasoilla. Keskeinen vastuu on vanhemmilla. Lasten älylaitteiden käyttöä voi rajoittaa ja heidän kanssaan voi lähteä liikkumaan, Töyrylä-Aapio tähdentää.

Lue lisää 18.10.2017 Kalevasta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Ihminen luotiin liikkummaan ei tulemaan osaksi tietojärjestelmää. Digitalisaatio rappeuttaa ihmistä. Kun seuraa nuorten asentoja niiden katsellessa kännyköitä tabletteja niin ei ole ihme jos selkälihakset ja nikamat välilevyineen on epätasapainossa ja ryhti kadoksissa. Urheilua ja liikuntaa pitää lisätä koulujen ohjelmaan tuntuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän kertoo juurikin käyttäjän tyhmyydestä, kun joutuu turvautumaan älylaitteisiin, eikä kykene itse ratkomaan päivittäisiä tehtäviään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Zombejahan nuo älylaiteaddiktit ovat jo muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytbän ollaan kouluisdakim lisäämässä älylaitteiden käyttöä. Kännykkää, tablettia ja läppäreiltä tehdään kouluissa yhä enemmn tehtäviä ja koululäksyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja istutaan - eiku löhötään - säkkituoleilla, sohvilla yms. eikä istuta ryhdikkäästi pulpetin ääressä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas on erikoisasiantuntija niin ulapalla kuin olla voi.
Ei ne älylaitteet mitään selkävaivoja aiheuta, vaan yleensäkin huono ryhti, ja se, että aivan liikaa käytetään julkisia eikä viitsitä kävellä edes 500 metriä.
Miten erikoisasiantuntija sitten selittää Pokemon pelin, jota nuoriso pelasi ja varmasti liikkui paljon?
Suurin syy on huono ravinto, sillä ei pizzasta, hampurilaisista,eikä kebabeista saa sitä luustoa vahvistavaa ravintoa mitä kasvava nuori tarvitsee.
Huono uni ja lepo yleensä vaikuttaa myös, joten kaikki energia juomat tulisi kieltää alle 18, tai mieluummin poistaa markkinoilta kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

140 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image