Kotimaa

Mainos

AKT järjestää tie­do­tus­ti­lai­suu­den iltapäivällä

Kotimaa 4.3.2016 0:26 | Päivitetty 4.3.2016 11:11
STT

Kuljetusalan työntekijäliitto AKT järjestää kahdelta iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa odotetaan liiton kantaa yhteiskuntasopimukseen. Helsingin Sanomat kertoi eilen, että AKT:n hallitus aikoo esittää liittovaltuustolle yhteiskuntasopimuksen hylkäämistä.

AKT on neuvotteluiden aikana suhtautunut kielteisesti yhteiskuntasopimukseen. Tammikuussa AKT kertoi, että se ei ole lähdössä mukaan uudelle neuvottelukierrokselle yhteiskuntasopimuksesta.

Useat SAK:laiset liitot käsittelevät tänään suhtautumistaan sopimukseen. Lisäksi tänään ovat koolla muun muassa Metalliliiton, Paperiliiton ja Rakennusliiton sekä Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) hallitukset.

Jo eilen asiaan ottivat kantaa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto (SEL). Ne asettuivat eri kannoille: JHL hyväksyi sopimuksen, mutta SEL torjui sen.

SAK:n hallitus tekee ensi maanantaina päätöksen neuvotteluratkaisun hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Muut työmarkkinakeskusjärjestöt ovat jo hyväksyneet ratkaisun.

Linkki juttuun

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

SAK jättää itselleen vielä kiristysruuvin kun osa avainalojen ammattiliitoista jää sovun ulkopuolelle.
Jotenkin tuntuu siltä että SS-heppujen + tm Lindströmin nyrkkitervehdys tuli liian aikaisin koska hallituksella ei ole taskussaan aikuisten oikeasti mitään sellaisia valttikortteja joilla se voi hallita tätä näytelmää.
Heillä onkin vain hävittävää jos tämä sopimus ei toteudu täydessä laajuudessaan.
Sipilän ja kumppaneidensa riemu olikin suunnattu siihen että Sipilän uhkapeli pakkolakeineen ja määräyksineen näytti onnistuneen kun he saivat osan EK:n tavoitteita sovittua ammattiliittojen omien ehdotelmien kautta.
Sipilä näytti siis osin onnistuneen niissä toimissa joissa aikoinaan epäonnistuivat silloiset pääministerit Esko Aho ja Matti Vanhanen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kilpailukyky paranee köyhiä ja pieni tuloisia kyykyttämällä omistajat jakavat isommat bonukset se on työministerin mukaan työttömien etu eivät vain ymmärrä syövätkin jopa 3 kertaa viikossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Lapin länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koiviston hautajaiset

Olla sanomatta mitään. Kaikki sanomisen arvoinen on varmasti sanottu jo aikapäiviä sitten, kiitoksetkin lausuttu. Kaikk... Lue lisää...
Parrein

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image