Kotimaa

Af­ga­nis­ta­nis­sa surmatut tuotiin kotimaahan

Kotimaa 5.8.2014 20:39 | Päivitetty 5.8.2014 21:22
STT, Kaleva

Afganistanissa Heratin kaupungissa surmatut avustustyöntekijät Kaija Martin ja Seija Järvenpää tuotiin iltapäivällä Suomeen.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastassa oli lähiomaisia sekä valtiovallan, keskusrikospoliisin ja Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen edustajia. Terminaali, johon arkut saapuivat, oli suruliputettu.

– Oman valtiovaltamme näkökulmasta se avustus- ja kehitysyhteistyö, jossa he olivat mukana, ansaitsee syvän kunnioituksen, sanoi sisäministeri Päivi Räsänen (kd.), joka välitti omaisille valtioneuvoston osanoton.

Afganistanissa 24. heinäkuuta surmansa saaneet avustustyöntekijät lähtivät yhtä aikaa ensimmäiselle työkaudelleen Afganistaniin alkuvuonna 1998.

Vuonna 1959 syntynyt Kaija Martin oli kotoisin Oulusta, ja hän oli Kiimingin ja Oulujoen seurakuntien nimikkolähetti. Vuonna 1960 syntynyt Seija Järvenpää oli kotoisin Lehtimäeltä.

Avustustyöntekijöinä työskennelleet naiset olivat International Assistance Missionin palveluksessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image