Kotimaa

Mainos

360 astetta Lapin taikaa: Joulupukki esittelee maailmalle oman kesäpaikkansa tunnelmaa - katso käänneltävät videot!

Kotimaa 15.11.2017 18:36
Anne Helaakoski

Rovaniemeläisyhtiö Flatlight Creative Housen pyörittämä 100 Moods From Finland -projekti on taltioinut vuoden aikana sata hetkeä Suomesta. Projektin tavoitteena on viedä Suomea maailmalle uudella tavalla.

Projektin taltioimat hetket ovat aitoja paloja eri puolilta Suomea eri vuodenaikoina äänimaisemaa myöten.

Projekti on kutsunut mukaan viisi positiivisella ja aidolla otteella Suomi-kuvaa rakentanutta henkilöä, lähettilästä. Kukin heistä on saanut valita Suomesta oman paikkansa. Sen tunnelma on taltioitu 360º -videoksi, jonka kuvaa voi käännellä eri suuntiin älypuhelimella tai tietokoneella.

Lähettiläät julkistetaan viikko kerrallaan huipentuen itsenäisyyspäivään. Projektin toisena lähettiläänä oman paikkansa ja hetkensä esittelee joulupukki: 

Flatlight Creative Housen toimitusjohtaja ja luova johtaja Miikka Niemi kuvailee 100 Moods From Finlandin olevan tutkimusmatka suomalaisiin maisemiin ja tunnetiloihin.

– Ideana on tavallaan teleportata katsoja tiettyyn paikkaan ja hetkeen. Näin kattavasti Suomea ei ole koskaan kuvattu 360º -videoiksi, eli projekti on ainutlaatuinen.

Projektin aikana kuvauspäiviä on kertynyt yli sata, ajokilometrejä yli 20 000 ja materiaalia on työstetty yli tuhat tuntia.

Tärkeä osa projektia on interaktiivinen kupolinmuotoinen esitystila, joka on jo nähty muun muassa Berliinissä Pohjoismaiden lähetystöjen juhannusjuhlilla sekä Porissa Suomi Areenan yhteydessä, kertoo Niemi.

– Kupolin sisällä on 360-asteinen näyttö, eli projisointitekniikalla esitettävä maisema ympäröi katsojaa joka puolelta. Se tuo katsojalle ja kokijalle läsnäolon tunteen. Musiikki ei pauhaa, vaan videossa kuuluu autenttinen äänimaisema.

Flatlight Creative Housen yhteistyökumppaneina projektissa ovat Suomi 100, Nokia, Genelec, Visit Rovaniemi, Ruka-Kuusamo ja Lapin Suomi 100.

Viime viikolla projekti julkisti ensimmäisen lähettiläänsä. Saamelaiskäräjien varapuheenjohtaja Heikki Paltto esittelee 360º-videon kautta kotiseutuaan Lemmenjoen Ravadasköngästä:

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Joulupukki oli kalassa Kemijoella, tulevan Sierilän voimalaitoksen vesimassojen alle hukkuvalla rannalla. Ihmettelen, miksi joulupukki ei suojele Kemijoessa olevia vielä vapaita koskia ja komeita karikoita, uhkaavat tuhoutua lopullisesti Sierilän voimalaitoksen takia. Joulupukki ja Kemijoen vesistön vapaa lohi, siinä olisi Lapille mahdollisuus nousta maailman tunnetuimmaksi brandiksi. Eikö kukaan muu huomaa, apuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

153
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
83
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
78
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
65
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
50
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
28
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

RentoReino

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image