Kotimaa

360 astetta Lapin taikaa: Joulupukki esittelee maailmalle oman kesäpaikkansa tunnelmaa - katso käänneltävät videot!

Kotimaa 15.11.2017 18:36
Anne Helaakoski

Rovaniemeläisyhtiö Flatlight Creative Housen pyörittämä 100 Moods From Finland -projekti on taltioinut vuoden aikana sata hetkeä Suomesta. Projektin tavoitteena on viedä Suomea maailmalle uudella tavalla.

Projektin taltioimat hetket ovat aitoja paloja eri puolilta Suomea eri vuodenaikoina äänimaisemaa myöten.

Projekti on kutsunut mukaan viisi positiivisella ja aidolla otteella Suomi-kuvaa rakentanutta henkilöä, lähettilästä. Kukin heistä on saanut valita Suomesta oman paikkansa. Sen tunnelma on taltioitu 360º -videoksi, jonka kuvaa voi käännellä eri suuntiin älypuhelimella tai tietokoneella.

Lähettiläät julkistetaan viikko kerrallaan huipentuen itsenäisyyspäivään. Projektin toisena lähettiläänä oman paikkansa ja hetkensä esittelee joulupukki: 

Flatlight Creative Housen toimitusjohtaja ja luova johtaja Miikka Niemi kuvailee 100 Moods From Finlandin olevan tutkimusmatka suomalaisiin maisemiin ja tunnetiloihin.

– Ideana on tavallaan teleportata katsoja tiettyyn paikkaan ja hetkeen. Näin kattavasti Suomea ei ole koskaan kuvattu 360º -videoiksi, eli projekti on ainutlaatuinen.

Projektin aikana kuvauspäiviä on kertynyt yli sata, ajokilometrejä yli 20 000 ja materiaalia on työstetty yli tuhat tuntia.

Tärkeä osa projektia on interaktiivinen kupolinmuotoinen esitystila, joka on jo nähty muun muassa Berliinissä Pohjoismaiden lähetystöjen juhannusjuhlilla sekä Porissa Suomi Areenan yhteydessä, kertoo Niemi.

– Kupolin sisällä on 360-asteinen näyttö, eli projisointitekniikalla esitettävä maisema ympäröi katsojaa joka puolelta. Se tuo katsojalle ja kokijalle läsnäolon tunteen. Musiikki ei pauhaa, vaan videossa kuuluu autenttinen äänimaisema.

Flatlight Creative Housen yhteistyökumppaneina projektissa ovat Suomi 100, Nokia, Genelec, Visit Rovaniemi, Ruka-Kuusamo ja Lapin Suomi 100.

Viime viikolla projekti julkisti ensimmäisen lähettiläänsä. Saamelaiskäräjien varapuheenjohtaja Heikki Paltto esittelee 360º-videon kautta kotiseutuaan Lemmenjoen Ravadasköngästä:

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Joulupukki oli kalassa Kemijoella, tulevan Sierilän voimalaitoksen vesimassojen alle hukkuvalla rannalla. Ihmettelen, miksi joulupukki ei suojele Kemijoessa olevia vielä vapaita koskia ja komeita karikoita, uhkaavat tuhoutua lopullisesti Sierilän voimalaitoksen takia. Joulupukki ja Kemijoen vesistön vapaa lohi, siinä olisi Lapille mahdollisuus nousta maailman tunnetuimmaksi brandiksi. Eikö kukaan muu huomaa, apuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
41
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
19
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
17
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
16
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
12
Lions-järjestö haastaa kaikki lähiympäristön siivoustempaukseen
11
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image