Mainos

Itsenäisen ja oi­keu­den­mu­kai­sen Suomen puolesta

Vaalipuheet 29.3.2015 10:00
Anne Snellman

Syy, että pyrin eduskuntaan on seuraava – jotain pitäis tehdä! Liian moni asia on Suomen maassa päin seiniä. Suomen status hyvinvointiyhteiskuntana ja sivistysvaltiona on alkanut horjua. Vähempiosaisista huolehtiminen ontuu pahemman kerran. Nykypolitiikalla ajetaan ainoastaan kovaäänisten, vahvojen sekä hyväosaisten etuja. Tämä kierre tulee pysäyttää!

Olen valinnut päävaaliteemoikseni seuraavat viisi aihetta.

1. Yrittäjyys. Käytännössä pk-sektori pitää Suomen talouden pystyssä. Yrittäjyyden kannattavuutta tulisi edesauttaa muun muassa nostamalla arvolisäverollisen liiketoiminnan alarajaa 8 500 eurosta 20 000 euroon.

2. Lähipalvelut. Niin kunta- kuin sote-uudistuksessakaan ei saa tuhota lähipalveluita keskittämällä. Muun muassa mielenterveyspalvelut tulee saada matalankynnyksen ennaltaehkäisevänä lähipalveluna.

3. Jäämeriyhteys. Koko Suomelle olisi erittäin tärkeää panostaa rautatieyhteyden rakentamiseen Jäämerelle. Tätä kautta Suomella olisi mahdollisuus muodostua logistiseksi solmukohdaksi etenkin Aasian ja Pohjois-Amerikan liikenteelle.

4. Euro. EU:n yhteinen valuutta euro ei toimi – siinä on valuvika. Suomen tulee irtaantua eurosta, ja ottaa oma valuuttaa eli markka takaisin!

5. Maanpuolustus. Suomen Nato-jäsenyys tulee selvittää, kuten perussuomalaiset ovat esittäneet. Jos puolustusmäärärahoja ei tuntuvasti koroteta, ja jollei jalkaväkimiinoja palauteta itärajalle, tulee Suomen – varsinkin, jos edellä mainittu Nato-selvitys sitä tukee – liittyä Natoon. Kaiken kaikkiaan kaiken päätöksenteon tulisi olla inhimillistä ja oikeudenmukaista!

Anne Snellman
kansanedustajaehdokas (ps.)
filosofian tohtori
kh:n ja kv:n jäsen
Suomen Kuntaliiton
hallituksen jäsen, Oulu

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

"Jos puolustusmäärärahoja ei tuntuvasti koroteta, ja jollei jalkaväkimiinoja palauteta itärajalle, tulee Suomen – varsinkin, jos edellä mainittu Nato-selvitys sitä tukee – liittyä Natoon."

Nato ja Naton viides kolonna ovat Suomen suurin turvallisuusuhka. Vieläpä niin ettei Natokaan olisi erittäin todennäköinen uhka ellei sillä olisi avustajia maamme rajojen sisällä, vieläpä yhteiskuntamme huipulla. Tämän uhan poistamisessa ei miinakentät itärajalla auta pätkääkään - eikä muutkaan asejärjestelmät. Turvallisuuttamme parantaa parhaiten sen seikan ymmärtäminen että niin Fennoskandian maat kuin Venäjäkin ovat siinä missä ovat, eivätkä siitä mihinkään pääse, mutta Naton johtava valtio sijaitsee tuhansien kilometrien päässä.

Venäläiset suhtautuvat meihin kyllä hyvin ystävällisisesti, mutta niin edesvastuuttomasti he eivät voi suhtautua omaan kansaansa että (todennäköisimmin taktisilla ydinaseilla käytävä) Naton ja Venäjän välinen sota käytäisiin Venäjän alueella eikä Suomessa joka on jo nyt valtuuttanut Naton tuomaan (taktiset) ydinaseensa Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1. Yrittäjyys. Höpö höpö tuolla ALV:N alarajalla ei ole mitään käytännön merkitystä. Jokainen yrittäjänä ollut tai oleva ymmärtää jo käytännön laskuopillakin ettei noin pienellä liikevaihdolla olevaa edes voi kutsua yritykseksi.
Pelkkää asiantuntematonta höpötustä , kun ei tunneta ollenkaan yritystoimintaa.
Toki joku valtion virkamies tms. voi tehdä hyvän palkan lisäksi hieman sivubisnestä ja nauttia alv vapautuksesta.
Se taas on vaan oikeilta yrittäjiltä pois.
Aatelkaapa ite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Tämä on hyvä uutinen kaikille muille kuin SDP:lle ja vassareille. Heidän suosionsa perustuu täysin politikointiin ja asi... Lue lisää...
Hyvä Juha!

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image