Itsenäisen ja oi­keu­den­mu­kai­sen Suomen puolesta

Vaalipuheet 29.3.2015 10:00
Anne Snellman

Syy, että pyrin eduskuntaan on seuraava – jotain pitäis tehdä! Liian moni asia on Suomen maassa päin seiniä. Suomen status hyvinvointiyhteiskuntana ja sivistysvaltiona on alkanut horjua. Vähempiosaisista huolehtiminen ontuu pahemman kerran. Nykypolitiikalla ajetaan ainoastaan kovaäänisten, vahvojen sekä hyväosaisten etuja. Tämä kierre tulee pysäyttää!

Olen valinnut päävaaliteemoikseni seuraavat viisi aihetta.

1. Yrittäjyys. Käytännössä pk-sektori pitää Suomen talouden pystyssä. Yrittäjyyden kannattavuutta tulisi edesauttaa muun muassa nostamalla arvolisäverollisen liiketoiminnan alarajaa 8 500 eurosta 20 000 euroon.

2. Lähipalvelut. Niin kunta- kuin sote-uudistuksessakaan ei saa tuhota lähipalveluita keskittämällä. Muun muassa mielenterveyspalvelut tulee saada matalankynnyksen ennaltaehkäisevänä lähipalveluna.

3. Jäämeriyhteys. Koko Suomelle olisi erittäin tärkeää panostaa rautatieyhteyden rakentamiseen Jäämerelle. Tätä kautta Suomella olisi mahdollisuus muodostua logistiseksi solmukohdaksi etenkin Aasian ja Pohjois-Amerikan liikenteelle.

4. Euro. EU:n yhteinen valuutta euro ei toimi – siinä on valuvika. Suomen tulee irtaantua eurosta, ja ottaa oma valuuttaa eli markka takaisin!

5. Maanpuolustus. Suomen Nato-jäsenyys tulee selvittää, kuten perussuomalaiset ovat esittäneet. Jos puolustusmäärärahoja ei tuntuvasti koroteta, ja jollei jalkaväkimiinoja palauteta itärajalle, tulee Suomen – varsinkin, jos edellä mainittu Nato-selvitys sitä tukee – liittyä Natoon. Kaiken kaikkiaan kaiken päätöksenteon tulisi olla inhimillistä ja oikeudenmukaista!

Anne Snellman
kansanedustajaehdokas (ps.)
filosofian tohtori
kh:n ja kv:n jäsen
Suomen Kuntaliiton
hallituksen jäsen, Oulu

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

"Jos puolustusmäärärahoja ei tuntuvasti koroteta, ja jollei jalkaväkimiinoja palauteta itärajalle, tulee Suomen – varsinkin, jos edellä mainittu Nato-selvitys sitä tukee – liittyä Natoon."

Nato ja Naton viides kolonna ovat Suomen suurin turvallisuusuhka. Vieläpä niin ettei Natokaan olisi erittäin todennäköinen uhka ellei sillä olisi avustajia maamme rajojen sisällä, vieläpä yhteiskuntamme huipulla. Tämän uhan poistamisessa ei miinakentät itärajalla auta pätkääkään - eikä muutkaan asejärjestelmät. Turvallisuuttamme parantaa parhaiten sen seikan ymmärtäminen että niin Fennoskandian maat kuin Venäjäkin ovat siinä missä ovat, eivätkä siitä mihinkään pääse, mutta Naton johtava valtio sijaitsee tuhansien kilometrien päässä.

Venäläiset suhtautuvat meihin kyllä hyvin ystävällisisesti, mutta niin edesvastuuttomasti he eivät voi suhtautua omaan kansaansa että (todennäköisimmin taktisilla ydinaseilla käytävä) Naton ja Venäjän välinen sota käytäisiin Venäjän alueella eikä Suomessa joka on jo nyt valtuuttanut Naton tuomaan (taktiset) ydinaseensa Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1. Yrittäjyys. Höpö höpö tuolla ALV:N alarajalla ei ole mitään käytännön merkitystä. Jokainen yrittäjänä ollut tai oleva ymmärtää jo käytännön laskuopillakin ettei noin pienellä liikevaihdolla olevaa edes voi kutsua yritykseksi.
Pelkkää asiantuntematonta höpötustä , kun ei tunneta ollenkaan yritystoimintaa.
Toki joku valtion virkamies tms. voi tehdä hyvän palkan lisäksi hieman sivubisnestä ja nauttia alv vapautuksesta.
Se taas on vaan oikeilta yrittäjiltä pois.
Aatelkaapa ite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

90
Tornitalobuumi hirvittää arkkitehteja: ”Nostan hattua, jos joku pystyy suunnittelemaan hienon tornitalon”
43
Manner luottavaisena kohti kuudetta liigafinaalia: ”Ottelun lopun ansiosta usko omaan tekemiseen heräsi uudestaan”
36
Hulevesimaksut pysyvät ennallaan Oulussa – omakotitalossa asuva maksaa 22,50 euroa vuodessa
27
Uudessa Heinäkengässä karaoke raikaa kellon ympäri – uutta ravintolan toimintamallia kokeillaan Oulussa
25
Vahvempi lonkero jyräsi miedomman – Kaakkurin Citymarket-kauppias: "Vahvemman osuus on 60–70 prosenttia"
22
Rannan Terwa Towerin suunnitteluvaraus eteni Oulun kaupunginhallituksen ratkaistavaksi
18
Valmet Automotive hakee mersujen tekijöitä rekkakiertueella – oululaiset innokkaimpia tulemaan töihin Uudenkaupungin autotehtaalle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

308 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miljonääri opastaa köyhää:Tämä päivittäinen tapa olla rikastumatta.

Miksi sitten mljoonia pääomatuloja saavilla lopullinen veroprosentti on alle ahkeran siivojan lopullisen veroprosentin? ... Lue lisää...
Niinköhän

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image