Mainos

Puhtaat ve­nä­läi­sur­hei­li­jat voivat kilpailla Riossa "neut­raa­lei­na"

Yleisurheilu 23.6.2016 18:57 | Päivitetty 23.6.2016 21:12
STT

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF avasi torstaina osalle venäläisurheilijoista takaportin kilpailemiseen Rion olympialaisissa. Urheilijat, jotka voivat osoittaa, ettei heillä ole osaa maan dopingskandaaliin, saavat oikeuden osallistua.

He eivät kuitenkaan voi kilpailla Venäjän lipun alla vaan "neutraaleina urheilijoina".

IAAF päätti viime viikolla pitää Venäjän suljettuna kilpailutoiminnasta järjestelmällisen dopingin takia. Nyt liitto laati uuden säännön, joka voi pelastaa joidenkin venäläisten Rion-matkan.

- Jos yksittäinen urheilija pystyy vakuuttavasti osoittamaan, ettei ole Venäjän järjestelmän tahraama, koska on ollut maan ulkopuolella ja muiden tehokkaiden antidopingjärjestelmien alaisuudessa, hänen pitäisi pystyä hakemaan lupaa kilpailla kansainvälisissä kisoissa, IAAF tiedotti.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mitens se oli Jamaikan urheilijoiden dopig-testien kanssa. Tehtiinkö niitä ollenkaan? Eikös niistäkin kirjoitettu, siloin kun nämä skandaalit tuli ilmi. Mitens niistä ei enää puhuta mitään? Onko antidopig-toimikunta ajan tasalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huippu-urheilu on sirkustemppuilua.

On vain reilua, että sirkustemppuilujoilla on samanlaiset kriteerit voimassa. Ei ole reilua, että jotkut ohittavat toiset vain tehokkaimpien dopingien voimilla. Samat säännöt kaikille on reilua, oli säännöt sitten mitä tahansa. Tällöin mielenkiinto säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun nykyiset huiput tekevät kovempia ja parempia tuloksia kuin anabolisten steroidien aikana siellä 1970 -1980 luvuilla niin se kertoo vain sen, että on uudet ja paremmat aineet käytössä. Samassa sopassa ne ovat kaikki, testatakin voi niin monella tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän löytyisi "puhdas" venäläinen urheilija, se on yhtä harvinainen kuin älykäs ajatus Suomalaisen poliitikon päässä. Saattaa kulua vuosikymmeniä ennenkuin sellainen harvinaisuus löydetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lapsella kaksi äitiä ?

Suomessa on menty liian pitkälle suvaisevuudessa, tämä meno on jo aivan sairasta. Ainakaan veronmaksajien varoilla mitä... Lue lisää...
Eläkeläinen 55

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

19.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image