SUL

Tämä juttu on Suomen Urheiluliiton tuottamaa sisältöä.

Oulun Pyrinnön Purola kohensi jälleen 17- ja 19-vuotiaiden SE-lukemia

Samuel Purola oli kovassa vauhdissa Mannheimin juniorigaalassa Saksassa.
Yleisurheilu 1.7.2017 18:50
Tapio Nevalainen

Oulun Pyrinnön sprintterilahjakkuus Samuel Purola pudotti 100 metrin 17- ja 19-vuotiaiden Suomen ennätyksen lukemiin 10,31 Mannheimin juniorigaalassa, Saksassa.

Purola, 17, juoksi alkuerissä 10,34 ja finaalin liki tuulettomassa säässä 10,31 (+0,2 m/s). Se toi 19-vuotiaiden sarjassa voiton. 

- Ensimmäinen juoksu oli aika huono. Ei kulkenut oikein mitenkään. Jälkimmäisessä juoksussa oli paikat paremmin auki. Se oli teknisesti kauden paras juoksu, vaikkei sekään ihan täydellinen ollut, Purola sanoi.

Edellinen 17- ja 19-vuotiaiden SE oli 10,33, jonka Purola juoksi Turussa Paavo Nurmen kisoissa. 19-vuotiaiden EM-kisoihin kuntoaan tähtäävän oululaisen mukaan parempaa on luvassa.

- Finaalissa jalka luisti vähän telineestä ponnistuksessa, mutta kiihdytys meni hyvin, Purola sanoi.

Purolan mukaan alkukesän tiivis ja tuloksekas kilpailujakso tuntui kropassa.

- Ei todellakaan ollut jaloissa mikään tuore olo. Siihen nähden nämä olivat hyviä juoksuja.

Purola juoksee vielä ennen Italian Grossetossa käytäviä junioreiden EM-kisoja viestikisan Mannheimissa. Viestikapulaa hän kiikuttaa myös Tampereella tulevan viikonvaihteen viestijuoksun SM-kisoissa.

Vantaan Salamien 17-vuotias Riku Illukka oli 19-vuotiaiden B-finaalissa kolmas ajalla 10,75. Juoksussa oli myötätuulta metri sekunnissa. Alkuerissä Illukka juoksi 10,77. Hänen ennätyksensä on 10,69.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa
7:00
Kultarannan keskustelut – yteisten asioiden hoitajat ovat hyviä keskustelijoita silloin, kun asiat ovat tarpeeksi suuria Lukijalta
6:30
Kokoomusnuorten vetäjä ottaisi vihreät hallitukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

264 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image