Vimpeli voiton päässä mestaruudesta - Sotkamolla mättää jaksojen aluissa

Urheilu 17.9.2017 19:04 | Päivitetty 17.9.2017 21:09
STT

Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välinen Superpesis-finaalisarja on katkolla ensi lauantaina Sotkamossa. Vimpeli otti sunnuntaina kotikentällään toisen peräkkäisen voittonsa ja siirtyi otteluvoitoissa 2-1-johtoon. Vimpeli vei kolmannen ottelun hurjien käänteiden jälkeen kotiutuslyöntikilpailulla 2-1 (4-2, 3-4, 0-0, 2-1).

Vimpeli oli molempien jaksojen alussa vahvoilla, eikä Sotkamon sisäpeli ottanut toimiakseen. Avausjakson ensimmäinen vuoropari antoi hyvän kuvan kotijoukkueen valmiudesta, kun Perttu Ruuska löi kaksi juoksua ja Janne Mäkelä yhden. Tähän Sotkamo ei pystynyt vastaamaan, mutta toisella jaksolla kokeneet Jani Komulainen ja Roope Korhonen toivat vieraat mukaan.

Sotkamo nousi toisen jakson kolmannessa vuoroparissa 3-0-tappioasemasta juoksun päähän Korhosen kahdella lyönnillä. Neljännessä vuoroparissa Komulainen nousi esiin ja iski kaksi juoksua.

Supervuoropari ei tuonut ratkaisua, joten voittajaa haettiin kotiutuskilpailusta, jossa Henri Puputin kotiutus jäi ottelun viimeiseksi.

- Se tilanne meni käsikirjoituksen mukaan. (Janne) Mäkelä tuo tasoihin, ja minä lyön kääntölyönnillä ratkaisun, Puputti kertasi viimeistä lyöntiä.

Vimpeli voitti viikonlopun molemmat ottelut, joten mestaruus saattaa ratketa tulevana lauantaina Sotkamossa.

- Pojan nostaminen ilmaan Sotkamossa Vimpelin paidassa on ollut unelmani, Puputti paljasti.

"Taso ei vielä riitä"

Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen harmitteli joukkueensa jaksojen alkua.

- Me olemme olleet sarjassa huonoja jaksojen aluissa, kuten nytkin. Kun me joudumme tappioasemaan, niin se pelaaminen hankaloituu huomattavasti. Nyt teimme kyllä hienon nousun, mutta se ei riittänyt, Kuosmanen kommentoi.

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, mutta pelissä on vielä hiomista.

- Me olemme aika kaukana siitä, mitä olemme ajatelleet. Tämän päivän taso ei vielä riitä, Kivimäki linjasi.

Ottelun sankariksi nousi Puputin lisäksi nuori Perttu Ruuska, joka löi kolme juoksua.

JoMalle jo viides peräkkäispronssi

Kuudennen kerran peräkkäin Superpesiksen pronssiottelussa pelannut Joensuun Maila otti viidennet peräkkäiset SM-pronssinsa.

JoMa hävisi avauspelin taistelussa himmeimmistä mitaleista, mutta löi lopulta Kouvolan Pallonlyöjät viikonloppuna kahdesti. Ratkaisupeli päättyi Mehtimäen isäntien kotivoittoon 2-1 (7-6, 1-5, 1-0).

Voittojuoksu nähtiin supervuoroparin tasoittavalla yhden palon tilanteessa, kun JoMan jokeri Juha Niemi kotiutti Timo Kallion.

JoMan sankarit päätöskamppailussa olivat 1+6 juoksua iskenyt Niemi (9 kärkilyöntiä/12 yritystä) ja yleispelaaja Lauri Kivinen (8/9).

Ottelu oli JoMan lukkari Mika Väisäselle, 34, tunteikas. Kiimingin Urheilijoiden kasvatti sai JoMan lautasherrana seuran tavoin viidennen SM-pronssin. Ensi kaudella Joensuussa lukkaroi Tahkosta siirtyvä Juha Puhtimäki.

Myös Koplassa päättyi ainakin taas tällä erää yksi urakka. Pelinjohtaja Eero Pitkänen luovuttaa viuhkan ensi kaudella KPL:n peliä johtavalle alajärveläiselle Matti Iivariselle.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image