Venäjän an­ti­do­ping­toi­mis­ton uusi johtaja: Uskottavuuden palauttaminen on nyt etusijalla

Urheilu 20.9.2017 19:26 | Päivitetty 20.9.2017 19:36
STT, Kaleva

Venäjän antidopingtoimiston Rusadan uusi johtaja Juri Ganus haluaa pikaisesti palauttaa uskottavuuden maan antidopingtyöhön. Elokuun lopusta tehtävää hoitanut Ganus tunnusti keskiviikkona R-sportille antamassaan haastattelussa, että Richard McLarenin raskauttava raportti vuonna 2015 kyseenalaisti Rusadan työn täydellisesti.

– Uskottavuuden palauttaminen on työssäni etusijalla. Toistaiseksi meiltä puuttuu luottamus, Ganus kertoi.

McLarenin raportti paljasti Venäjän ylhäältä johdetun dopingohjelman ja se johti muun muassa Venäjän sulkemiseen Rion olympialaisten yleisurheilusta. Samalla Rusadalta vietiin toimivalta.

Ganus antaa ymmärtää, että Venäjän pitäisi vihdoin tunnustaa dopingin käytön järjestelmällisyys. Toistaiseksi maan korkeimmat urheiluviranomaiset ovat sanoneet, että Venäjään kohdistetut rangaistukset ovat olleet sitä syrjiviä ja epäoikeudenmukaisia.

Venäjä on kiistänyt valtiojohtoisen dopingohjelman.

– Mielestäni raportissa listatut faktat ja vaatimukset ovat varsin vakuuttavia, ja McLaren on kiistatta kunnioitettu henkilö maailman antidopingtoimistossa Wadassa. Meidän on ymmärrettävä ja hyväksyttävä tämä, Ganus ehdotti.

Selittämättömät kuolemantapaukset

Venäjän olympiakomitea ja paralympiakomitea äänestivät Ganusin Rusadan johtoon elokuussa. Wada palautti samaan aikaan Rusadalle oikeuden alkaa kerätä dopingnäytteitä.

Rusada oli ennen Ganusin valintaa lähes kaksi vuotta ilman johtajaa. Tehtävä jäi avoimeksi, kun edellinen johtaja Nikita Kamajev erosi tehtävästä McLarenin raportin julkistuksen jälkeen. Kamajev kuoli irtisanoutumisensa jälkeen yllättäen helmikuussa 2016.

Ganus ei pidä sattumana Kamajevin ja toisen Rusadan johtajan kuolemia muutaman viikon välein.

– Tunnen nämä tapaukset. En tiedä kaikkea, mutta on selvää, ettei kaksi ihmistä kuole tuosta vain. Ilman todisteita en voi kuitenkaan sanoa asiasta enempää, Ganus sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image