Suomi saa vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat

Jääkiekon MM-kisat pelataan vuonna 2022 Helsingissä ja Tampereella, vahvisti Kansainvälinen jääkiekkoliitto perjantaina iltapäivällä. KUVA: ETIENNE LAURENT / EPA
Urheilu 19.5.2017 13:59 | Päivitetty 19.5.2017 16:23
STT, Kaleva

Suomi on valittu vuoden 2022 jääkiekon miesten MM-turnauksen isäntämaaksi. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvistaa asian Twitter-tilillään.

MM-kisojen isäntäkaupungeiksi tulevat Tampere ja Helsinki.

Aiemmin tänään uutisoitiin, ettei Suomi saa järjestettäväkseen vuoden 2021 MM-turnausta, jonka isäntämaita ovat Latvia ja Valko-Venäjä.

Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mukaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressin äänestys ratkesi 54-53. MM-isännyyksistä päätettiin IIHF:n kongressissa Kölnissä.

Nummela arvioi, että Suomella oli Kölnissä suurten kiekkomaiden tuki, mutta IIHF:n pienet ja osin eksoottisetkin jäsenmaat valitsivat Latvian ja Valko-Venäjän.

- Äänestystulos herätti keskustelua siitä, millainen päätöksentekojärjestelmän pitää olla, Nummela sanoi.

Latvian ja Valko-Venäjän yhteishanketta edisti se, että Latvia oli viimeksi MM-isäntä 2006. Suomessa MM-kisat olivat 2012 ja 2013 yhdessä Ruotsin kanssa.

IIHF:n äänestys otettiin tänään kertaalleen uusiksi, kun järjestöllä oli epäselvyyttä omista säännöistään. Epäselvää oli, kuinka suuri enemmistö äänestyksessä pitää olla. Toisella kierroksella numerot olivat voittajille 55-52, mutta lopulta ensimmäisen äänestyskierroksen tulos jäi voimaan.

Latviassa kisat pelataan Riiassa ja Valko-Venäjällä Minskissä, jossa MM-turnaus oli myös 2014.

- Opimme paljon vuoden 2006 ja vuoden 2014 kisoista. Se kokemus auttaa meitä järjestämään vielä paremmat kisat, Valko-Venäjän jääkiekkoliiton pääsihteeri Jaraslau Zauharodni kommentoi IIHF:n nettisivuilla.

Neljän vuoden kuluttua alustavat MM-kisapäivät ovat 7.-23. toukokuuta 2021.

Ensi vuonna miesten MM-turnaus järjestetään Tanskassa, 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä.

Naisten seuraavat MM-kisat järjestetään Suomessa 2019. Ensi vuonna naiset eivät pelaa maailmanmestaruudesta olympialaisten takia.

MAINOS

Kommentoi

Jokohan Tampereella hallin vastustajat on Oulun malliin kovassa vauhdissa vastustus päällä ja Aamulehdessä keskustelupalsta täynnä uuden hallin vastustajien kirjoituksia!!? Helsinki -Tampere akseli oli pettynyt, kun eivät saaneet 2021 kisoja ja rakennustöitä aloittaa Tampereella. Mutta kas kummaa rautakansleri sai varapuheenjohtajan vallalla tehtyä yllätyspäätöksen jo 2022 kisoista etukäteen ja rakennustyöt voi Tampereella alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippujen hinnat niin korkeat, että katsomot taas tyhjillään... Parempi olisi järjestää kisat muualla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halvemmaksi tulee mennä tuonne katsomaan kisoja kuin että ja jos ne olisi järjestetty Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvita 2022 kisoja. Silloinkin on varmaan muuta tarvetta sille RAHALLE. Ne kisat voi helsinki ja tampere maksaa itse tai pelaajat kun ovat niin innokaita ja lapsellisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno päätös. Ei mitään kisoja Suomeen. Tunnelma oli 2012 mm-kisoissakin Suomen pelejä lukuunottamatta paskaa. Syynä on se, että suomalaiset eivät ole urheiluhullua, vaan menestyshullua kansaa. Muutenkin tuolla pienemmissä lätkämaissa on se jääkiekon kasvupotentiaali olemassa. 2014 Minskissä tunnelma oli läpi kisojen todella korkealla tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleehan ne sitten 2022. Ei taida siinä vaiheessa vaan enää kenelläkään olla varaa mitään lippuja ostaa. Tyhjät katsomot loistaa. Tampereellekkin rakennettaan jotain areenaa, johon laitetaan 30 milliä verorahoja. Tässä tilanteessa. No herroille pitää olla hulppeat huvipaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy iltapäivällä ja illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rinteen pullistelu.

Mieluummin seuraan Rinteen pullistelua kuin Sipilän pullistelua. Ja kaiken lisäksi se Sipilähän valehteli taas tällä vii... Lue lisää...
Toimmittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image