Mainos

Suomalaisilta surkea aloitus Meksikon MM-rallissa

Urheilu 9.3.2018 5:21 | Päivitetty 9.3.2018 22:48
STT

Meksikon MM-ralli alkoi suomalaisittain todella surkeasti perjantaina. Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen paras suomalaiskuski oli Toyotan Jari-Matti Latvala, joka löytyi tulosliuskalta vasta seitsemänneltä sijalta.

Rallin voittoa tavoittelemaan lähtenyt Latvala jäi neljällä perjantain ensimmäisellä todellisella erikoiskokeella kärjestä yli 50 sekuntia. Jo viime vuonna Toyotaa piinanneet moottoriongelmat jatkuivat myös tällä kertaa Meksikon vuoristossa ohuessa ilmanalassa.

- Moottori tuntui ekan pätkän alussa tosi hyvältä. Tehot yhtäkkiä vähän hävisivät puolessa välissä. Auto ei enää mennyt niin hyvin. Myös moottorin lämmöt vähän nousivat, Latvala ihmetteli avauspätkän maalissa WRC.comin ralliradiolle.

- Lämmöt vain nousevat ja meidän on pakko kontrolloida niitä. Emme voi keittää konetta. Voimme kontrolloida lämpötilaa hidastamalla vauhtia. Ei tässä oikein ole mitään tehtävissä. Varsinkin ylämäkiosuuksilla kone keittää. Meidän oli vaihdettava siirtymämoodille välillä, Latvala jatkoi perjantain aamupäivän lopuksi.

Lappi syytti myös itseään

Myös Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi pyöritteli päätään jokaisen erikoiskokeen maalissa ja ihmetteli tappiota kärkeen. Lappi syytti sekä itseään että Yariksen moottoria.

- Ajaminen on myös huonoa. Aika liukasta on koko ajan. En oikein saanut mitään itseluottamusta. Tällaista se nyt on, Lappi manasi.

Toyotan kolmas kuljettaja Ott Tänak ei ole kuitenkaan moottoriongelmista kärsinyt. Tänak on kokonaistilanteessa neljäntenä.

- En minä tiedä mitään ongelmasta. Meillä on sama auto, joten kait siellä jotain on. Yritän selvitä sen kanssa. Pidän autosta ja moottorista hyvää huolta, Tänak kuittasi.

Kisaa johtaa Hyundain Dani Sordo ennen Citroenin Kris Meekea. Kolmen kisan ajaksi paluun MM-sarjaan tekevä yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on kolmantena.

Suomalaisittain lisää jobinpostia tuli perjantaina jo avauserikoiskokeella, kun Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään jäähdyttimen rikkouduttua. Hyundain Jari Huttunen ajaa luokassa toisella sijalla.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image