Sotshin tal­vio­lym­pia­lai­set julistettiin avatuiksi - katso kuvat

Sotshi 2014 7.2.2014 18:51 | Päivitetty 7.2.2014 21:08
Kaleva, STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julistanut Sotshin talviolympialaiset avatuiksi.

Avausjulistuksen jälkeen stadionille tuotiin olympialippu, jota kantoi muun muassa ensimmäinen naiskosmonautti Valentina Tereskova. Olympiahymnin lauloi sopraano Anna Netrebko.

Olympiatulen sytyttivät taitoluistelija Irina Rodnina ja jääkiekkomaalivahti Vladislav Tretjak. Soihtu kiersi Venäjää ja kävi myös avaruudessa.

Ennen avaussanoja yleisölle tarjottiin huikea spektaakkeli Venäjän historiasta. Esityksessä vilahtivat niin Leo Tolstoin Sota ja rauha kuin maan teollinen historiakin muun muassa 60-luvun taksimallisen Volga-auton ja sivuvaunullisen Ural-moottoripyörän muodossa.

Maiden olympiajoukkueet esittäytyvät yleisölle paikan päällä Fishtin olympiastadionilla sekä televisoituna ympäri maailman.

Suomen olympiajoukkueen lipunkantajana on lumilautailija Enni Rukajärvi.

Putin seurasi avajaisia Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajan Thomas Bachin seurassa.

Avajaisissa ovat läsnä myös muiden muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon, Kiinan presidentti Xi Jinping ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio heiluttivat pieniä Suomen lippuja katsomossa joukkueen saapuessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Voi kuinka suuri ja mahtava yritti näyttää isolla rahalla, mutta pieleen meni. Selostaja ja tämä "imelä" haapasalo katselivat varmaan punaisten linssien läpi, kun mokat jäivät huomaamatta ja niitähän riitti. En ole vielä kertaakaan nähnyt niin noloa juttua kuin, että olympiarenkaita onkin vai neljä tällä kertaa yhden jäädessä avautumatta. Kyllä oli Putinin ilme näkemisen arvoinen tässä kohtaa. Suomen lipunkin puuttuessa sopii jo kysyä, että kannattiko Presidentin paikalla olo, vai oliko tämä unohdettu juuri siksi. Enpä enää ihmettele monen maan johtajan poissaoloa tästä spektaakkelista ja kysypääpä niiltä ihmisiltä, joilla on palkat saamatta ja koti otettu alta, kun Suomessa on muuten tapana kysellä ihmisten oikeuksien perään. Eipä enää turhempi "rahareika", joka olisi siinäkin maassa pitänyt käyttää oikeisiin asioihin. Mutta sitä vartenhan on Suomi olemassa, joka maksaa tärkeämmät yhteiskunnan kohteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komeasti soi suomi-marssi avajaisissa. (saksm marsch auf petersburg, marssi pietarista. Suomalaisen kaartin vääpelin 1837 säveltämä teos).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en urheilua seuraakkaan,niin avaiset katsoin ja kyllä kannatti!Tosi mahtava juhla.Uskomaton.Hieno.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

selostus avajaisista oli aika surkea, toivottavasti yle se huomas ja vaihtaa toimittajat, ainakin pitää, tietää
mitä selostaa,........
tosi ihanat avajaiset, paljon kaikkea, ja historia kertoi paljon. Toimittajat olivat päiväunilla zzzz.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vielä tulevaisuuden toivoa.Vielä tarvitaan urheita miehiä ja naisia sukupolvien ketjuun.Olympiatulen sytytys oli siitä symbolinen ele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, varmana lauottiin niin paljon rakettia taivaalle, että kaikilla urheilijoilla koko lopun ikää ruutipölyä keuhkot täynnään... ;-o

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näitä Venäjän kisoja ei katsota. oppikoot ensin elämään ihmisiksi; lie turha toive kuten oli vuosikymmenten takana jo, mutta toivo järkiintymisestä elää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se yksi kalastaja puhuu ihmisten hulluudesta, ja tässä ollaan kyllä aika lähellä sitä? Missä on Ville Niinistö, Sini Saarela, ja kumppanit, kun kukaan ei esitä kritiikkiä hiilijalanjäljestä mikä tässä taitaa olla aika huikea? Kyllä urheilua voi harrastaa hieman vaatimattomammissa puitteissa jos nyt yleensä on pakko sellaista turhuutta harrastaa?!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyi, miten rumat puvut. Niin tavis-tuulipuku kuin olla ja voi. Näyttävätpä todella suomalaisilta, vyölaukku ja kypärä päässä vain puuttuu. Hävettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu. Kyllä kuuntelin päivällä Ylen Suomelta AKK:n lähetyksen. Siis sen huumoripitoisen (anonyymit kotikiusatut). ;-D

Kolme "Russki-Putous-Hahmosta" on esitelty, ja kaikki varmaan kait "Finnski-Tshuhna Putoukseen" kelpaisivat: Vova, Vovotska ja Volodja. Kaikki hellittelymuotoja venäläisestä etunimestä.;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image