Mainos

Slo­va­kia­lai­söl­jy paljastui Kölnin jääongelmien syyksi - Leijonat jäällä klo 20.15

Urheilu 20.5.2017 1:31 | Päivitetty 20.5.2017 18:57
STT

Jääkiekon MM-kisojen Kölnin pelien areenalla ihmeteltiin kisojen aikana jääongelmia, kun kahdessa Slovakian pelissä jää oli osin pelikelvotonta. Nyt mystisen ongelman syy on selvinnyt: slovakialaispelaajien käyttämä vartaloöljy.

- Syynä oli tietynlainen öljy, joka sitten aiheutti jäässä ongelmia jouduttuaan kosketuksiin sen kanssa. Kyseessä oli tahaton teko, ei tästä voi ketään syyttää, järjestelykomitean puheenjohtaja Franz Reindl kertoi kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sivuilla.

- Pelaajat käyttivät öljyä ihon viilentämiseen, mutta sitä oli myös peliasussa ja sitä kautta sitä päätyi jäälle. Zambonit levittivät sitä sitten kaukaloon, Reindl selvitti vielä saksalaisen eishockeynews-sivuston mukaan.

Kyseinen öljy on tulevissa turnauksissa kielletty.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-välierä alkaa Kölnissä kello 20.15 Suomen aikaa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki lähetti Leijonien kannattajille terveiset myös koti-Suomeen.

- Pitäkää hyvä meininki, hieno pöhinä on ollut! Kiitos tukijoille ja kannustajille, jotka ovat olleet takanamme alusta saakka. On upeaa, että pystymme tarjoamaan tällaisen viikonlopun. Leijonat on iso juttu.

- Positiivisesti ja iloisesti eteenpäin. Hymyä huuleen ja kannustusta, Marjamäki sanoi.

Leijonat harjoituksissa - voitokasta kokoonpanoa ei ole vaihdettu

Leijonilla ei ole paineita ennen illan MM-välierää Ruotsia vastaan. Suomen joukkue on myös fyysisesti ja henkisesti virkeässä tilassa. Näin Marjamäki ilmoitti Leijonien aamuharjoituksen jälkeen.

- Vastustajalla on melkoinen dream team, ja nimet ovat kovia, mutta sitten taas toisaalta he ovat joutuneet matkustamaan Pariisin ja Kölnin väliä ennen tätä ottelua. Me olemme saaneet rauhallisesti valmistautua. On todella luottavainen olo, Marjamäki kuvaili.

- Yksittäisessä jääkiekko-ottelussa on kaikki mahdollista, hän jatkoi.

Marjamäen mukaan kentälliset säilyvät samoina kuin voitokkaassa USA-puolivälieräottelussa. Suomen maalivahtina jatkaa Harri Säteri, joka torjui nollapelin Yhdysvaltoja vastaan.

Jesse Puljujärvi jätti aamuharjoituksen kesken kaaduttuaan. Marjamäki antoi ymmärtää, ettei tästä kannata huolta juuri kantaa.

- En ehtinyt kysyä, mikä on tilanne, kun hän sinne maaliin kaatui. Rapatessa roiskuu ja sattuu ja tapahtuu. Meillä on tuolla Miro Aaltosia ja Tomi Sallisia valmiina hyppäämään kehiin, jos tarve vaatii, päävalmentaja kertoi tyynesti.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän armeijan vahvuus

78 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikä oikeastaan on elämän tarkoitus maalla asuessa?

Jos sinä olet niin sivistynyt, että sinulla ei ole sijaa maalaismoukkien joukossa, niin minä ihmettelen suuresti, miksi ... Lue lisää...
helppo ratkaisu

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.9.

Naapurit

25.9.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image