Richardsson laskeutui vuorilta en­nä­tys­kun­nos­sa 3 000 metrille, Ville Myllymäki satasen suosikkina Kalevan Kisoihin

Urheilu 12.7.2017 19:22 | Päivitetty 12.7.2017 20:26
STT

Camilla Richardsson palasi kahden viikon korkeanpaikan leiriltään ennätyskunnossa merenpinnan tasolle. Richardsson kohensi Joensuun Eliittikisoissa 3 000 metrin ennätyksensä aikaan 9.14,35.

Ranskan Font Romeussa Pyreneiden vuoristossa kaksi viikkoa harjoitellut Richardsson, 23, paransi toukokuussa juoksemaansa ennätystä 9.15,96 vajaat kaksi sekuntia.

- Tosi hyvä fiilis. Edellinen ennätysjuoksu tuntui vaikealta, ja nyt hieman parempi vauhti tuntui jopa helpolta. Puolitoista kierrosta ennen maalia tuntui tosi hyvältä, mutta loppukirissä hyydyin silti pahasti, Richardsson kertoi.

Richardssonin kiri ei riittänyt japanilaisjuoksijoiden vauhdissa, mutta se johtui hänen mielestään vain leiriohjelmasta.

- Olen hyvässä kunnossa, mutta herkkyys ja terävyys puuttuvat vielä juoksusta, koska korkealla harjoitusvauhdit olivat niin paljon hiljaisemmat, Richardsson selitti.

Richardsson on jo valittu Lontoon MM-kisoihin 3 000 metrin estejuoksuun. Hän juoksee seuraavaksi esteet Lapinlahdella sunnuntaina ja ensi viikolla Seinäjoen Kalevan kisoissa.

- Lapinlahdella on kova kisa. Siellä tavoitteeni on oma ennätys ja 9.40:n alitus. Kalevan kisoissa juoksen vain mestaruudesta, Richardsson kertoi.

Richardsson alitti kesäkuun alussa estejuoksun MM-rajan ennätyksellään 9.41,73.

Kuiviston askel tuntui raskaalta

Suomen mestari Sara Kuivisto valitteli pientä harjoitusjumia Joensuun Eliittikisoissa. Kuivisto sijoittui 800 metrin juoksussa viidenneksi ja jäi vain 0,11 sekuntia ennätyksestään, mutta odotukset olivat paljon korkeammalla.

- En ole ihan tyytyväinen. En tiedä mikä oli, kun tuntui niin raskaalta, Kuivisto harmitteli.

- Ehkä tukkoisuus johtuu kilpailutauosta. Olen keskittynyt harjoitteluun viime viikot.

Kuiviston loppuaika Joensuussa oli 2.04,78. Ennätyksensä 2.04,67 hän juoksi kesäkuun puolimaissa Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

Kuivisto on 800 metrin hallitseva Suomen mestari. Seinäjoen Kalevan kisoissa hän aikoo juosta sekä 800 metriä että 1 500 metriä.

Vasta 19-vuotias Saija Seppä kohensi Kuiviston kannoilla ennätyksensä aikaan 2.06,21. Seppä on valittu 19-vuotiaiden EM-kisoihin Grossetoon 1 500 metrille.

Myllymäki alkaa vertyä vauhtiin

Miesten 100 metrin hallitseva Suomen mestari Ville Myllymäki saa startata Seinäjoen Kalevan kisoissa voittajasuosikkina. Alkukautta hallinnut Samuel Purola kilpailee samaan aikaan nuorten EM-kisoissa, ja Myllymäki alkaa toipua koleasta alkukesästä huippuvireeseen.

Myllymäki juoksi keskiviikkona Joensuussa 10,45. Tuulimittari näytti juoksun aikana 2,4 sekuntimetrin myötätuulta, mutta tuuli pyöri Joensuun sateisessa kelissä erikoisesti.

- Mielenkiintoiset olot oli tänäänkin. Tuulesta oli paha sanoa, mutta taisi se sentään olla voittopuolisesti myötäinen, Myllymäki totesi.

Myllymäen juoksu oli tuulesta huolimatta hänen parhaansa tällä kaudella.

- Juoksun loppuun olin tyytyväinen. Se tuli helposti, mutta alkupäässä on vielä tekemistä, Myllymäki arvioi.

- Juoksen seuraavan kerran Kalevan kisoissa. Eiköhän siellä löydy juoksuun oikeat raiteet.

Myllymäki voitti viime kesänä Oulussa Suomen mestaruuden ennätyksellään 10,38. Kuluvalla kaudella hän on juossut hyväksyttävissä oloissa 10,56.

- Mystisen kauan on kestänyt päästä vauhtiin. Olen kuitenkin koko ajan luottanut, että tulokset tulevat vielä, Myllymäki kertoi ja ennusti hienoa kilpailua Kalevan kisoihin.

- Purola on poissa, mutta satasesta tulee muuten hyvä kisa, Myllymäki lupasi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image