Tänään ratkeaa naisleijonien puo­li­vä­lie­rä­vas­tus, naiset sivakoivat 10 km ja am­pu­ma­hiih­tä­jät toivovat kevyitä tuulenvireitä

Pyeongchangin olympialaiset 2018 15.2.2018 0:55 | Päivitetty 15.2.2018 6:47
STT

Torstai on yksi vilkkaimmista suomalaispäivistä kisoissa, ja mitalitoiveitakin on ainakin naisten ampumahiihdossa ja maastohiihdossa.

Miesten kiekkojoukkue kohtaa Saksan, naisjääkiekkoilijat ovat tositoimissa kilpailuoikeuden saaneita venäläispelaajia vastaan. Suurmaille kärsittyjen tappioiden jälkeen Naisleijonilla olisi voiton paikka. Mielenkiintoa lisää se, että ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä B-lohkon toiseksi sijoittuneen Ruotsin ja häviäjä lohkon voittaneen Sveitsin.

Jääkiekkoilijoiden ohella valokeilaan pääsee lumilajien urheilijoita. Anton Lindfors kilpailee lumilautacrossissa, jossa hän sijoittui Sotshissa 13:nneksi.

- Rata on ihan hyvä. Ei kovinkaan vaikea teknisesti, voisi olla jopa hieman haastavampi. Mutta on siinä tarpeeksi kaikkea, Lindfors ennakoi.

Kello 4 Suomen aikaa alkaneessa kisassa lasketaan ensin sijoitteluerät, joiden mukaan kilpailijat sijoitetaan kahdeksaan neljännesvälierään. Niistä erien kaksi parasta etenee puolivälieriin, ja puolivälieristä erien kaksi parasta välieriin. Kustakin välierästä kaksi parasta jatkaa finaaliin ja kaksi muuta pikkufinaaliin (sijat 5-8).

Roponen avaa olympiahiihtonsa

Maastohiihdossa naisten 10 kilometrin kisan suomalaisjoukko harveni kolmen hiihtäjän suuruiseksi, kun Kerttu Niskanen vetäytyi kisasta. Kello 8.30 alkavalla matkalla hiihtävät Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja olympiahiihtonsa avaava Riitta-Liisa Roponen. Kisastartti on Roposen 13:s olympialaisissa.

- Ladussa on paljon työpätkää, ja alamäet pitää ottaa tarkasti, kymmenen parhaan joukkoon tähyävä Roponen sanoi.

Pärmäkoski uskoo, että väliaikalähtöinen kilpailu sopii hänelle hyvin. Hän palautui hyvin pronssin tuoneesta yhdistelmäkilpailusta sprinttiin eikä usko kohtaavansa palautumisongelmia myöskään ennen vapaan hiihtotavan kisaa.

Ampumahiihtopenkalla kova sutina

Ampumahiihdon kisapäivä sähköistyi, kun kova tuuli siirsi naisten normaalikilpailun keskiviikolta torstaille. Toiveissa ovat kevyemmät tuulenvireet, jotta kisa olisi tasapuolinen. Suomalaisista kello 10.15 alkavassa kisassa ovat mukana Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen ja Laura Toivanen.

Miesten normaalimatkalla ovat mukana Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Kilpailu alkaa kello 13.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa aluksi rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

316 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image