OAR-joukkueen ve­nä­läi­sur­hei­li­jaa epäillään doping-rikkeestä

Pyeongchangin olympialaiset 2018 18.2.2018 15:39 | Päivitetty 18.2.2018 16:09
STT

Venäläistä Pyeongchangin kisoihin hyväksyttyä olympiaurheilijaa epäillään dopingrikkomuksesta. OAR-joukkueen tiedottaja kertoi tapauksesta sunnuntaina, muttei paljastanut urheilijan nimeä eikä lajia.

- Joukkueemme johto on saanut tänään sunnuntaina Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n virallisen ilmoituksen mahdollisesta dopingrikkomuksesta, tiedottaja Konstantin Vybornov kertoi Venäjän medialle.

- Emme kerro urheilijan nimeä emmekä lajia ennen kuin B-näytteen tulokset ovat selvillä. B-näytteen analyysin pitäisi valmistua 24 tunnissa.

Vybornovin kommenteista uutisoi muun muassa uutistoimisto Interfax.

Venäläismedian mukaan dopingrikkomuksesta epäilty urheilija olisi curlingpelaaja Aleksandr Krushelnitski, joka saavutti sekajoukkueiden kilpailussa olympiapronssin. A-näytteessä paljastunut lääkeaine olisi meldonium. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Tass Sport FM:n perusteella.

Venäjän Curling-liiton johtaja sanoo Tassille, ettei tietoja ole virallisesti vahvistettu.

- Olen puhunut Aleksandrin kanssa, ja hän on vakuuttanut minulle, ettei ole ottanut mitään, johtaja kommentoi.

Venäjä on joukkueena suljettu Pyeongchangin olympialaisista. KOK on hyväksynyt 168 venäläistä urheilijaa kilpailemaan kisoissa ilman kansallisuustunnuksia.

OAR (Olympic Athletes from Russia) tarkoittaa kisaoikeuden saaneita venäläisiä urheilijoita.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Katsotaan vaan, niin eiköhän Suomen miesten viestijoukkueen neljäs sijakin kirkastu prossiksi jossakin vaiheessa. Samoin naisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai sitten nuokin joukkueet kärähtävät. Olisiko Tonga puhtain eväin kisoissa mukana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

292 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image