"Muut jantterit laskevat hitosti paremmin kuin minä" - kaatumiset pilasivat Piiroisen lumikourufinaalin

Peetu Piiroinen ei onnistunut halfpipen finaalissa. KUVA: FAZRY ISMAIL / EPA
Pyeongchangin olympialaiset 2018 14.2.2018 3:52 | Päivitetty 14.2.2018 13:41
STT

Lumilautailija Peetu Piiroisen äänestä kuului hiven haikeutta, kun hän pohti Pyeongchangissa menestyslajinsa tulevaisuutta.

Keskiviikkona lumikourun miesten olympiafinaalissa 12:nneksi eli viimeiseksi jäänyt Piiroinen pelkää, ettei 2000-luvun menestyksekkäällä kilpailumuodolla ole Suomessa enää pitkään tulevaisuutta.

- Se on riskialtista touhua. En tiedä, kiinnostaako se edes junnuja nykypäivänä, Piiroinen vakavoitui.

Kun lumilautailu debytoi olympiakisoissa Japanin Naganossa 1998, lajeina olivat lumikouru ja suurpujottelu, joka sittemmin on pudonnut lajivalikoimasta.

- Tästähän, paipista (lumikouru), lumilautailu on tavallaan alkanut. Nyt slopestylessa on paljon enemmän laskijoita. Suomessa paippi on katoava luonnonvara, tai oikeastaan ympäri maailmaa.

Kapinalliset kesyyntyivät

Kansainvälinen olympiakomitea vokotteli 1990-luvulla lumilautailijoita olympiakisoihin imagosyistä. Ukkokerhoksi leimautunut KOK halusi nykyaikaistaa julkikuvaansa.

Olympiataipaleensa alussa lumilautailijoita pidettiin kapinallisina. He myös muistivat sivulauseessa vinoilla konservatiivisemmille lajeille.

Nykyään lumilautailu on olympiakisoissa itsestäänselvyys. Pyeongchangin lumikourufinaalissa rinne pullisteli yleisöä.

- Kuulin, että FIS:n (Kansainvälinen hiihtoliitto) tilastojen mukaan lumilautailu olisi katsotuin laji täällä. Kun meidän omalla WST-kiertueellamme ei mene kovin hyvin, tulee kierrettyä FIS:n kilpailuja.

Piiroinen voitti olympiahopeaa Vancouverissa 2010. Sen jälkeen moni ovi avautui.

- Kyllä lumilautailijat antavat olympiakisoille arvoa. Jos näistä mitalin saa, näkyvyys urheilijalle on iso.

Kehitys on ajanut ohi

Vaikka Piiroinen kaatui Pyeongchangissa kaikilla kolmella finaalirunillaan, hän pitää itseään parempana paippilaskijana kuin kahdeksan vuotta sitten.

- Osaan parempia temppuja kuin silloin, sanoo urheilija, joka täyttää torstaina 30 vuotta.

Lajin kehitys on ollut huimaa

- Vaikka olisin saanut sen ranin, mitä yritin, ei se olisi riittänyt top 5:een. Muut jantterit laskevat hitosti paremmin kuin minä, olympiakisoissa vielä big airissa kilpaileva Piiroinen myönsi.

MAINOS

Kommentoi

Ja jospa näitä muita kilpailijoita kannustetaankin enemmän kotimaassaan, niin saavat ihan uutta puhtia harjoitteluun ja kisoihin! Ihme kulttuuri tämä suomalaisille tyypillinen lyttääminen ja tylytys, vaikka itsekään ei Peetu jäänyt selittelemään! Kyllä ne koko kansan poikia sitten on, kun kaulassa kimaltaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis nyt yhden suorituksen pysynyt edes pystyssä kun sadat tuhannet herää aamulla katsomaan! Lapsia nämä suomalaiset kuin hevosia kuutamolla! Jenkit ja Kanukit ottaa tosissaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image