Mäkäräinen luottavainen terveydestään - harjoitellut viime sunnuntaista normaalisti

Pyeongchangin olympialaiset 2018 8.2.2018 9:06 | Päivitetty 8.2.2018 12:16
STT

Kaisa Mäkäräinen on pari viime vuotta toistellut, että naisten ampumahiihdossa voittajan veikkaaminen on kilpailun kiristyessä yhä vaikeampaa. Pyeongchangin olympiakisoissa vaikeuskerroin nousee entisestään.

Lauantaina kisarupeaman avaavan naisten 7,5 kilometrin sprintin tekevät kimurantiksi arvaamattomat kilpailuolot. Jo se, että ampumahiihdon olympiakilpailut järjestetään illalla, aiheuttaa keinovaloineen monelle päänvaivaa.

Mäkäräinen on kilpaillut Pyeongchangissa ensi kerran kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen kahdesti, muun muassa 2009 MM-kisoissa. Hän oli silloin takaa-ajon neljäs.

- Olosuhteet täällä ovat olleet joka kerralla erilaiset. Näin kuivaa ja kylmää ei ole aiemmin ollut. Rata on erilainen kuin maailmancupissa yleensä. Jyrkissä nousuissa kuokka on isossa roolissa, Mäkäräinen sanoi viitaten kaksipotkuiseen ylämäen luistelutekniikkaan.

Pyeongchangissa on viime päivinä puhallellut hyinen tuuli, mutta Mäkäräinen ei ole vuoden takaisten maailmancupin kokemustensa perusteella siitä huolissaan.

- Tuuli täällä viime vuonnakin, mutta ei mikään myrskytuuli. Tarkkana pitää olla.

Kuiva ilma lisäriesana

Tammikuun lopun sairasteluaan viime viikolla valitellut Mäkäräinen kertoi terveydentilansa olevan hyvä.

- Olen päässyt sunnuntaista asti harjoittelemaan normaalisti. Takapakkia ei ole tullut, joten olen luottavaisin mielin. Nähtäväksi jää, vaikuttavatko aiemmat terveyshaasteet lopputulokseen vai eivät.

Hän kärsi neljä vuotta sitten olympia-Sotshissa hengitystieoireista. Sama oli diagnoosi tammikuun lopussa.

Pyeongchangin kuiva ilmasto ei ole omiaan vahvistamaan itseluottamusta.

- Kun joutuu köhimään, eikä terveystilanne ole ollut ollut ihan sataprosenttinen, se vähän vaivaa mieltä. Mutta onko se isompi paha kuin että energiaa menisi jännittämiseen, Mäkäräinen kysyi.

Lähes 20 asteen pakkasessa lumi on myös hyvin kuivaa. Se jarruttaa luistoa.

- Rata on silti aika nopea. Vaikka on nousuja, laskut ovat vauhdikkaita. Viimeistä laskua on muutettu silloin vajaan kymmenen vuoden takaa vähemmän haastavaksi.

Viimeinen mahdollisuus

35-vuotiaalle Mäkäräiselle Pyeongchangin kisat ovat viimeinen mahdollisuus napata palkintokokoelmasta puuttuva olympiamitali. Maailmancupin kokonaiskilpailun johtajana hän kuuluu ilman muuta ennakkosuosikkeihin.

- Välillä tuntuu, että olympiamitalittomuuteni vaivaa enemmän muita kuin minua itseäni. Ehkä se johtuu siitä, että kun menee koko ajan eteenpäin, ei aktiivisesti mieti tuollaisia.

Useammankin olympiamitalin ottajaksi veikatun Mäkäräisen todennäköisimmät menestysmatkat ovat sprintti ja sitä seuraava takaa-ajo. Uransa 22:sta maailmancup-voitostaan 17 hän on ottanut pika- tai takaa-ajokisassa.

- - -

Korjattu 10.06: Sprinttikisa on ylihuomenna, ei huomenna.

MAINOS

Kommentoi

Voi että. Nyt kyllä Kaisalle toivoisi sydämen pohjasta onnistumista. Olisi hän sen niin ansainnut. Oishan se makia kun pääsis mitaleille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

162 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image