Mainos

Mäkäräinen luottavainen terveydestään - harjoitellut viime sunnuntaista normaalisti

Pyeongchangin olympialaiset 2018 8.2.2018 9:06 | Päivitetty 8.2.2018 12:16
STT

Kaisa Mäkäräinen on pari viime vuotta toistellut, että naisten ampumahiihdossa voittajan veikkaaminen on kilpailun kiristyessä yhä vaikeampaa. Pyeongchangin olympiakisoissa vaikeuskerroin nousee entisestään.

Lauantaina kisarupeaman avaavan naisten 7,5 kilometrin sprintin tekevät kimurantiksi arvaamattomat kilpailuolot. Jo se, että ampumahiihdon olympiakilpailut järjestetään illalla, aiheuttaa keinovaloineen monelle päänvaivaa.

Mäkäräinen on kilpaillut Pyeongchangissa ensi kerran kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen kahdesti, muun muassa 2009 MM-kisoissa. Hän oli silloin takaa-ajon neljäs.

- Olosuhteet täällä ovat olleet joka kerralla erilaiset. Näin kuivaa ja kylmää ei ole aiemmin ollut. Rata on erilainen kuin maailmancupissa yleensä. Jyrkissä nousuissa kuokka on isossa roolissa, Mäkäräinen sanoi viitaten kaksipotkuiseen ylämäen luistelutekniikkaan.

Pyeongchangissa on viime päivinä puhallellut hyinen tuuli, mutta Mäkäräinen ei ole vuoden takaisten maailmancupin kokemustensa perusteella siitä huolissaan.

- Tuuli täällä viime vuonnakin, mutta ei mikään myrskytuuli. Tarkkana pitää olla.

Kuiva ilma lisäriesana

Tammikuun lopun sairasteluaan viime viikolla valitellut Mäkäräinen kertoi terveydentilansa olevan hyvä.

- Olen päässyt sunnuntaista asti harjoittelemaan normaalisti. Takapakkia ei ole tullut, joten olen luottavaisin mielin. Nähtäväksi jää, vaikuttavatko aiemmat terveyshaasteet lopputulokseen vai eivät.

Hän kärsi neljä vuotta sitten olympia-Sotshissa hengitystieoireista. Sama oli diagnoosi tammikuun lopussa.

Pyeongchangin kuiva ilmasto ei ole omiaan vahvistamaan itseluottamusta.

- Kun joutuu köhimään, eikä terveystilanne ole ollut ollut ihan sataprosenttinen, se vähän vaivaa mieltä. Mutta onko se isompi paha kuin että energiaa menisi jännittämiseen, Mäkäräinen kysyi.

Lähes 20 asteen pakkasessa lumi on myös hyvin kuivaa. Se jarruttaa luistoa.

- Rata on silti aika nopea. Vaikka on nousuja, laskut ovat vauhdikkaita. Viimeistä laskua on muutettu silloin vajaan kymmenen vuoden takaa vähemmän haastavaksi.

Viimeinen mahdollisuus

35-vuotiaalle Mäkäräiselle Pyeongchangin kisat ovat viimeinen mahdollisuus napata palkintokokoelmasta puuttuva olympiamitali. Maailmancupin kokonaiskilpailun johtajana hän kuuluu ilman muuta ennakkosuosikkeihin.

- Välillä tuntuu, että olympiamitalittomuuteni vaivaa enemmän muita kuin minua itseäni. Ehkä se johtuu siitä, että kun menee koko ajan eteenpäin, ei aktiivisesti mieti tuollaisia.

Useammankin olympiamitalin ottajaksi veikatun Mäkäräisen todennäköisimmät menestysmatkat ovat sprintti ja sitä seuraava takaa-ajo. Uransa 22:sta maailmancup-voitostaan 17 hän on ottanut pika- tai takaa-ajokisassa.

- - -

Korjattu 10.06: Sprinttikisa on ylihuomenna, ei huomenna.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Voi että. Nyt kyllä Kaisalle toivoisi sydämen pohjasta onnistumista. Olisi hän sen niin ansainnut. Oishan se makia kun pääsis mitaleille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Juuri oli mediassa kerrottu: Kun työnhakija on töissä 1h/ viikko, työttömyys on historiaa hänen kohdallaan! Eläköön hal... Lue lisää...
Hyvin menee, mutta m...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image