Leijonilla paikka iskeä kultasuoneen olym­pia­lai­sis­sa – Marjamäki: "Kaikki mah­dol­li­suu­det olemassa"

Lauri Marjamäki on Leijonien päävalmentaja Etelä-Korean olympialaisissa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Pyeongchangin olympialaiset 2018 7.2.2018 14:45 | Päivitetty 7.2.2018 15:18
STT, Kaleva

Onhan se jo ääneenkin sanottu. Leijonien tavoitteena on kulta Etelä-Korean olympiakaukalosta. Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan joukkue on valmiina tarttumaan mahdollisuuteen.

– Kaikki menestysmahdollisuudet ovat olemassa, toki aina tarvitaan ripaus onnea. Yksikään suomalainen jääkiekkojoukkue ei ole vielä olympiakultaa voittanut, eikä meillä ole mitään muuta kuin sellainen kirkas....mutta pala ja päivä kerrallaan mennään, Marjamäki muotoili keskiviikkona ennen Leijonien lähtöä kohti Etelä-Koreaa.

NHL-miehet loistavat poissaolollaan ja Leijonilla on iskun paikka lyhyessä ja nopearytmisessä turnauksessa. Olympiakulta, NHL-statuksella tai ilman, toki kelpaa monelle muullekin maalle kuin Suomelle. Joka tapauksessa usea Suomen pelaaja on nyt elämänsä tilaisuuden edessä. Tämän voi nähdä isona voimavarana, jos joukkue hitsautuu nopeasti yhtenäiseksi kuten odottaa saattaa.

– Usealle pelaajalle aukesi tällainen yllättävä ikkuna olympialaisiin! He eivät voineet aiemmin edes kuvitella olevansa mukana olympialaisissa. Nyt kun heitä katsoi tässä lähdön hetkellä edustusasut päällä, niin hyvä ja luottavainen tunne joukkueesta vain vahvistui entisestään, Marjamäki hehkutti.

Nopearytminen turnaus Suomen etu?

Jos kaikki parhaat NHL-miehet olisivat paikalla, ei Suomesta ennakkosuosikkia saisi, ei sitten millään. Ei Suomi toki nykytilanteessakaan paalupaikalta kisoihin ampaise, mutta ehkäpä rahtusen paremmilla saumoilla kuitenkin.

Ensin pitäisi kuitenkin pelata. Marjamäen mielestä olympiaturnauksen kiivas ja nopearytminen peliohjelma on Suomen etu.

–Puolet olympiajoukkueestamme on jo harjoitellut yhdessä viikon verran. Lisäksi pelien alkamiseen on vielä aikaa ja ehdimme ajaa sisään tarvittavia juttuja.

Etuna voi nähdä myös Suomi-kiekon monivuotisen peruspilarin eli maalivahtipelin. Mikko Koskinen kuuluu kiistatta Euroopan kärkimaalivahtien joukkoon. Hänen olympiavireensä tosin selviää vasta Etelä-Koreassa.

– Voittava maalivahti tarvitaan. Ei Suomi ole ikinä mitään suurta voittanut ilman huippuluokan maalivahtipeliä, Marjamäki totesi.

"Ei huolia"

Mutta minkälaista peliä kiistelty Marjamäki joukoillaan olympiakaukalossa peluuttaa? Mikä on Marjamäen valitsema pelitapa? Tuoko se voittoja vai porua ja parranpärinää?

Viime kevään MM-kisoista Marjamäki sai paljon kritiikkiä osakseen. Suomen peli oli pahimmillaan hidasta ja aneemista, eikä voittavaa kiekkoa nähty kuin välähdyksittäin. Marjamäki on antanut ymmärtää, että Etelä-Koreassa Suomi pelaisi entistä tunnerikkaampaa ja intensiivisempää kiekkoa. Tämä olisikin tarpeen, sillä Leijonien täytyy yleensä päästä niin sanotusti törmäyskurssille vastustajan kanssa parhaan terän löytääkseen.

– Pyrimme siihen, mitä pelimme oli Karjala-turnauksessa syksyllä. Avainsanat ovat yhteistyö, pelikuri ja pelinopeus. Pelinopeudesta on paljon puhuttu, sitä pitää olla hyökkäys- ja puolustussuuntaan, Marjamäki vakuutteli.

– Lopulta se menee niin, että yksittäiset tiukat ottelut ratkeavat ylivoima- ja alivoimapelissä sekä maalivahtipeliin.

Suomen hiihtolajien urheilijoiden ennakkohaastattelut ovat sisältäneet runsaasti sairauskertomuksia. Marjamäen mukaan kiekkoilijat ovat terveitä.

– Ei ole huolia!

MAINOS

Kommentoi

Jaa.ei tule mitallia.joukkue sekava palapeli taaskin.puhua saa että kaikki mahdollisuudet on.puhetta riittää aina ja selitystä.mutta onnea vaikkakin on epäonnea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

108
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
42
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
22
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
18
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
12
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
12
Lions-järjestö haastaa kaikki lähiympäristön siivoustempaukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image