Kan­sain­vä­li­nen olym­pia­ko­mi­tea: 15 CASin vapauttamaa venäläistä ei saa osallistua tal­vio­lym­pia­lai­siin

Pyeongchangin olympialaiset 2018 5.2.2018 5:42 | Päivitetty 5.2.2018 9:16
STT

Kansainvälisen olympiakomitean mukaan 15 venäläistä, joiden dopingrangaistuksia koskevat valitukset hyväksyttiin viime viikolla, eivät saa osallistua talviolympialaisiin. KOK kertoi asiasta maanantaina julkaistussa tiedotteessa.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS antoi viime viikolla useille dopingtuomioistaan valittaneille venäläisille myönteisen päätöksen. KOK ilmoitti päätöksen julkistamisen jälkeen, ettei se kuitenkaan takaa näille venäläisille automaattista osallistumisoikeutta Etelä-Korean talvikisoihin. Viidentoista venäläisen joukossa on 13 urheilijaa ja kaksi entistä urheilijaa, jotka toimivat nyt urheilijoiden taustaryhmissä.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bachin mukaan KOK on pettynyt CAS:n päätöksestä.

- Tämä CAS-päätös on äärimmäinen pettymys, ja se vaatii huolellista tarkistamista, Bach kertoi maanantaina tiedotusvälineille.

KOK:n lisäksi myös Maailman antidopingtoimisto Wada on ilmaissut huolensa CAS:n päätöksestä.

Kisaa ilman kansallistunnusta

KOK on jo aiemmin sulkenut Venäjän maana olympialaisista. Useat venäläisurheilijat ovat kuitenkin saaneet oikeuden kilpailla Etelä-Koreassa ilman kansallistunnuksia. Venäläiset kilpailevat Pyeongchangissa neutraalin lipun alla ryhmänä OAR (Olympiaurheilijat Venäjältä).

Kurinpitotoimien taustalla ovat Sotshin 2014 olympialaisten tapahtumat, joita KOK on selvittänyt kanadalaisen lakimiehen Richard McLarenin johdolla. McLarenin raporttien mukaan Venäjällä on ollut käytössä järjestelmällinen doping-ohjelma.

MAINOS

Kommentoi

Kannattaisi lopettaa koko doping-höpötys! Se joka on maalissa ensimmäisenä on voittaja ja sillä selvä.Venäläiset kyllä pääsevät kisaamaan Venäjällä pidettävissä Putinin kisoissa jotta pätemisen tarve säilyy nyt hyllytetyillä "urheilijoilla".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä tapauksessa vetoomustuomioistuin CAS on syytä lakkauttaa. Miksi turhaan pitää yllä organisaatiota, jonka päätökset eivät merkitse mitään KOK:n herroille ja rouville, vaan he edustavat korkeinta oikeutta, ovat itsensä sellaiseksi nimenneet. Perusteita en tosin tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image