Kanada löi Tshekin jääkiekon prons­siot­te­lus­sa

Pyeongchangin olympialaiset 2018 24.2.2018 16:42 | Päivitetty 24.2.2018 17:27
STT

NHL-miehet loistivat jääkiekon olympiaturnauksesta poissaolollaan, mutta Kanada lähti silti hakemaan kultaa tavoitettaan peittelemättä.

Kanadan satsaukset olympiaprojektiin olivat kovia. Luulotauti Saksaa vastaan välierissä kuitenkin kostautui, eikä paikkaa loppuotteluun lohjennut. Lauantaina Kanada näytti, että sitä kiinnosti myös olympiapronssi.

Vaahteralehtipaidat olivat koonneet rivinsä välieräshokin jälkeen ja kaatoivat pronssiottelussa Tshekin 6-4.

Pronssi kelpasi myös yli 700 NHL-ottelua urallaan pelanneelle Derek Roylle.

- Koko elämän ajan sitä toivoo, että pystyisi saavuttamaan jotain tällaista. Ja nyt meillä on olympialaisten pronssimitali. Puhuimme pukuhuoneessa siitä, että tämän tilaisuuden ei voi antaa mennä ohi, Roy sanoi muiden kanadalaispelaajien karjuessa riemusta taustalla.

- Tulimme tänne hakemaan jalometallia, joten pronssi on hyvä juttu, Kanadan kolmannen maalin tehnyt Roy iloitsi.

Kanadan kapteeni Chris Kelly näytti joukoilleen esimerkkiä iskemällä kaksi maalia. Varsinkin Kellyn toinen maali oli komea: Auringontarkka ranneveto maalin ylänurkkaan. Myös Andrew Ebbett teki Kanadalle kaksi maalia.

Repik tunnusti: Kanada ansaitsi pronssin

Niin kuin lukematkin osoittavat, peli oli melkoista hurlumheitä, ja molemmille joukkueille tapahtui omituisia nukahduksia. Usea maali syntyi heti vastustajan maalia seuranneessa vaihdossa.

Olympialaisten alkulohkopelissä Tshekki oli lyönyt Kanadan 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen. Lauantaina Tshekki sortui tehottomuuteen, kun Kanada sen sijaan pisti maalipaikoista kiekkoa rysään hyvällä prosentilla.

- Kanada teki paikoistaan maalit ja ansaitsivat mitalinsa, myönsi Tshekin Michal Repik.

- Olemme tietysti erittäin pettyneitä. Oli hienoa pelata olympialaisissa, mutta ei tästä loppuen lopuksi oikein mitään käteen jäänyt, Repik tuskaili.

Kanada voitti neljä vuotta sitten Sotshin olympialaisissa kultaa. Tshekki oli kuudes.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa
7:00
Kultarannan keskustelut – yteisten asioiden hoitajat ovat hyviä keskustelijoita silloin, kun asiat ovat tarpeeksi suuria Lukijalta
6:30
Kokoomusnuorten vetäjä ottaisi vihreät hallitukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image