Iivo Niskanen näytti nais­hiih­tä­jil­le esimerkkiä, Pyeongchangin kisat päättyvät

Pyeongchangin olympialaiset 2018 25.2.2018 0:29 | Päivitetty 25.2.2018 10:37
STT, Kaleva

Iivo Niskanen kipusi lauantaina ensimmäiseksi suomalaiseksi maastohiihdon olympiavoittajaksi 20 vuoteen. Niskanen toivoi, ettei seuraavaa olympiavoittoa tarvitsisi odotella yhtä kauan, sillä yksikin päivä riittäisi.

Naishiihtäjät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Aino-Kaisa Saarinen yrittävät vastata sunnuntaina Iivo Niskasen kainoon toiveeseen. He kilpailevat kisojen viimeisellä hiihtomatkalla, 30 kilometrin yhteislähdössä.

- Uskon, että jos kisa menee kiriin, minulla on perinteisellä mahdollisuus taistella, mitalitoivein lähtevä Pärmäkoski ennakoi.

Saarinen on matkan viimeisin suomalainen olympiamitalisti, sillä hän hiihti pronssia 2010 Vancouverissa. Pyeongchangissa hän starttaa viimeiseen olympiakilpailuunsa.

- On odoteltu ja harjoiteltu, Saarinen sanoi.

Miesten 50 kilometrin kisa ratkesi Niskaselle jo runsas kilometri ennen maalia, eikä Saarinen usko naistenkaan mitalien sinetöityvän loppusuoran kamppailussa.

Kerttu Niskanen on panostanut koko olympialaiset perinteisen hiihtotavan kilpailuihin ja hakee sunnuntaina palkintoa. Matintalolle kisa on oppia tulevaan, mutta hän lähtee kokeilemaan rajojaan.

Perinteisen hiihtotavan kilpailu alkaa kello 8.15 Suomen aikaa.

Olympialaisten päätöspäivän merkkitapahtuma on myös jääkiekon miesten loppuottelu, jossa superyllättäjä Saksa haastaa venäläisurheilijoiden OAR:n. Loppuottelu alkaa kello 6.10.

MAINOS

Kommentoi

Nyt Iivon kanssa kannustamaan Kerttua 30 : n hiihdossa .Hän on ladannut akkunsa tähän hiihtoon ja mitalia voidaan odotella .Muillakin voi olla mahdollisuutensa mitaliin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:21
OYSissa osastoja kiinni elokuuhun saakka – kiireellinen hoito toimii normaalisti
8:00
Avohakkuut halutaan pois vain valtion metsistä – "Ei ajatellakaan, että se tapahtuisi yhtäkkiä", Luonnonsuojeluliitosta sanotaan
7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image