Mainos

Iivo Niskanen hioo olym­pia­vi­ret­tä ko­ti­mai­se­mis­saan - SM-kisat jäivät väliin

Pyeongchangin olympialaiset 2018 13.1.2018 10:56 | Päivitetty 13.1.2018 13:05
STT

Iivo Niskanen keskittyy harjoitteluun kotimaisemissaan Kuopiossa, jotta olisi mahdollisimman hyvässä vedossa kauden tärkeimmissä kilpailuissa Pyeongchangin olympialaisissa.

- Iivolla on pientä epävireisyyttä kropassa. Siksi päädyimme siihen, ettei hän kilpaile Vantaan SM-laduilla, Niskasen valmentaja Olli Ohtonen kertoi lauantaina.

Ohtosen mukaan Niskanen ei ole sairastunut, vaan on täydessä harjoituskunnossa. Kilpaileminen tässä vaiheessa kautta ei tuntunut kuitenkaan järkevältä.

- Totta kai on harmi jättää SM-kisat väliin, koska ne ovat hyviä kilpailuja. Toivottavasti Iivo pääsee keväällä SM-laduille, Ohtonen sanoi.

Niskanen on vahva ehdokas Vuoden urheilijaksi, ja hän osallistuu torstaina Urheilugaalaan Helsingissä. Perjantaina Niskanen matkustaa Slovenian Planicaan, jossa kilpaillaan maailmancupissa ensi viikonloppuna. Alun perin Niskasen oli määrä hiihtää Planicassa vain sunnuntainen perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä, mutta hän osallistuu sittenkin myös lauantain sprinttiin.

Sprintti on Niskasen ja Ohtosen ajatuksissa vahva ehdokas olympialaisten kisamatkaksi.

- Oli harmi, että Tour de Skillä Oberstdorfin sprintti peruuntui myrskyn takia. Siksi Iivo hiihtää sprintin Planicassa, Ohtonen sanoi.

Pääosa olympialaisiin valmistautuvasta joukkueesta virittelee olympiakuntoaan tammikuun lopussa Itävallan Seefeldissä, jossa on hyvät olot harjoitteluun. Seefeldistä hiihtäjät siirtyvät Suomen kautta helmikuun alussa Etelä-Koreaan olympialaisia varten.

Olympialaisten ensimmäiset hiihtomatkat ovat yhdistelmäkilpailut 10. helmikuuta naisilla ja 11. helmikuuta miehillä.

Myös Iivo Niskasen isosisko Kerttu Niskanen jätti Suomen mestaruuskilpailut Vantaalla väliin. Hän kertoi Instagram-tilillään, että palauttelee kehoaan viime sunnuntaina päättyneestä Tour de Ski -kiertueesta ja harjoittelee kotonaan Vuokatissa.

- SM-mitaleista taistelen keväällä, Kerttu Niskanen viittasi huhtikuisiin Taivalkosken SM-kisoihin.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Edustajien pitäisi lainmukaan edustaa kansaa eikä itseään.Sopeutumiseläke on itsekkäs ja omahyväinen päätös eikä kansala... Lue lisää...
On ne haaskoja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image