Hopeamies Bolshunov syytti suksiaan: "Olisin voinut voittaa"

Pyeongchangin olympialaiset 2018 24.2.2018 13:15 | Päivitetty 24.2.2018 13:59
STT

Kaksintaistelun Iivo Niskaselle hävinnyt venäläishiihtäjä Aleksander Bolshunov laittoi suksien piikkiin sen, ettei pystynyt laittamaan Niskaselle paremmin kampoihin Pyeongchangin 50 kilometrillä.

- Keli kylmeni, ja minun suksistani heikkeni luisto, Bolshunov sanoi mitalihaastattelussa.

Hän vaihtoi kisan aikana sukset vain kerran, Niskanen kahdesti. Olympiavoittoon karannut Niskanen onnistui taktiikassaan ja otti parhaan parinsa alleen viimeiselle 8,3 kilometrin lenkille. Bolshunov jatkoi vaihtamatta suksiaan, sai 11 sekunnin etumatkan, mutta ei voinut Niskaselle mitään.

- Tiesin jo kisan ensimmäisistä metreistä, etteivät sukset tee yhteistyötä, Bolshunov kuvasi.

21-vuotiaalle hiihtäjälle Pyeongchangin olympialaiset olivat kuitenkin menestyskulkua. Hän lähtee kotiin nelinkertaisena mitalistina, sillä 50 kilometrin hopean lisäksi hän voitti hopeaa viestissä ja pariviestissä sekä pronssia sprintissä.

Kilpailuoikeuden saaneiden venäläisten OAR-joukkueen Andrei Larkov oli kolmas kukistettuaan takaa-ajoryhmän muut miehet. Hänelläkin oli ongelmia suksien kanssa.

Niskasen sukset kuin unelma

Suomalaisten huoltoryhmällä ei ollut vaikeuksia, vaan Niskasen sukset toimivat kuin unelma.

- Olimme hiukan huolissamme lumisateen tulosta. Taktiikka toimi, ja viimeisen suksien vaihdon jälkeen pystyin vain odottamaan kohtaa, jossa hyökätä, Niskanen kertoi.

Hän kertoi, että lähti kisaan kelin kolmanneksi parhaalla suksiparillaan, vaihtoi 16,6 kilometrin kohdalla toiseksi parhaaseen pariin ja päätti kisan ykkösparillaan.

- Bolshunovilla on samanlaiset sukset kuin minulla. Ehkä ratkaisu saatiin huoltokopilla. Huoltoryhmä on tehnyt tosi paljon töitä tämän viikon aikana, Niskanen kiitti.

Hänen henkilökohtainen huoltomiehensä on kuopiolainen Mika Venäläinen.

MAINOS

Kommentoi

Suksien luiston eron TV katsoja näkee siinä, ettei takana laskeva joudu jarruttamaan tai siirry sivulle. Jos hyvässä laskuasennossa takana hiihtäen alamäessä välimatka pysyy samana se tarkoittaa vain sitä, että takimmaisen suksissa on huonopi luisto.
Muutoin parihiihdosta hyötyivät malemmat, etummainen avaa tuulta ja taakempi tuo mukanaan tuulipyörrettä. Takana hiihtävä hyötyy tuulisuojassa hiihtämisestä enemmän, mutta keulassa olijakin hyötyy peesaajasta.

Palaan sinne vuoteen 1980 kun Mieto hävisi sen sadasosan Wassbergille. Norjan Ove Aunli hiihti Wassbergin peesissä viimeiset 10 kilometriä ja auttoi näin Wassbergin voittoon. Mietaa johti vielä kilometri ennen maalia Wassbergiä viidellä sekunnilla ja Wassberg tuli sen verran nopeammin loppulaskun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä sanoa venäläisistä nuorista miehistä.. Ovat tosi kovia kundeja kun huonoluistoisilla suksilla hiihtävät mitalleille ja voittavat mennentullen norjalaiset. 'Hatunnoston' arvoinen suoritus ;) ;);)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono selitys venäläiseltä.

Bolsun suksi alkoi tökkiä vasta viimeisellä kierroksella kun jätti tarkoituksella suksien vaihdon tekemättä. Siihen asti luisto oli ihan samanlainen kuin muillakin samassa ryhmässä hiihtäneillä. Olisi vain rehdisti tunnustanut, että oli itseltä väärä taktiikan valinta.

Iivoa ei kuitenkaan kukaan olisi tänään voittanut minkäänlaisella taktiikan valinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että suomalainen ja venäläinen edustavat hiihtourheilun huippua! Olemme "jautaa", mutta katsotaan ne doping-jutut ensin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26
Lassintalon laitospaikkojen alasajolle sinetti – 44 pitkäaikaishoidon paikkaa lakkautetaan
22
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
14
24 vinkkiä karavaanareille – Millaisella ajokortilla saa ajaa minkäkinlaista vaunua?
11
Oulun lautakunnilta tukea lapsiperheille: syksyllä kokeilu maksuttomasta kotipalvelusta, subjektiivinen päivähoito-oikeus halutaan palauttaa
5
Hammashoitoon tulee muutoksia Oulussa – aukioloaikoja on tarkoitus pidentää
4
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
4
Turvapaikanhakijoiden mielenterveyspalveluille huomattava tarve – "Palvelut eivät ole riittäviä kantasuomalaisillekaan"

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

195 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image