Palloseura sai sovittua kiistan ser­bia­lais­pe­laa­jien kanssa

Urheilu 14.11.2017 10:08
Susanna Kemppainen

Kahden serbialaisen jalkapalloilijan ja Oulun Palloseura - jalkapallo ry:n välinen oikeuskiista on päättynyt sovintoon.

Osapuolet ovat toimittaneet Oulun käräjäoikeuteen sovintosopimuksen, jonka käräjäoikeus on vahvistanut.

Serbialaiset hakivat oikeusteitse palloseuralta yhteensä yli 12 000 euron edestä korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä ja maksamattomia palkkoja yhteensä yli 8 000 euroa. Seura vastusti vaatimuksia.

Osapuolet pääsivät kuitenkin syksyn mittaan sovintoon asiassa. Seura maksaa pelaajille yhteensä noin 12 000 euroa korvauksia, minkä jälkeen he luopuvat muista vaatimuksistaan.

Jos korvauksia ei jostain syystä maksetakaan sovitusti joulukuun puoliväliin mennessä, on seura velvollinen maksamaan pelaajille heidän alkuperäisen vaatimustensa mukaiset summat. Tällöin pelaajilla on lisäksi oikeus hakea saataviaan myös palkkaturvasta.

Sovinnon vahvistanut käräjäoikeus velvoitti valtion maksamaan pelaajien oikeudenkäyntikuluja runsaat 10 000 euroa.

MAINOS

Kommentoi

OPS tuo oululaiseen jalkapalloon ammattimaisuutta, kansainvälisyyttä, kunnianhimoisuutta sekä korkeaa vaatimus- ja osaamistasoa. Siitä en ole lainkaan yllättynyt, että Oulussa tällaisia arvoja ja periaatteita ei koeta positiivisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko olisi aika panna piste OPS/Juntusen hyysäämiselle. Kunta ja valtio joutuvat aina maksumiehiksi ja pahinta kaikesta, mielikuva urheiluseurojen moraalista huonontuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliiksi käy OPS valtiolle. Oikeuskulut OPS:n maksettavaksi koska keitto koko sopan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikaan kun Oulun Palloseura taistelee raastuvassa valmentajiensa ja pelaajiensa kanssa rahoittaa Oulun kaupunki seuran hallihanketta veronmaksajien rahoilla. Kaupunki vuokraa seuran omistamalle hallirähjälle tonttia 1/10 markkinahintaan, ja seuran täysimääräisinä kuluttajilta perimät käyttömaksut valuvat oikeuskulujen, asianajokulujen ja sopimuskorvausten maksuun. Tämän lisäksi kaupunki on sitoutunut rakentamaan viisi vuotta säiden armoilla olleeseen homeiseen pressuhalliin pukuhuoneet, taas veronmaksajien rahoilla. Samaan aikaan kaupungin junnuseurojen terveemmällä pohjalla oleville hallihankkeille ei saada edes tarvittavia kaavamuutoksia aikaan, tukirahoista puhumattakaan.

Miksi ihmeessä kaupunki tukee tällaista toimintaa? Eikö seura ja varsinkin sen johto ole toiminnallaan osoittanut ettei ole tukien arvoinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvin koottu tilannekatsaus! Tutkivaa journalismia todella tarvitaan. Kunpa vain kaupunkimme päättäjistö ei olisi niin Juntusen ja taustavaikuttajiensa/yhteisöjensä liekanuorassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

343 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image