Mainos

Palloseura sai sovittua kiistan ser­bia­lais­pe­laa­jien kanssa

Urheilu 14.11.2017 10:08
Susanna Kemppainen

Kahden serbialaisen jalkapalloilijan ja Oulun Palloseura - jalkapallo ry:n välinen oikeuskiista on päättynyt sovintoon.

Osapuolet ovat toimittaneet Oulun käräjäoikeuteen sovintosopimuksen, jonka käräjäoikeus on vahvistanut.

Serbialaiset hakivat oikeusteitse palloseuralta yhteensä yli 12 000 euron edestä korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä ja maksamattomia palkkoja yhteensä yli 8 000 euroa. Seura vastusti vaatimuksia.

Osapuolet pääsivät kuitenkin syksyn mittaan sovintoon asiassa. Seura maksaa pelaajille yhteensä noin 12 000 euroa korvauksia, minkä jälkeen he luopuvat muista vaatimuksistaan.

Jos korvauksia ei jostain syystä maksetakaan sovitusti joulukuun puoliväliin mennessä, on seura velvollinen maksamaan pelaajille heidän alkuperäisen vaatimustensa mukaiset summat. Tällöin pelaajilla on lisäksi oikeus hakea saataviaan myös palkkaturvasta.

Sovinnon vahvistanut käräjäoikeus velvoitti valtion maksamaan pelaajien oikeudenkäyntikuluja runsaat 10 000 euroa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

OPS tuo oululaiseen jalkapalloon ammattimaisuutta, kansainvälisyyttä, kunnianhimoisuutta sekä korkeaa vaatimus- ja osaamistasoa. Siitä en ole lainkaan yllättynyt, että Oulussa tällaisia arvoja ja periaatteita ei koeta positiivisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko olisi aika panna piste OPS/Juntusen hyysäämiselle. Kunta ja valtio joutuvat aina maksumiehiksi ja pahinta kaikesta, mielikuva urheiluseurojen moraalista huonontuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliiksi käy OPS valtiolle. Oikeuskulut OPS:n maksettavaksi koska keitto koko sopan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikaan kun Oulun Palloseura taistelee raastuvassa valmentajiensa ja pelaajiensa kanssa rahoittaa Oulun kaupunki seuran hallihanketta veronmaksajien rahoilla. Kaupunki vuokraa seuran omistamalle hallirähjälle tonttia 1/10 markkinahintaan, ja seuran täysimääräisinä kuluttajilta perimät käyttömaksut valuvat oikeuskulujen, asianajokulujen ja sopimuskorvausten maksuun. Tämän lisäksi kaupunki on sitoutunut rakentamaan viisi vuotta säiden armoilla olleeseen homeiseen pressuhalliin pukuhuoneet, taas veronmaksajien rahoilla. Samaan aikaan kaupungin junnuseurojen terveemmällä pohjalla oleville hallihankkeille ei saada edes tarvittavia kaavamuutoksia aikaan, tukirahoista puhumattakaan.

Miksi ihmeessä kaupunki tukee tällaista toimintaa? Eikö seura ja varsinkin sen johto ole toiminnallaan osoittanut ettei ole tukien arvoinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvin koottu tilannekatsaus! Tutkivaa journalismia todella tarvitaan. Kunpa vain kaupunkimme päättäjistö ei olisi niin Juntusen ja taustavaikuttajiensa/yhteisöjensä liekanuorassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

104
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
77
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image