Palloliitto suunnittelee Pohjois-Suomen kattavaa val­men­nus­kes­kus­ta Ouluun

OLS:n juniorivalmentaja Jyrki Kylmälä (vas.) ja valmennuspäällikkö Antti Pehkonen seuraavat mielenkiinnolla Palloliiton valmennuskeskushanketta. ”Ensisijaisesti toivon valmennuskeskukselta parempia harjoitusolosuhteita, lisääntyvää harjoitusmäärää ja kovempia pelejä myös tänne pohjoiseen”, Pehkonen listaa. KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 20.3.2012 6:15 | Päivitetty 20.3.2012 8:29
Jussi Kotila

Suomen Palloliitto suunnittelee Ouluun Pohjois-Suomen kattavaa alueellista valmennuskeskusta. Tällä hetkellä Palloliiton ainoa valmennuskeskus on Etelä-Suomessa Eerikkilän urheiluopistossa sijaitseva Sami Hyypiä Akatemia.

”Koska Suomi on pitkä maa, suunnitelmissamme ovat alueelliset valmennuskeskukset myös Pohjois- ja Keski-Suomeen eli Ouluun ja Jyväskylään”, Palloliiton huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen kertoo.

Samaan hengenvetoon Jakonen kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on vasta suunnitelma eikä mitään ole vielä päätetty. Epäselvää on esimerkiksi se, milloin valmennuskeskus voisi aloittaa Oulussa.

”Ainakaan tänä vuonna Oulun valmennuskeskus ei toteudu. Kahden seuraavan vuoden aikana kartoitamme tilannetta, joten vuosi 2014 lienee aikaisin todennäköinen ajankohta.”

Oulun valmennuskeskuksesta ei kuitenkaan ole tulossa Sami Hyypiä Akatemian kopiota. Jakosen mukaan keskuksen toiminnan pitää lähteä pohjoisen seurojen ja pelaajien omista tarpeista.

Lue lisää 20.03.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Missäköhän ajattelivat potkiskella? Heinäpään hallia rakennettaessa se varattiin lapsille ja nuorille, vaikka toisin kävi. Nyt puhutaan "seurojen ja pelaajien tarpeista", luulenpa että Oulu kiinnostaa lähinnä maksajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenelle tässä pedataan johtaja-paikkaa? Vai uskooko joku että ko. keskus tekisi samanlaista lattiatason työtä kuin seuroissa - eikö raha kannattaisi antaa suoraan seurojen nuorisotyöhön ja kouluttaa niiden valmentajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no mitä OLS on tehnyt nimenomaan pohjois-suomalaisen jalkapalloilun hyväksi? Näkyykö se tekeminen ja miten Torniossa, Kemissä, Rovaniemellä? Noista Tornio ja Rovaniemi ovat viime vuosina pelanneet liigatasolla mutta Oulu ei. Jos tuossa hankkeessa olisi ajateltu pohjois-Suomea niin homma toimisi vaikka Kemissä joka on pohjois-Suomen jalkapallokartalla aika keskellä eli Oulusta ja Rovaniemeltä suurin piirtein sama matka, Tornio lähempänä. Mutta Ouluunpa tietenkin. Kaikkihan tänne pitää keskittää että Oulun futis nousisi muiden paikkakuntien kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllähän se on niin että OLS on nostanut Pohjoisen junioritoiminnan ihan uudelle tasolle. Pitkää roiskimalla hankitut piirinmestaruudet ovat eilisen lumia ja nyt kasvetaan oikeaan jalkapallon alusta alkaen. Siinä on hyvä Kemiläistenkin kääriä hihat ja seurata perässä kun esimerkki on näin lähellä. Mikäs tuo on tunti autossa suuntaansa jos anti on sen väärti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa! Jos jotakin tänne Ouluun tarvitsemme, niin juuri tätä! Satsataan tulevaisuuteen, lasten sekä nuorten urheiluun ja hyvinvointiin. OLS on lisäksi tehnyt loistavaa työtä Pohjois-Suomalaisen jalkapalloilun hyväksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image