New York Times: Wada vapauttaa 95 ve­nä­läi­sur­hei­li­jaa do­pin­ge­päi­lyis­tä

Urheilu 13.9.2017 15:34
STT

Maailman antidopingtoimisto Wada vapauttaa tutkimuksistaan 95 venäläistä urheilijaa, joita se on epäillyt osallistumisesta maan väitettyyn mammuttimaiseen dopingohjelmaan. Asiasta kirjoittaa New York Times, joka on saanut haltuunsa Wadan raportin.

Raportissa Wada toteaa, että 96 tutkitusta venäläisurheilijasta 95:stä se ei ole löytänyt tarpeeksi todisteita dopingin käytöstä. Raportissa ei mainita ainuttakaan urheilijaa nimeltä.

- Käytettävissä olevat todisteet eivät riittäneet tukemaan väitettä, että nämä 95 urheilijaa olisivat rikkoneet dopingsääntöjä, Wadan johtaja Olivier Niggli kirjoittaa raportissa.

Nigglin mukaan todisteiden puuttuminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita syyttömyyttä Venäjän väitettyä laajamittaista dopingohjelmaa kohtaan.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Täähän vaikuttaa ihan kikkailulta. Oliko tässä vaan tarve kikkailla venäläiset ulos arvokisoista? Onhan näitä epäurheilijamaisia vetoja nähty aikaisemminkin. Doping epäily on boikottia parempi temppu putsata palkintopöytää.

Oikeastaan urheilusta on tullut aika lailla vasten mielinen bisnes. Olisi ehkä parasta, että kaikki atleetit alkaisivat urheilla ilman kansallistunnuksia, silloin päästäisiin irti nationalismista, ja suurimmasta osasta siitä suhmuroinnista mitä urheilupäättäjien kesken tehdään.

Ja olisi lapsekasta ajatella, että wada olisi puhdas urheilupolitiikan vaikutteilta. Tässähän olisi tutkivan journalismin pelikenttää tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image