Multala helpottui olym­pia­kar­sin­nan onnellisesta lopusta

Urheilu 6.4.2012 17:56 | Päivitetty 6.4.2012 19:49
STT

Pekingin olympialaisista rannalle jäänyt purjehtija Sari Multala pääsee todennäköisesti kolmansiin olympialaisiinsa Lontooseen. Olympiakomitean hallitus vahvistaa valinnat toukokuussa, ja Multala vei suomalaisten keskinäisen karsinnan nimiinsä.

Multalalle riitti Palma de Mallorcan maailmancupista 26:s sija, kun kilpakumppani Tuula Tenkanen sijoittui 19:nneksi. Tenkasen olisi pitänyt olla vähintään 11:s, jotta hän olisi yltänyt Multalan edelle.

–  Oloni on helpottunut, totta kai. Samalla olen kyllä tosi väsynyt, sillä karsintaprosessi on ollut pitkä ja raskas, Multala kommentoi tiedotteessa.

Naisten Laser radialin lisäksi ratkesi miesten Laser standard -luokan suomalaiskarsinta. Regatassa 32:nneksi sijoittunut Mattias Lindfors kukisti Pierre Colluran (91:s) ja Fredrik Westmanin (97:s).

Multala oli Tenkasta parempi Helsingin EM-kisoissa viime helmikuussa ja MM-kisoissa Australian Perthissä joulukuussa. Palman regatassa hän keskittyi kaksintaisteluun Tenkasta vastaan.

Multala oli mukana Sydneyssä 2000 ja Ateenassa 2004. Hän purjehti kummissakin kisoissa viidenneksi Eurooppa-jollalla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Multalan toimintaa kritisoivat eivät ymmärrä purjehduksesta kilpaurheiluna pätkääkään. Ratapurjehduksessa kaikki perustuu toisen kilpailijan suorituksen estämiseen. Multalan toiminnassa ei ollut mitään epärehellistä vaan pelkästään ammattimaista urheilusuorittamista niin kuin vaan hyvän purjehtijan pitää toimia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eroan välittömästi purjehdusliiton jäsenyydestä tämän farssin takia. Ai niin, eihän mulla kyllä ole venettäkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muita kommentteja ei julkaista kuin Tenkasta kehuvia ja Multalaa mollaavia. Miksi näin?

Aikaansa seuraavat ihmiset kyllä muistavat millaista koiruutta tehtiin viime olympiavalinnoissa, nyt ei meinaa samat temput onnistua.

Multala on lähes aina ottanut mitalin isoissa kisoissa n. kymmenen vuoden aikana, Tenkanen ei koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelkaapa qvartaaliyhteiskunnan kasvatit viime olympailaisten purjehduskarsintoja!
Vai eikö Teille Multalan Multalan ylivoimainen paremmuus vs. Tenkasiin kelpaa missään muodossa?

Ja Alman sensorit, pitäkääpä näppinne erossa edes tämänkertaisesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epärehellisin keinoin otettu paikka. Näin epäurheilijamaista veneilijää ei pidä palkita matkalla Olympialaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Multala teki aivan oikein. Ei ole multalan vika että suomalaiset karsintasäännöt on typerät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein teki Multala. Eipähän pääse olympiakomitean herrat taas munaamaan itseään. Pekingiin ei valittu saman vuoden maailmanmestaria vaan kotikarsinnan voittanut kokematon Tenkanen. Varma mitali tulee Multalalta eikä olympiaherrat voi kiroilla itsekseen. ne ovat edelleen vielä samat kollit siellä johdossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa toimintaa Multalalta!
Joka muuta väittää, niin ei ole seurannut Tenkasten toimintaa viime olympiakarsinnoista lähtien. Multalaa sorrettiin silloin kaikilla mahdollisilla keinoilla... samaa yritettiin nytkin, mutta "myrkyt" olivat vanhentuneet.
Vieläkö joillakuilla on ylimääräinen ässä hihassa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tähän asti luullut, että purjehdus on ns. herrasmieslaji, mutta pettymyksekseni sain lukea olleeni väärässä. Tärkeintä onkin estää oman maan kanssasisaren purjehtimista kaikin keinoin. Reilu peli ei näytä kuuluvan kilpapurjehtimiseen. Multalan ainoa tarkoitus oli kaikin keinoin vaikeuttaa kilpasiskonsa Tenkasen hyvä sijoittuminen. Olympiahenki ei voine tämän kauemmaksi kaikota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin kertonee niinkään reilun pelin puuttumisesta urheilijoilta kuin tästä suomalaisten urheilupäättäjien kyvystä luoda kaikkien arvokisojen alla jonkinlainen skandaali karsinnoissa ja valinnoissa. Ilmeisesti et tiedä jo edellisiä Olympialaisia edeltäneitä sekoiluja joissa ansioituneempi ja selkeästi paremmat menestysmahdollisuudet, jopa mitalitoiveet, omannut Multala jätettiin kotiin ja kisapaikan sai Tenkanen. Siinä valossa itse ainakin ymmärrän Sarin toimet täysin, nyt ei halunnut jättää mitään sattuman tai tulkinnan varaan vaan varmistaa että pääsee kisoihin. Ei ehkä kaunista tai toisaalta reilua mutta toisaalta kuinka reilua sitten oli Tenkaselta ottaa edes Multalalle kuulunut paikka edellisiin kisoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täysin samaa mieltä. yleensä pidän suomalaisten puolta arvokisoissa, mutta SM:lle toivon, että taas muovipussi tarttuu peräsimeen ja pilaa kisat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image