Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos
Urheilu - etusivu

Multala helpottui olympiakarsinnan onnellisesta lopusta

Multalalle riitti 26. sija tänään Palma de Mallorcan vesillä päättyneessä maailmancupissa. Multalalle riitti 26. sija tänään Palma de Mallorcan vesillä päättyneessä maailmancupissa.
Mikko Stig/ Lehtikuva
Urheilu  6.4.2012 | Päivitetty 6.4.2012 | STT Muuta tekstin kokoa -+

Pekingin olympialaisista rannalle jäänyt purjehtija Sari Multala pääsee todennäköisesti kolmansiin olympialaisiinsa Lontooseen. Olympiakomitean hallitus vahvistaa valinnat toukokuussa, ja Multala vei suomalaisten keskinäisen karsinnan nimiinsä.

Multalalle riitti Palma de Mallorcan maailmancupista 26:s sija, kun kilpakumppani Tuula Tenkanen sijoittui 19:nneksi. Tenkasen olisi pitänyt olla vähintään 11:s, jotta hän olisi yltänyt Multalan edelle.

–  Oloni on helpottunut, totta kai. Samalla olen kyllä tosi väsynyt, sillä karsintaprosessi on ollut pitkä ja raskas, Multala kommentoi tiedotteessa.

Naisten Laser radialin lisäksi ratkesi miesten Laser standard -luokan suomalaiskarsinta. Regatassa 32:nneksi sijoittunut Mattias Lindfors kukisti Pierre Colluran (91:s) ja Fredrik Westmanin (97:s).

Multala oli Tenkasta parempi Helsingin EM-kisoissa viime helmikuussa ja MM-kisoissa Australian Perthissä joulukuussa. Palman regatassa hän keskittyi kaksintaisteluun Tenkasta vastaan.

Multala oli mukana Sydneyssä 2000 ja Ateenassa 2004. Hän purjehti kummissakin kisoissa viidenneksi Eurooppa-jollalla.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

13/13 kommenttia

Purjehtija
7.4.2012 19:11

Multalan toimintaa kritisoivat eivät ymmärrä purjehduksesta kilpaurheiluna pätkääkään. Ratapurjehduksessa kaikki perustuu toisen kilpailijan suorituksen estämiseen. Multalan toiminnassa ei ollut mitään epärehellistä vaan pelkästään ammattimaista urheilusuorittamista niin kuin vaan hyvän purjehtijan pitää toimia


mutta purjehduskengät löytyy 90-luvulta
7.4.2012 11:55

eroan välittömästi purjehdusliiton jäsenyydestä tämän farssin takia. Ai niin, eihän mulla kyllä ole venettäkään


Avoin keskustelu, surkuhupaisaa!
7.4.2012 07:56

Muita kommentteja ei julkaista kuin Tenkasta kehuvia ja Multalaa mollaavia. Miksi näin?

Aikaansa seuraavat ihmiset kyllä muistavat millaista koiruutta tehtiin viime olympiavalinnoissa, nyt ei meinaa samat temput onnistua.

Multala on lähes aina ottanut mitalin isoissa kisoissa n. kymmenen vuoden aikana, Tenkanen ei koskaan.


Kuka sensuroi Multalan puolustamista??
7.4.2012 06:46

Muistelkaapa qvartaaliyhteiskunnan kasvatit viime olympailaisten purjehduskarsintoja!
Vai eikö Teille Multalan Multalan ylivoimainen paremmuus vs. Tenkasiin kelpaa missään muodossa?

Ja Alman sensorit, pitäkääpä näppinne erossa edes tämänkertaisesta!


eikö taidot riittäneet?
7.4.2012 06:07

Epärehellisin keinoin otettu paikka. Näin epäurheilijamaista veneilijää ei pidä palkita matkalla Olympialaisiin.


Purjehtija
7.4.2012 04:54

Multala teki aivan oikein. Ei ole multalan vika että suomalaiset karsintasäännöt on typerät.


Totuus
6.4.2012 22:32

Aivan oikein teki Multala. Eipähän pääse olympiakomitean herrat taas munaamaan itseään. Pekingiin ei valittu saman vuoden maailmanmestaria vaan kotikarsinnan voittanut kokematon Tenkanen. Varma mitali tulee Multalalta eikä olympiaherrat voi kiroilla itsekseen. ne ovat edelleen vielä samat kollit siellä johdossa.


Rehellisyys pääsi kunniaan, kerrankin!
6.4.2012 22:10

Hienoa toimintaa Multalalta!
Joka muuta väittää, niin ei ole seurannut Tenkasten toimintaa viime olympiakarsinnoista lähtien. Multalaa sorrettiin silloin kaikilla mahdollisilla keinoilla... samaa yritettiin nytkin, mutta "myrkyt" olivat vanhentuneet.
Vieläkö joillakuilla on ylimääräinen ässä hihassa??


Purjedus on turaa
6.4.2012 20:04

Aivan turha matka.Multala ja Tenkanen kotirantaan räpiköimään.


Päällikkö
6.4.2012 18:41

Olen tähän asti luullut, että purjehdus on ns. herrasmieslaji, mutta pettymyksekseni sain lukea olleeni väärässä. Tärkeintä onkin estää oman maan kanssasisaren purjehtimista kaikin keinoin. Reilu peli ei näytä kuuluvan kilpapurjehtimiseen. Multalan ainoa tarkoitus oli kaikin keinoin vaikeuttaa kilpasiskonsa Tenkasen hyvä sijoittuminen. Olympiahenki ei voine tämän kauemmaksi kaikota.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
Ape
6.4.2012 22:13

Tuskin kertonee niinkään reilun pelin puuttumisesta urheilijoilta kuin tästä suomalaisten urheilupäättäjien kyvystä luoda kaikkien arvokisojen alla jonkinlainen skandaali karsinnoissa ja valinnoissa. Ilmeisesti et tiedä jo edellisiä Olympialaisia edeltäneitä sekoiluja joissa ansioituneempi ja selkeästi paremmat menestysmahdollisuudet, jopa mitalitoiveet, omannut Multala jätettiin kotiin ja kisapaikan sai Tenkanen. Siinä valossa itse ainakin ymmärrän Sarin toimet täysin, nyt ei halunnut jättää mitään sattuman tai tulkinnan varaan vaan varmistaa että pääsee kisoihin. Ei ehkä kaunista tai toisaalta reilua mutta toisaalta kuinka reilua sitten oli Tenkaselta ottaa edes Multalalle kuulunut paikka edellisiin kisoihin?


Citius, altius, fortius?
7.4.2012 00:18

täysin samaa mieltä. yleensä pidän suomalaisten puolta arvokisoissa, mutta SM:lle toivon, että taas muovipussi tarttuu peräsimeen ja pilaa kisat


Audilippis
6.4.2012 18:33

Ei tullut rehellisellä pelillä.


Mainos
Mainos
Galleriat »|Urheilu

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Urheilu Down Up
Mainos
Mainos
stats-image
Takaisin ylös