Mainos

Märkä rätti Mestis-seurojen kasvoille - lii­ga­kar­sin­to­jen palauttaminen venyy

Urheilu 9.3.2018 3:00 | Päivitetty 9.3.2018 3:09
STT

Jääkiekon Mestiksen pudotuspelit alkavat lauantaina. Tämä kevät ei ole jäämässä viimeiseksi, jolloin Mestiksen mestarille on tarjolla vain kunniaa ja osaaottava kädenpuristus Liigalta.

Huippukiekon neuvottelukunta ei ole saamassa aikaan ratkaisua uusista sarjajärjestelmistä tämän kevään aikana, joten mahdolliset liigakarsinnat pelataan aikaisintaan 2020.

Liigan ja Suomen jääkiekkoliiton kolmevuotinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, ja Mestiksen seurat elättelivät toiveita liigakarsintojen palauttamisesta kaudelle 2018-2019.

- Sen uskallan sanoa, että kevään aikana ei tulla saamaan ratkaisua aikaan. Neuvottelut venyvät todennäköisesti kaudelle 2018-2019, ja ensimmäinen kausi uudella sopimuksella olisi 2019-2020. Tuolloin käytössä olisi uusi sarjajärjestelmä, sanoo Huippukiekon neuvottelukunnan jäsen Tuomas Haanpää.

Vaihtoehtoja useita

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan johtamassa Huippukiekon neuvottelukunnassa Haanpää ajaa eteenpäin Mestiksen asiaa. Hän on Mestis-seura TuTo Hockeyn ja koko sarjan puheenjohtaja.

Huippukiekon neuvottelukunnassa sarjajärjestelmät ovat yksi käsiteltävä aihepiiri.

- Mestiksessä henki on se, että muutos on saatava aikaan, sillä suljettu Liiga näivettää Mestiksen. Mestiksen suunnalta luodaan painetta, että asiat muuttuvat, Haanpää tuumii.

- Erilaisista sarjamalleista on neuvoteltu puolitoista vuotta. Mitään yksiselitteistä ratkaisua Liiga-karsintojen palauttamiseen ei vielä ole. Huippukiekon neuvottelukunnassa on käyty läpi kaikki mahdolliset sarjamallit. Niitä ovat A- ja B-liiga, usean joukkueen karsintasarja ja karsintaparit. On useita eri vaihtoehtoja, ja on vielä mahdoton sanoa, mikä tulee olemaan lopullinen, Haanpää myöntää.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Liiga vain jatkaa oman oksansa sahaamista. Kohta varmaan pelien määrää tuplataan, jotta saadaan lisää turhia pelejä. Kun joukkueet kauppaavat pelaajansa joulun jälkeen ja erät on katkottu mainoskatkoilla, miksi ihmeessä kukaan edes ostaisi lippuja runkosarjan pelehin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinpä. En käsitä millaisilla bonusjärjestelmillä liigapomot hommansa hoitavat, ei ainakaan mitään kiinnitystä liigan kehittämiseen. Lisätään vain teennäisiä paikallispelikierroksia, että viimenenkin mielenkiinto menee kun samaa joukkuetta vastaan tahkotaan 12 kertaa vuodessa. Näillä näkymin takaisin kausikortin ostajaksi kaudella 2021.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Sijoitusvoittoja käytetään tällä hetkellä n.1 miljardi vuodessa eläkkeiden maksuun, Silti eläkekassa lihoi vuonna 2017 1... Lue lisää...
Matemaatikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image