Mäkäräinen epäonnistui ja pahoitteli katsojille

Urheilu 7.3.2015 19:01
STT

Viisi sakkoa ampunut Kaisa Mäkäräinen jäi sijalle 35 MM-ampumahiihdon sprintissä. Mari Laukkanen oli parhaana suomalaisena 16:s. Kisan voitti Ranskan Marie Dorin Habert ennen Puolan Weronika Nowakowska-Ziemniakia. Ukrainan Valj Semerenko oli kolmas.

Mäkäräinen ampui makuulta kolme ohi ja pystyltä kaksi. Myös Valko-Venäjän Darja Domratshevalla oli suuria vaikeuksia hankalassa kelissä, hän ampui Mäkäräisen tavoin viisi sakkoa.

– Tulos on älyttömän huono, mutta enemmän harmittaa se, että olosuhteet olivat tällaiset. Olisi tarvinnut tuuria, mutta sitä ei ollut yhtään, Mäkäräinen sanoi Ylen haastattelussa.

– Varsinkin pystyllä oli älyttömän kova tuuli. Silti olisi pitänyt pystyä selvästi vähempiin sakkoihin, mutta tänään tuli tällainen.

Kovat menestyspaineet eivät Mäkäräisen mukaan kisaa pilanneet.

– Olin yllättävän rauhallinen ennen lähtöä. Olen tosi pahoillani katsojien puolesta, ei pystynyt tarjoamaan heille sitä, mitä he halusivat, Mäkäräinen totesi Ylelle ääni lopulta jo hieman murtuen.

Laukkanen kiersi kaksi sakkokierrosta, molemmat pystypaikalta.

– Todella haastavat olosuhteet. Taistelu tuulta vastaan, Laukkanen kuvaili Ylelle.

Huomiseen takaa-ajoon Mäkäräinen lähtee 2.20 minuuttia kärjestä perässä. Sijalle 25 jääneeseen Domratshevaan hänellä on eroa 22,6 sekuntia. Laukkanen on kärjestä minuutin ja 23 sekunnin päässä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No ei Kaisan tarvitse ottaa noin kovia vastuita ampumahiihdon menestyksestä ,vaikka onkin lajin ainut ja kirkkain tähti.
Tämä on vain ampumahiihtoa ,joka on äärettömän herkkä laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä Kaisalle! Hyvä urheilija kestää myös pettymykset. Niitä tulee ja menee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä välitä Kaisa. Pää pystyyn ja menoksi. Olet paras. Jos kaikkien kilpailujen palkintokorokkeella on aina samat urheilijat, mielenkiinto kilpailuihin menee ja katsomot tyhjenee.
Kun seuraavan kerran taas olet korokkeella, voimme yhdessä jakaa sen tunteesi, että olet onnistunut voittamaan itsesi ja monta edellisellä kertaa parempaa kilpailijaasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image