Mainos

Legkov ja Belov elinikäiseen olym­pia­pan­naan Sotshin käryjen vuoksi

Venäläishiihtäjä Alexander Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan. KUVA: GIAN EHRENZELLER / EPA
Urheilu 1.11.2017 18:05 | Päivitetty 1.11.2017 19:10
STT, Kaleva

Venäläiset maastohiihtäjät Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov ovat saaneet elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin, Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti. Syynä ovat Sotshin 2014 olympialaisissa paljastuneet dopinghuijaukset.

Legkov ja Belov ovat ensimmäiset Sotshin dopingskandaalin seurauksena kilpailukiellon saaneet venäläisurheilijat. KOK:n kurinpitovaliokunta ilmoitti viime joulun alla aloittaneensa kurinpitotoimet 28:aa venäläistä urheilijaa vastaan. Syynä oli Maailman antidopingneuvoston Wadan aiemmin joulukuussa julkaisema tutkimusraportti, jossa kerrottiin Venäjän manipuloineen omien urheilijoidensa testinäytteitä kotikisoissaan.

Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan ja hiihti olympiahopeaa Venäjän 4x10 kilometrin viestijoukueessa. Venäjän viestijoukkueen suoritus hylättiin.

Belovin menestys Sotshissa oli vaatimattomampaa. Hän oli 15+15 kilometrin yhdistelmäkisassa 18:s ja 15 kilometrillä 25:s.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Legkovin ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon jo viime vuoden lopulla. Syynä oli Wadan raportti dopingnäytteiden manipuloinnista. Hiihtäjät valittivat päätöksestä urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin, joka päätti toukokuun lopulla pitää kilpailukiellot voimassa lokakuun loppuun.

Legkov, 34, voitti Tour de Skin kokonaiskisan vuodenvaihteessa 2012-2013. Hänellä on myös kaksi MM-mitalia viesteistä. Belov, 27, on voittanut MM-pronssin Val di Fiemmen MM-kisoissa 2013.

Richard McLarenin johtama Wadan tutkimuskomitea kertoi viime vuoden joulukuussa julkaistussa tutkimusraportissaan, että yli tuhat venäläisurheilijaa hyötyi maan valtiojohtoisesta dopingjärjestelmästä ja järjestelmällisestä testinäytteiden manipuloinnista vuosina 2011-2015. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on sulkenut Venäjän kokonaan kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miten ne nämä doping-käryt kohtelee Norjan urheilijoita? Onkohan Wada ja IAAF aivan PUOLUEETTOMIA päätöksissään? Mutta eihän näitä saa sanoa eikä julkaista kun on kysymys Usan ja Norjan urheilijoista. Heillehän pitää jättää voittamisen etuus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

87
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
48
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
42
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
24
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
20
Aggressiivisuuden väheneminen on kutistanut ihmisaivoja – ihminen on alkanut muistuttaa kasvoiltaan simpanssin poikasta
20
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
16
Lännen Median kysely: Jyrki Katainen onnistunut kiitettävästi EU-komissaarina, suomalaismeppien antama arvosana 9-

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Oppositio vain jaksaa nähdä ,että hallitus tekee vain huonoja asioita. Herätkää jo. Ekonomistitkin olivat alussa vääräss... Lue lisää...
J.S.

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image