Legkov ja Belov elinikäiseen olym­pia­pan­naan Sotshin käryjen vuoksi

Venäläishiihtäjä Alexander Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan. KUVA: GIAN EHRENZELLER / EPA
Urheilu 1.11.2017 18:05 | Päivitetty 1.11.2017 19:10
STT, Kaleva

Venäläiset maastohiihtäjät Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov ovat saaneet elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin, Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti. Syynä ovat Sotshin 2014 olympialaisissa paljastuneet dopinghuijaukset.

Legkov ja Belov ovat ensimmäiset Sotshin dopingskandaalin seurauksena kilpailukiellon saaneet venäläisurheilijat. KOK:n kurinpitovaliokunta ilmoitti viime joulun alla aloittaneensa kurinpitotoimet 28:aa venäläistä urheilijaa vastaan. Syynä oli Maailman antidopingneuvoston Wadan aiemmin joulukuussa julkaisema tutkimusraportti, jossa kerrottiin Venäjän manipuloineen omien urheilijoidensa testinäytteitä kotikisoissaan.

Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan ja hiihti olympiahopeaa Venäjän 4x10 kilometrin viestijoukueessa. Venäjän viestijoukkueen suoritus hylättiin.

Belovin menestys Sotshissa oli vaatimattomampaa. Hän oli 15+15 kilometrin yhdistelmäkisassa 18:s ja 15 kilometrillä 25:s.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Legkovin ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon jo viime vuoden lopulla. Syynä oli Wadan raportti dopingnäytteiden manipuloinnista. Hiihtäjät valittivat päätöksestä urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin, joka päätti toukokuun lopulla pitää kilpailukiellot voimassa lokakuun loppuun.

Legkov, 34, voitti Tour de Skin kokonaiskisan vuodenvaihteessa 2012-2013. Hänellä on myös kaksi MM-mitalia viesteistä. Belov, 27, on voittanut MM-pronssin Val di Fiemmen MM-kisoissa 2013.

Richard McLarenin johtama Wadan tutkimuskomitea kertoi viime vuoden joulukuussa julkaistussa tutkimusraportissaan, että yli tuhat venäläisurheilijaa hyötyi maan valtiojohtoisesta dopingjärjestelmästä ja järjestelmällisestä testinäytteiden manipuloinnista vuosina 2011-2015. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on sulkenut Venäjän kokonaan kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miten ne nämä doping-käryt kohtelee Norjan urheilijoita? Onkohan Wada ja IAAF aivan PUOLUEETTOMIA päätöksissään? Mutta eihän näitä saa sanoa eikä julkaista kun on kysymys Usan ja Norjan urheilijoista. Heillehän pitää jättää voittamisen etuus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
41
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
19
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
17
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
16
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
12
Lions-järjestö haastaa kaikki lähiympäristön siivoustempaukseen
11
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image