Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos
Urheilu - etusivu

Latvalan hattutemppu kaatoi Kärpät - sarja katkolla jälleen lauantaina

Pelicansin Jan Latvala tuulettaa hattutemppuaan. Pelicansin Jan Latvala tuulettaa hattutemppuaan.
Antti Aimo-Koivisto/ Lehtikuva
Urheilu  30.3.2012 | Päivitetty 30.3.2012 | Kaleva, STT Muuta tekstin kokoa -+

Pelicans voitti SM-liigan puolivälieräottelun Kärppiä vastaan lukemin 4-2. Perjantain voitolla Pelicans kavensi ottelusarjan voitot 2–3:een.

Ottelun sankari oli kotijoukkueen Jan Latvala, joka teki joukkueensa kolme ensimmäistä maalia eli hattutempun. Kesäkuussa 40 vuotta täyttävä konkaripuolustaja siirtyi alkuvuodesta SM-liigan runkosarjassa pelattujen ottelujen tilastokärkeen.

"Tyttäriä vastaan (joita Latvalalla on kolme) olen joskus tehnyt pihapeleissä kolme maalia, mutta en koskaan millään tasolla yhdessä ottelussa", myhäili Latvala.

Latvala teki avauserän maalinsa ylivoimalla ja viidellä viittä vastaan sekä toisessa erässä tasavajaalla. Runkosarjan pistepörssin voittanut Ryan Lasch syötti kolme osumaa.

"Saimme aikaan ehjän 60-minuuttisen. Minäkin yritin pelata molempiin suuntiin, koska kiekon roiskiminen ei kuulu tapoihini", Latvala kiteytti.

Kaksi kertaa maalin päässä

Kärpät tuli pelin aikana kaksi kertaa maalin päähän. Tomi Körkkö kavensi ottelun lukemiin 2-1, kun toista erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia.

Reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua Miikka Salomäki puolestaan kavensi ottelun lukemiin 3-2.

"Pelicans oli parempi joukkue. Siitä ei jäänyt epäselvyyttä. Avauserän neljä jäähyämme rasittivat meitä paitsi fyysisesti myös henkisesti", kuittasi Kärppien valmentaja Hannu Aravirta.

Salomäki suihkuun

Ottelun erotuomarikaksikko Mikko Kaukokari–Tom Laaksonen passitti ottelun lopussa Kärppien Miikka Salomäen suihkuun. Tuomarit katsoivat, että 5+20 minuuttia saanut Kärppä-hyökkääjä ryntäsi Pelicansin Justin Hodgmania päin sääntöjen vastaisesti.

Hodgman talutettiin kaukalosta, koska hänen jalkansa eivät tärskyn jälkeen kantaneet. Maalin päähän kivunneen Kärppien haaveet tasoituksesta haihtuivat, kun Arttu Luttinen teki 12 sekuntia ennen loppua tyhjiin 4–2.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Oulun Raksilassa. Välieräpaikka irtoaa neljällä voitolla.

Lue Kiekko-Kalevan juttu.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/102 kommenttia

Aapeli
31.3.2012 11:49

Pelikans olisi jo tippunut ilman 6 kenttäpelaajaa.eli tuomareita törkeää puoluellisuutta.Sm liikalla menee uskottavuus kun tuomarit ratkoo pelejä.Pitäis pudotuspeleissä olla ulkomaalais tuomarit.


kärpät fani
31.3.2012 11:39

kärpät vie mestaruuden......


jj
31.3.2012 10:56

Antaa poikien vääntää, JOKERIT voittaa mestaruuden!!!


Osma
31.3.2012 09:45

Ja Kärpät lähtevät kesälomalle parin ottelun jälkeen.....


kalle
31.3.2012 10:41

voi teitä raukkoja seillä Lahdessa, eikö teillä ole omia foorumeita, ku täällä Kalevassa pitää huudella :))


Kauko Oulusta
31.3.2012 11:58

Elä turvennuija luulekkaa että täällä Oulussakkaa jokane meistä kärpistä tykkää.


jeppe jee
31.3.2012 14:17

Kauko siistippä kirjoituksesi ... älä nimittele !!!


Kauhea päätös
31.3.2012 09:14

Salomäki on saanut kolmen ottelun pelikiellon, koska Justin Hodgman loukkaantui vakavasti ja siten ei varmasti pelaa tänään. Tieto Justinin loukkaantumisesta on tullut Lahtelaisleiristä ja tuomio perustuu siihen tietoon! SM Liigalta oli odotettavissa kova päätös, koska Kärpät kyseessä! Mikäli vakavasti loukkaantunut pelaaja pelaa tänään, niin missä on Salomäen/Kärppien oikeusturva ja SM liigan uskottavuus. Salomäki ollut avainpelaajia, jos filmaaminen miltä tilanne näytti onnistui Pelicaaneilta noin hyvin, he eivät ansaitse jatkoonpääsyä!


33
31.3.2012 09:10

3 ottelua tuli kieltoa. KIITOS MIIKKA SALOMÄKI !! Näinkö meillä pelataan joukkueen puolesta kauden tärkeimpiä pelejä. Sama mies taas, joten ei ole sattuma. Taklauksen olisi voinut jättää tekemättä. Tähän viimeistään kaatuu tämä kevät, jossa jo hienosti johdettiin 3 - 1. Minkäs teet jos kuuppa ei kestä.


Justin pelaa tänään varmasti.
31.3.2012 08:48

Ainoa fakta on että Justin Hodgman joka aiheutti oman "loukkaantumisen?" pelaa tänään täysillä joukkueensa eteen kaikki keinot käytössä.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
oivoi
31.3.2012 08:43

Että ihan kolmen ottelun pelikielto Salomäelle. Liusjärvi määrittelee vahingon ihan uudella tavalla. Onko Liusjärvi selvännäkijä? Miten kurinpitäjä onkaan päässyt Salomäen päänsisään?


Sikailijako Salomäki???
31.3.2012 08:39

Sikailihan Salomäki sehän selvä kun lähes seisovassa asennossa suojasi refleksinomaisesti itseään Pelcans pelaajan rynnätessä häntä päin kovalla vauhdilla. Jokainen kohottaa käsiään vastaavassa tilanteessa automaattisesti koska itse olisi lentänyt ja loukkaantunut. Tuskin Laaksonen olisi antanut siitä edes jäähyä eilen Justinille vaikka hän olisi estänyt kiekotonta pelaajaa. Justinin kannatti jäädä seuraamaan jäästä tilannetta koska oli mahdollista saada myös itselle rangaistus ja joukkueelle lisäaikaa. Ainoa totuus on että alun jäähysuma ratkaisi tämän pelin. Jäähysuman alkuun asti Kärpät tuli paremmin peliin, Lahtelaiset oli sillassa, itsevarmuus heillä hukassa. Hieman onnekkaalla kahden miehen ylivoiman jälkimainingissa väsynyttä kenttää vastaan tehdyllä ylivoimamaalilla. Kahdella Kärppä pelaajan omiin tekemillä ohjauksilla voittoon. Tänään on uusi peli ja Kärppien pitää keskittyä peliin paremmin ja toivottavasti tuomiot oikeita ja onneakin ansaittava myös.


sopupeli?!
31.3.2012 08:29

sopupeli?!


no joo
31.3.2012 08:25

Saatiin ryntäykselle uusi normi. Seisot jämäkästi keskikentällä ja joku sukeltelija luistelee pahki. Hohhoijaa.


aijai
31.3.2012 08:17

Vai totesi Latvala Kärppälauman pihakiekon neitijoukkueeksi.


harkintaan
31.3.2012 08:13

Joku on toivonut Suikkasta kärppien seuraavaksi valmentajaksi. Kannattaa vielä miettiä, tarviiko kärpät tuollaista sukeltelijoiden ohjaajaa. Puhumattakaan pelikaani-itkijästä.


x
31.3.2012 07:36

Hei tuomarit ja Suikkanen, siellä tönitään. Mitä kiekkoilua se semmoinen?


v
31.3.2012 07:32

Kanadalaiset sukeltelee ja Äijä-Suikkanen itkee. Alas on mennyt suomikiekko.


R Hood
31.3.2012 10:14

Kyllä on Suikkasesta tullut neiti verrattuna omiin pelaaja aikoihinsa. Oli silloin mies eikä neito, mutta nyt pitäsi antaa hamekangas. Ehdotankin, että porukka vie halliin hameita jos niitä kentälle , jos Kärpät voittaa.


Tuiran kärppä
31.3.2012 07:22

KÄRPÄT JYRÄÄ TÄNÄÄN!!!!RANTAPALLOT LENTELEE SUOMEN CHICACOON ASTI!!!!No Suikkanenki on ikikärppä....:)


Mainos
Mainos
Galleriat »|Urheilu

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Urheilu Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös