Kummola ei usko KHL:n olym­pia­boi­kot­tiin - "Ei ne uskalla tehdä sitä"

Urheilu 6.12.2017 16:40 | Päivitetty 6.12.2017 16:45
STT

Huippuliiga KHL:n mahdollinen olympiaboikotti iskisi kipeimmin venäläiseen jääkiekkoiluun. Tästä syystä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola luottaa siihen, että Pyeongchangin talviolympiakisoissa nähdään KHL-pelaajia.

Julkisuudessa on liikkunut marraskuun alusta lähtien tietoa, että KHL harkitsisi pelaajineen vetäytyvänsä jääkiekon olympiaturnauksesta, jos systemaattisesta dopingin käytöstä syytetty Venäjä ei saa osallistumislupaa Pyeongchangin talvikisoihin.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallitus linjasi eilen, että venäläisurheilijat voivat pyrkiä talviolympialaisiin ainoastaan niin sanotun neutraalin lipun alla.

KHL:ssä kiekkoilee Euroopan suurista kiekkomaista venäläispelaajien ohella, ruotsalaisia, suomalaisia ja tshekkipelaajia sekä Pohjois-Amerikan maista kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia kiekkoilijoita. KHL:n olympiaboikotti sekoittaisi paljon näiden maiden kisajoukkueiden kokoamista.

- En usko mihinkään KHL:n boikottiin. Ei ne uskalla tehdä sitä, Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kummola naulaa ykskantaan.

Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n pelaajat ovat poissa olympiaturnauksesta ensi kertaa sitten Lillehammerin olympiakisojen 1994.

Venäjä päättää 12. joulukuuta

Tilannetta on vaikea spekuloida, koska KHL ei ole antanut aikeistaan lausuntoa eikä Venäjän urheilujohto ole vielä virallisesti reagoinut Kansainvälisen olympiakomitean eiliseen päätökseen.

- Tällä hetkellähän ei tiedetä, miten Venäjän oman osallistumisen suhteen käy. On mahdollista, että siellä kasataan olympialipun alla pelaava joukkue, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo.

Ratkaiseva päivä on tiistai 12. joulukuuta. Silloin Venäjä käytännössä päättää olympiakisoihin osallistumisestaan.

- Silloin on Venäjän olympiakomitean alainen kokous. Siellä katsotaan, ketkä venäläisurheilijat täyttäisivät dopingkriteerit ja valitaan joukkue sen mukaisesti, Kummola kertoo.

Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson otti aiheeseen kantaa Ruotsin liiton verkkosivuilla. Hänen mukaansa lopulta IIHF:n alaisena jääkiekkotoimijana KHL:n on vapautettava ruotsalaispelaajia olympiaturnaukseen.

- KHL on Venäjän liiton alainen toimija. Venäjän liiton kautta IIHF:n säännökset koskevat KHL:ääkin. IIHF:n määräyksissä sanotaan muun muassa, että kansallisen sarjatoimijan on vapautettava pelaaja turnaukseen seitsemän päivää ennen olympiakisojen alkua, Nummela sanoo.

- Jos KHL ja Venäjä toimivat muulla tavalla, siitä seuraa kansainvälisen liiton taholta sanktioita, hän lisää.

Kovaltshuk haluaa olympiakiekkoon

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus kokoontuu 13. joulukuuta, päivä Venäjän urheilujohdon kokouksen jälkeen.

- Katsotaan silloin IIHF:ssä, mikä on tilanne KHL:n suhteen, Kummola kertoo.

Hän perustaa uskonsa KHL:n osallistumiseen olympiakiekkoon siihen, että liigan tähtipelaajat tahtovat pelata arvokisakullasta.

- (Ilja) Kovaltshuk ilmoitteli jo eilen, että sinnehän (olympiakisoihin) lähdetään, Kummola huomauttaa.

Pietarin SKA:n tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk pitää uutistoimisto Tassin mukaan Kansainvälisen olympiakomitean päätöstä "poliittisena". Pyeongchangiin on hänen mukaansa silti lähetettävä venäläinen kiekkojoukkue.

- Meidän on ehdottomasti lähdettävä olympialaisiin. Jos emme sitä tee, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet, Kovaltshuk sanoi.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

28
Thaipoimijoiden määrä romahti – nyt mustikat, hillat ja puolukat uhkaavat jäädä metsiin, vaikka kysyntää riittäisi
24
Ruotsi lähetti ruuhkamaksun pyhäjokiselle miehelle, jonka auto on seissyt tallissa vuosikausia – "Tämä on lähes rikollista toimintaa"
22
Helteellä keho ei pysty viilentämään itseään tarpeeksi nukahtaakseen – unirytmistä ei kuitenkaan kannata luopua
11
Sähköauto – kiva kesäinen harrastepeli Suomessa Lukijalta
11
Pyörätie, jossa olo on kuin tunkeilijalla – Kaleva testasi Oulun kehutut pyöräilymaisemat
11
Poliiseille maksettavat hyvitykset vaihtelevat – SPJL:n Rinne: erityistehtävien hyvityskäytännöt pitäisi yhdenmukaistaa
7
Lapissa maastopaloja tiettömien taipaleiden takana, Inarissa varusmiehiä sammutustöihin – Venäjällä suurpalo Rajajoosepin kupeessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Jos joku luulee työttömyyden olevan jonkinlainen nautintoetuus, josta ei enemmistö ihmisistä halua pois eikä luopua, nii... Lue lisää...
Kiitos ja näkemiin.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image