Mainos

Kummola ei usko KHL:n olym­pia­boi­kot­tiin - "Ei ne uskalla tehdä sitä"

Urheilu 6.12.2017 16:40 | Päivitetty 6.12.2017 16:45
STT

Huippuliiga KHL:n mahdollinen olympiaboikotti iskisi kipeimmin venäläiseen jääkiekkoiluun. Tästä syystä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola luottaa siihen, että Pyeongchangin talviolympiakisoissa nähdään KHL-pelaajia.

Julkisuudessa on liikkunut marraskuun alusta lähtien tietoa, että KHL harkitsisi pelaajineen vetäytyvänsä jääkiekon olympiaturnauksesta, jos systemaattisesta dopingin käytöstä syytetty Venäjä ei saa osallistumislupaa Pyeongchangin talvikisoihin.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallitus linjasi eilen, että venäläisurheilijat voivat pyrkiä talviolympialaisiin ainoastaan niin sanotun neutraalin lipun alla.

KHL:ssä kiekkoilee Euroopan suurista kiekkomaista venäläispelaajien ohella, ruotsalaisia, suomalaisia ja tshekkipelaajia sekä Pohjois-Amerikan maista kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia kiekkoilijoita. KHL:n olympiaboikotti sekoittaisi paljon näiden maiden kisajoukkueiden kokoamista.

- En usko mihinkään KHL:n boikottiin. Ei ne uskalla tehdä sitä, Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kummola naulaa ykskantaan.

Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n pelaajat ovat poissa olympiaturnauksesta ensi kertaa sitten Lillehammerin olympiakisojen 1994.

Venäjä päättää 12. joulukuuta

Tilannetta on vaikea spekuloida, koska KHL ei ole antanut aikeistaan lausuntoa eikä Venäjän urheilujohto ole vielä virallisesti reagoinut Kansainvälisen olympiakomitean eiliseen päätökseen.

- Tällä hetkellähän ei tiedetä, miten Venäjän oman osallistumisen suhteen käy. On mahdollista, että siellä kasataan olympialipun alla pelaava joukkue, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo.

Ratkaiseva päivä on tiistai 12. joulukuuta. Silloin Venäjä käytännössä päättää olympiakisoihin osallistumisestaan.

- Silloin on Venäjän olympiakomitean alainen kokous. Siellä katsotaan, ketkä venäläisurheilijat täyttäisivät dopingkriteerit ja valitaan joukkue sen mukaisesti, Kummola kertoo.

Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson otti aiheeseen kantaa Ruotsin liiton verkkosivuilla. Hänen mukaansa lopulta IIHF:n alaisena jääkiekkotoimijana KHL:n on vapautettava ruotsalaispelaajia olympiaturnaukseen.

- KHL on Venäjän liiton alainen toimija. Venäjän liiton kautta IIHF:n säännökset koskevat KHL:ääkin. IIHF:n määräyksissä sanotaan muun muassa, että kansallisen sarjatoimijan on vapautettava pelaaja turnaukseen seitsemän päivää ennen olympiakisojen alkua, Nummela sanoo.

- Jos KHL ja Venäjä toimivat muulla tavalla, siitä seuraa kansainvälisen liiton taholta sanktioita, hän lisää.

Kovaltshuk haluaa olympiakiekkoon

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus kokoontuu 13. joulukuuta, päivä Venäjän urheilujohdon kokouksen jälkeen.

- Katsotaan silloin IIHF:ssä, mikä on tilanne KHL:n suhteen, Kummola kertoo.

Hän perustaa uskonsa KHL:n osallistumiseen olympiakiekkoon siihen, että liigan tähtipelaajat tahtovat pelata arvokisakullasta.

- (Ilja) Kovaltshuk ilmoitteli jo eilen, että sinnehän (olympiakisoihin) lähdetään, Kummola huomauttaa.

Pietarin SKA:n tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk pitää uutistoimisto Tassin mukaan Kansainvälisen olympiakomitean päätöstä "poliittisena". Pyeongchangiin on hänen mukaansa silti lähetettävä venäläinen kiekkojoukkue.

- Meidän on ehdottomasti lähdettävä olympialaisiin. Jos emme sitä tee, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet, Kovaltshuk sanoi.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

64
Niinistöä haastettiin rajusti MTV:n tentissä – vältteli epäselviä vastauksia
54
Kolme Kärppäpelaajaa olympiajoukkueeseen, Kukkonen neljänsiin kisoihinsa
51
Kylmä on myrkkyä akillesjänteille - tennareiden ja nilkkasukkien käyttö ympäri vuoden on lisännyt oireilua
43
Iissä Postin jakeluautot välittävät jo kuvaa tien päältä – Destia tutkii keinoja digitalisoida maanteiden hoitourakoita
42
Uhka taas ilmassa: Sähköyhtiö Loisteen mukaan sähkölinjat eivät kestä kuuran painoa, jopa 5 000 voi jäädä sähköttä tällä viikolla
42
Cheek esiintyy Qstockissa vielä kerran – "Tulossa näyttävä ja tunteikas show"
31
Puolustusministeri Jussi Niinistö: Viranomaisilla oltava keinot estää soluttautuminen kriittisten kohteiden lähelle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Voi voi Sipilä

tullessaan, että hän eroaa, jos homma ei toimi. Sipilällä on mennyt homma lukemattoman monta kertaa pieleen eron edestä.... Lue lisää...
Sipilä lupasi päämin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image