Mainos

Kommentti: Venäjän lippu ei liehu Korean olym­pia­lai­sis­sa – mitä kikkailua tämä oikein on?

Kuvassa KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach. KUVA: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA
Urheilu 5.12.2017 21:34
Kirsi Hyytiäinen, Geneve

Venäjän lippu ei sitten hulmua Korean Pyeongchangin talviolympialaisissa helmikuussa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti tiistaina Lausannessa, että dopingista puhtaat venäläisurheilijat voivat kilpailla Koreassa, mutta vain maattomina urheilijoina. Eli eivät Venäjän lipun alla ja ilman Venäjän kansallislaulua.

Ei siis kannata ihmetellä kisoissa venäläisurheilijoiden rinnassa merkintää OAR. Se tarkoittaa Olympiaurheilija Venäjältä. Edes RUS-lyhennettä ei saa kirjoittaa venäläisten paitoihin.
Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyväksynyt tämän kompromissin.

Voi ihan ilman sarvia ja hampaita kysyä, mitä kikkailua tämä oikein on? Venäläiset ovat doupanneet viime vuosina yli tuhat urheilijaansa, ja valtion turvallisuuspalvelu manipuloi venäläisurheilijoiden näytteet Sotshin talvikisoissa 2014 niin, ettei niissä näkynyt mitään. Venäläismitalisteista tiettävästi kymmenkunta oli dobattu.

Miten voi KOK:lle olla niin vaikeaa potkia rikolliset venäläisurheilijat kokonaan ulos kisoista ja saada kuriin Venäjän urheilujärjestöt ja valtio?

No, vastakysymys: Jos ei Yhdistyneet kansakunnat tai toinen suurvalta USA saa Venäjää poliittisesti aisoihin esimerkiksi Krimin valloittajana Ukrainalta, miten tällainen pienimuotoisempi ruotuun laitto voisi onnistua urheilujärjestöltä?

Putin kuten hänen edeltäjänsäkin käyttää urheilijoita poliittisina mannekiineina ja siinä ei hyväksytä neljättä pistetilaa. Venäläiset eivät voita hopeamitalia, vaan häviävät kullan.

KOK:lla oli kovat paineet päätöksen teossa. Vaa'assa painoi toisessa kupissa urheilun suurvalta Venäjä ja toisaalta olympiakomitean kyky puhdistaa huippu-urheilua dopingilta.

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach puolusteli venäläisurheilijoiden starttioikeutta sillä, että Venäjän olympiakomitea heitetään ulos kaikenlaisesta osallistumisesta Korean olympialaisiin. Myös Venäjän olympiakomitean jäsen sai potkut Kansainvälisen olympiakomitean jäsenyydestä. Venäläisille määrättiin lisäksi 15 miljoonan dollarin sakot.

Venäjän dopingjärjestelmä ja -petokset ovat Bachin mukaan ennennäkemättömän harkittuja.

Lähinnä KOK pelasti tällä päätöksellä itseään, ei välttämättä olympialaisia eikä urheilun puhtautta. Päätös oli kuitenkin astetta vahvempi kuin ennen Rion kesäkisoja. KOK heitti tuolloin Mustan Pekan urheilun alajärjestöille ja pyysi niitä jättämään venäläisurheilijat ulos lajeistaan, jos epäilivät dopingia.

Putin on niin taitava strategi, että hän löytänee keinot kiertää tämänkin KOK:n historiallisen päätöksen.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olen erittäin erittäin tyytyväinen KOK:n päätökseen. Kremlin petos-politiikka epäonnistui ja epäonnistuu jatkossakin. FIFA:n osalta on se ja sama. Koko järjestö MM-kisoja myöten on suurta korruptiota alusta loppuun ja kyseessä onkin mm. ensi vuonna Korruption MM2018 Venäjällä. Voiko järjestävää maata enää paremmin valita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka se tämä Kirsti, joka on ilmeisesti tutkinut ja nähnyt kaikkien venäläisten pissapullot? Niin oli tietävä uutinen jälleen lännen medialla. Onko Kirsti montakin mitalia saanut?
Eihän tässä ole muusta kysymys kuin, että usalaiset ja norjalaiset pärjäisivät kisoissa ja saisivat mahdollisimman paljon ykkös-, kakkos- ja kolmospalkintoja!
Sehän on saletti, että esim. norjalaiset ovat järjestelmästi käyttäneet "huulirasvaa" ja lääkäri on ottanut syyt niskoilleen, ja on järjestelmällistä toimintaa, mutta ei se vaikuta norjalaisten kisailuun? Tämähän on tämän vuosikymmenen ja ehkä vuosisadankin puhallus KOK ukoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin outo kirjoitus. Miten Kaleva voi tällaisia edes julkaista, tyyli on jotain some-julkaisujen luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikista "pöydistä", YK:sta, Olympia-liikkeestä, kaikista asesopimuksista... ruveta elämään omaa itsenäistä elämäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulosruutu 5. 12. - 17 klo 22. 25.
" Ne venäläiset urheilijat, jotka
aikovat osallistua olympilaisiin
testataan ennen osallistumis -
oikeuden saamista. Lisäksi hei-
dän testaushistoriansa Venä -
jän rajojen ulkopuolella siis
ulkomailla tarkistetaan. Jos
venäläisille ulkomailla tehdyt
dopingtestit ovat kaikki puh -
taita niin tällöin venäläinen
urheilija saa osallistumusoikeu-
den olympilaisiin. Mahdolliset
urheilijat kilpailevat olympiali -
pun alla. Jos venäläinen urhei-
lija voittaa soitetaan tällöin
Olympiahymni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Norjan dopingvalvonta ei ole kärynnyt huijauksesta. Tässä se hakemasi syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuleeko joku ihan oikeasti, että Olympiakilpailuiden kultamitalistit ovat täysin puhtain jauhoin liikenteessä? Joka ikinen maailmanluokan tasolla pärjäävä huippu-urjheilija on vetänyt jos jonkinlaista mömmöä valmentajien ja muiden vaikuttajien suosiolla.
Puhdas urheilu on yhtä suuri utopia kuin toimiva Kommunistinen valtiovalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä näin se on. Käytännössä ei ole mahdollista voittaa Olympiamitalia ilman dopingia. Jenkkitutkimukset esim. yleisurheilun mm2011 kisoista ovat karua luettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko Venäjä entistä Neuvostoliittoa myöten on saavuttanut "menestyksensä" väkivallalla, petoksilla ja valheilla, eikä sille loppua näy. Urheilu on ollut vain sieltä kilteimmästä päästä isompaa vilunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki Venäjä on doupannut urheilijoitaan kuten todisteet kertovat, mutta onko esim. joku yksittäinen Venäläinen curlingpelaaja siihen syypää ja miksi hänet pitäisi sulkea kisoista ja estää häntä saavuttamasta unelmaansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvempi näyttää ymmärtävän sen, että kisoihin ei saa KUKAAN urheilija osallistua ilman hyväksyttävää dopingpassia. Siis sellaista todistusta, että hän on ollut riittävän pitkään määräykset täyttävän dopingkontrollin alaisena.

Venäjän dopingkontrolli on ollut todistetusti huijausta. Urheilijoiden antamia näytteitä on vaihdettu puhtaisiin ennen niiden analyysia. Tällainen rike on siis tapahtunut WADA:n (Maailman antidopingtoimisto) jäsenmaassa.

Venäläisten urheilijoiden dopingpassit ovat huijauksen vuoksi menettäneet merkityksensä. Ja ilman dopingpassia ei pääse kisoihin. Asia on tältä osin täysin päivänselvä.

Jokin ihmeellinen takaportti urheilijoille on kuitenkin kehitetty...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahaa, kelpaako esimerkiksi samanlainen dopingpassi mikä Justin Gatlinilla ehkä on? Ja Seattlen-trollitoimiston turha trollailla Putinista, nyt kyrsii Boltin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvinaisen typerä 'päätös'! Likaisempaa toimintaa mitä takavuosien FIFA:n hommat. Tosin eihän 'tavallinen' ihminen näistä kuule kuin 6 vuoden päästä - jos silloinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

182
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
121
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
52
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
47
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
39
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
37
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
35
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

275 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image