Kerttu Niskanen vetäytyi huomisesta kympin hiihdosta, naisten kisaan vain kolme suomalaista

Urheilu 14.2.2018 10:48 | Päivitetty 14.2.2018 10:55
STT

Anssi Pentsinen ja Riitta-Liisa Roponen avaavat loppuviikolla Pyeongchangin talvikisojen olympiahiihtonsa. Roponen saa kisavuoron torstaina, kun naisten ohjelmassa on 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Pentsinen starttaa perjantaina miesten 15 kilometrille, niin ikään vapaalla hiihtotavalla.

- Kymppi on ollut koko ajan katseissa, ja onneksi kisapäivä tulee huomenna, Roponen ennakoi joukkueen mediatilaisuudessa.

Olympialaiset ovat Roposen viidennet ja haukiputaalaishiihtäjän mukaan ehdottomasti viimeiset. Hän täyttää toukokuussa 40 vuotta.

Roposelle pääsy Pyeongchangiin on riemuvoitto. Vuosi sitten hän oli selkäleikkauksessa, ja leikannut lääkäri arvioi silloin, että Roponen kokee nämä kisat television katsojana. Urheilija ei uskonut, ja nyt hän nauttii siitä, että pystyy kilpailemaan vielä maailman huippujen kanssa.

Roposen kanssa kymppiä hiihtävät suomalaista Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Kerttu Niskanen vetäytyi matkalta keskiviikon harjoituksen jälkeen, koska tunsi olonsa epävireiseksi. Vapaalle hiihtotavalle suomalaisilla ei ole korvaavaa hiihtäjää, sillä Johanna Matintalo ja Aino-Kaisa Saarinen keskittyvät perinteisen hiihtotavan matkoille.

Niskasen kaksi kisaa eivät ole Etelä-Koreassa onnistuneet, ja hiihtäjä haluaa olla iskussa kisojen päätösmatkalla 30 kilometrillä. Se on vuorossa puolentoista viikon kuluttua kisojen päätöspäivänä.

Väliaikalähtökisassa jokainen hiihtää omalla taktiikallaan kelloa vastaan, eikä tarvitse sopeutua muiden vauhtiin, kuten olympialaiset avanneissa yhteislähdöissä.

- Latuprofiili sopii minulle. Siinä on vauhdikkaita laskuja, ja rytmiä pitää pystyä pitämään, Pärmäkoski ennakoi.

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan ratkaisunpaikat alkavat toisen viiden kilometrin kierroksen lopussa, kun pitkästä, 800 metrin mittaisesta laskusta käännytään nousuun.

Pentsinen valmis ladulle

Pentsinen ja Roponen ovat suomalaishiihtäjistä odottaneet kisavuoroaan pisimpään. Pentsinen tähysi kisoihin sprintterinä, mutta harjoittelun pääpaino kääntyi talven mittaan pidemmälle matkalle.

- Kaikki on ollut hyvin, ja kroppa on toiminut, yli puolitoista viikkoa Etelä-Koreassa viettänyt Pentsinen kertoi.

Pentsisen lisäksi 15 kilometrillä hiihtävät suomalaisista Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen ja Lari Lehtonen.

- Tasoa pitää edelleen nostaa aika reilusti, että päästään niihin tavoitteisiin, joita olen itselleni asettanut, sanoi Heikkinen, joka oli yhdistelmäkilpailussa vapaan hiihtotavan osuuden seitsemänneksi nopein.

Lehtonen hiihti yhdistelmäkisassa Heikkisen tavoin vapaata selvästi paremmin kuin perinteistä. Perjantain kisan suhteen hän laittaa sormet ristiin, sillä treenit on jo treenattu.

- Pitää mielen rentona, ja sitten kun on kisa, niin all-in, huippukuntoa koko kauden odottanut Lehtonen sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

37
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
23
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
5
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
4
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita
3
Antti Rinne hallituksen sote-mallista: Käsittämätöntä tunarointia
3
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image