Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos
Urheilu - etusivu

Kärpät passitti TPS:n kesälomalle

Stümpel maalasi myös lauantai-illan ottelussa Raksilassa. Stümpel maalasi myös lauantai-illan ottelussa Raksilassa.
Risto Rasila
Urheilu  18.3.2012 | Päivitetty 18.3.2012 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Turussa lenteli rantapalloja jäälle, kun Oulun Kärpät passitti Turun Palloseuran kesälomalle. Kärpät voitti SM-liigan villi kortti -kierroksen ottelun maalein 2-1 ja jatkaa puolivälieriin.

Ottelun avauserässä nähtiin yksi maali. Kärppien ensimmäisen osuman teki Jozef Stümpel ajassa 06:08. Maalin syötti Joonas Komulainen.

Kärpät meni 2-0 -johtoon toisen erän puolessä välissä. Avausosuman syöttänyt Komulainen pysäytti pelikellon aikaan 29:10. Syöttöpisteet merkittiin Ilkka Mikkolalle ja Ville Mäntymaalle.

TPS ehti tulla täysilukuiseksi juuri ennen maalin syntyä.

Hetki Komulaisen osuman jälkeen TPS:n maalilla aloittanut Marek Schwarz luisteli vaihtoaitioon ja torjuntavastuu siirtyi lauantaina Oulussa torjuneelle Joni Ortiolle.

Toisen erän puolivälissä Kärpät pääsi kahden miehen ylivoimalle. Turkulaisista jäähylle joutuivat ensin Marko Anttila laitataklauksesta ja viisi sekuntia myöhemmin Tapio Laakso väkivaltaisuudesta. TPS kuitenkin kesti vajaapelin.

Toista erää oli jäljellä enää sekunti, kun Kärppien Ivan Huml ajettiin suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi.

Kärpät aloitti kolmannen erän kahden miehen alivoimalla, kun Humlin viiden minuutin jäähyn lisäksi kestettävänä oli Mäntymaan saaman kakkosen viimeiset sekunnit.

Kärpät kesti kahden miehen vajaan, mutta neljällä viittä vastaan TPS onnistui. Kolmatta erää oli pelattu noin puoli minuuttia, kun Michal Birner kavensi tilanteeksi 2-1. TPS:n avausmaalin syöttivät Anttila ja Tomas Plihal.

Turkulaisilla oli mahdollisuus viedä ottelu tasoihin erän puolivälissä, mutta veto osui yläputkeen.

Kolmannen erän lopulla TPS koetti päästä tasoihin pelaamalla ilman maalivahtia, mutta yritykset epäonnistuivat. Viimeisenä lukkona oli Kärppien maalivahti Johan Backlund, joka torjui ottelussa 35 kertaa.

Turkulaisten lomalle lähtöä oli seuraamassa 5037 katsojaa.

Kärppien puolivälierävastaus on Lahden Pelicans. Playoff-ottelut jatkuvat torstaina Lahdessa.

Villi kortti -kierroksen toinen ottelupari on Blues-Lukko. Lukko voitti sunnuntai-illan ottelun maalein 2-0. Otteluparin voitot ovat tasan 1-1 ja ratkaisua haetaan tiistaina Espoossa.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/33 kommenttia

isot miehet tappelee,hohhoijaa
19.3.2012 18:47

Tämmöiset säälipleijarit on pelkkää rahastusta.Pisteiden mukaan sinne pitäisi päästä tai sitten pelattaisiin vain kuudella joukkueella."Tosi pelit alkaa vasta nyt" sitäkään lausetta en ymmärrä.Ensin jauhetaan 60:tä ottelua ja sitten aletaan pelaamaan tosi peliä.Eihän se niin mene työelämässä,eikä parisuhteessakaan


Aapeliiel
19.3.2012 14:01

Hyvä kärpät. Kyllä tosiaan,tuomarit ovat olleet tänä kautena aivan surkeita,ei linjasta tietoakaan.Mua se vielä on väärin,kun jos toinen saa jäähyjä tasataan jäähyt jossain vaiheessa.Eikö ne jäähyt pitäis tulla rikkeistä,ei tilastoista.


Lahti
18.3.2012 22:46

Onnittelut Kärpille ja tervetuloa Lahteen. Tasainen vääntö on odotettavissa.


näin on
18.3.2012 21:59

olette ymmärtäneet lajin jotenkin väärin. Jatkoon pääsy merkitsi ehkä noin puolen miljoonan viiva miljoonan lisäansioita Kärpille verrattuna tippumiseen. Nythän alkaa rahan tienaaminen mainoksista, tv-oikeuksista, pääsylipuista ja oheistavaramyynnistä. Kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti liiketoiminta jota harjoitetaan jäällä kaukalossa ja kaukalon reunalla.


URHO TV näytti totuuden
18.3.2012 21:14

Marko Antila ajaa puskasta Pokkaa voimalla selkään ja Pokka lyö päänsä laitaan ja lentää jäähän, 2 min Antilalle. Huml taklaa Virtalaa joka näkee, että taklaus tulee ja heittäytyy jäähän, 5 min+ 20min. Levonen teki päätöksen kun kävi TPS:n vaihtuaitiossa ja Virtala näytteli oli poissa oleva ja silmiään pyöritteli. Lähes tajuton Virtala kamppailee seuraavassa erässä isoja minutteja mm. hankkimansa 5 min ajan. Tuomareitten pitää puuttua näihin filmaajien tekemisiin. Antilan hullu ajo nuoreen Pokkaan oli paljon pahempi ja vaara oli saada aivotärähdys, eikä taklattavalla ollut mitään mahdollisuutta nähdä telojaa.


ride on
18.3.2012 21:12

Kärpät oli kokonaisuutena selvästi Tepsiä parempi. Kaikki on mahdollista, mutta Pelikaaneja vastaan maaliin pitää osua huomattavasti paremmin, muidenkin kuin Komulaisen ja Stumpelin.


Jolsa jätkä
18.3.2012 21:03

Seeproille heiniä! Kaikkensa tekivät, että tepsin kausi olis jatkunu vielä yhden ottelun verran, mutta sekään ei riittänyt. Salomäkeä ja Humlia sai tuomarien mielestä mäntätä ja ronkkia vihellysten jälkeen ihan mielin määrin ilman jäähylle joutumista. Mutta Huml ja Salomäki kyllä joutuivat jäähylle. No tästä ne pelit vasta alkaa. Kemppaisen loukkaantuminen kyllä paha takaisku.


Keväistä
18.3.2012 20:32

Kevään tulo on etelässä paljon aikaisemmassa kun kesälomat jo alkaa .


Tenho Tuirasta
18.3.2012 20:20

On se jääkiekko vaan niin marginaalilaji. Ei paljon kiinnosta nämä mestispelit.


niin
18.3.2012 21:38

Jos on mielestäsi marginaalilaji, saanen kysyä miksi niin kovasti kiinnostaa? Joidenkin mielestä kaikki lajit on näköjään marginaalilajeja, tai sitten ne onvaan oppineet uuden sanan...


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
THEMAKE
18.3.2012 20:10

Heh Kauko se kyllä jaksaa...Noh asiaan. 1.erä hyvää peliä sitten kyllä jäähyt sotki pelin aika pahasti. Humlin on kyllä jatkossa keskityttävä pelaamiseen ja pidettävää pää kylmänä. Tuleva vastustaja kyllä tietää Humlin heikkouden ja tulee siihen iskemään. JÄÄHYLTÄ EI PELEJÄ VOITETA!! Kyllä Pelsut on mahdollista kaataa.


-.-
18.3.2012 20:09

Favorin ja Boman yrittivät parhaansa mutta TPS ei voittanut. Noh, jospa ensi kierroksella.


luke
18.3.2012 20:47

kylllähän nämä tuomarit oli LEVONEN ja BOMAN!!!


loixu
18.3.2012 19:57

Ja Kärpät lähtee kesälomalle seuraavana


6969
19.3.2012 12:52

ei lähe ku lukko .


Kiitos pohjoisempaa
18.3.2012 19:52

Hieman sekava pakka ollut joukkue- Kauden tulos kohtuullinen/olosuhteissa onnistunut.
Ara ja Junno ammattilaisia, paljon osaamista,ansioita. Rakentamista ja tukea,yhteishenkikin jatkossakin organisaation tueksi. Johto osaa viilata jos tarvitsee uudistua,uutta verta johtoon.
Lapissa olemme iloisia Pohjoisen Liigajoukkueesta.
Tarvitsemme osiltaan esimerkkinne nuortemme terveiden elintapojen kasvatuksessa.
Hienoa Oulu ja seutu kaikkinensa!


jannu
18.3.2012 19:47

Ja poika saunoo.


McMan
18.3.2012 19:46

Tarkkaan ottaen Lukko ja TPS pelaa säälipleijareita, ennenhän kahdeksan meni suoraan pleijareihin joten Kärpät ja Blues olisivat olleet jatkossa joka tapauksessa.
Käsittämätön ulosajo Humlille, taklauksen jälkeen tepsin pelle heittäytyi selälleen ja alkoi märsäämään! Onneksi oikeus voitti ja sikatepsi ei pelaa enää tänä keväänä, hyvä Kärpät!


sad
18.3.2012 19:43

Kärppien kaudesta ja tuloksesta voisi lainata Heikki Mälkiän joskus aikoinaan lausumaa `Miten noin isolla budjetilla pystyy kokoamaan noin huonon joukkueen?`


Mietippä vähä
18.3.2012 22:46

Jos kattosit kärppien joukkuetta vähä paremmin niin hoksasisit, että se on tehty melko pienellä budjetilla. Melkeimpä puolet on omia kasvatteja.


Mainos
Mainos
Galleriat »|Urheilu

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Urheilu Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös