Johaug haaveilee kil­pai­lu­kiel­ton­sa kumoamisesta

Urheilu 30.5.2017 14:36
STT

Dopingista kärynnyt norjalainen maastohiihtäjä Therese Johaug haaveilee kilpailukieltonsa kumoamisesta. Hän on lähettänyt rangaistuksestaan vastavalituksen urheilun välitystuomioistuin CASiin.

Johaug jäi viime syksynä kiinni klostebol-nimisen anabolisen steroidin käytöstä. Johaug ja hänen asianhoitajansa selittivät, että käry johtui Trofodermin-nimisestä voiteesta, jota hiihtäjä oli käyttänyt rohtuneiden huulten hoitoon.

Norjan antidopingjärjestö määräsi Johaugille 13 kuukauden kilpailukiellon. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS pitää kieltoa liian lyhyenä ja on valittanut CASiin.

- CASin tulee olla valmis punnitsemaan asiaa niin, että se voi peruuttaa kilpailukiellon, Johaugin taustajoukkoihin kuuluva asianajaja Christian B. Hjort vaatii.

CAS käsittelee Johaugin dopingtapausta 6. kesäkuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos säännöissä sanotaan selvästi, että oletuksena kilpailukielto on neljä vuotta ja lieventävien asianhaarojen vallitessa kaksi vuotta (minimi), miten on mahdollista, että Johaugille annettiin vain hieman yli puolet minimistä ? Eikö se ole jo täysin sääntöjen vastaista ?

Jos tuo pysyy ennallaan, niin jatkossa kaikki ammattiurheilijat pääsevät sitten 13 kuukauden kilpailukiellolla, koska ennakkotapaus. Sääntöjen on oltava kaikille samat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään vapautusta kilpailukiellosta,vaan yksitoista kuukautta lisää.Kilpailukieltoa pitää olla kaksi vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

114 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image