Jääspeedwayn karsintojen paras suomalainen ajoi 11. sijalle – veteraanit kisan väriläiskinä

KUVA: Mika Kulju
Urheilu 13.1.2018 20:09
Mika Kulju

Lauantain MM-karsinnan väriläiskät olivat todelliselta veteraaniosastolta. Kuopiolainen 60-vuotias Timo Kankkunen kiusasi jälleen kerran jokaisessa erässä nuorempiaan ja sijoittui lopulta 13. tilalle

- Nämä olivat neljännet MM-karsintani ja ylivoimaisesti kovatasoisimmat ajamistani, kertasi Kankkunen, joka oli parhaimmillaan yhdessä erässä kakkonen.

Kankkunen on ajanut SM-finaaleissa 22 vuotta putkeen ja viime vuonna tuloksena oli pronssimitali. EM-kisoissa hän on ollut parhaimmillaan kymmenes.

- Sijoitusten sijasta pitää laskea, kuinka hauskaa tämä on, kuopiolainen kertoo pitkän uransa salaisuudeksi.

Kankkusen tapaan innoissaan oli myös australialainen Andrew Barret, joka tuli tehneeksi pienimuotoista urheiluhistoriaa. Hän ajoi ensimmäisenä australialaisena MM-karsinnassa.

Kotimaansa faniporukan siivittämänä 57-vuotias Barret ajoi kahdessa erässä maaliin saakka. Viimeisessä erässä piste karkasi vasta viimeisessä kaarteessa.

- Päivä alkoi huonosti, mutta se parani loppua kohden. En saanut pisteitä, mutta olen erittäin tyytyväinen, kun selvisin kaksi kertaa maaliin. Tämä oli hienoa, Barret hymyili.

Oulun Moottorikerhon Matti Isoaho oli lauantaipäivän parhaana suomalaisena 11. Kärjen vauhti oli tällä kertaa ylikiiminkiläiselle liikaa.

- Kovaa ne ajavat. Ei siitä pääse mihinkään. Venäjällä pääsee harjoittelemaan koko ajan hyvissä olosuhteissa, Isoaho sanoi.

- Tyytyväinen pitää kuitenkin olla. Parasta oli, että sain ajaa kilpaa, Isoaho summasi päivän annin hymyssä suin.

Päivän ykkönen oli Venäjän Sergei Karachintsev ennen maanmiestään Dinar Valeevia. Kolmantena palkintopallille nousi Ruotsin Ove Ledström.

MM-sarjaan meni Ylitornion karsinnoista kuusi parasta kuljettajaa, joiden joukossa oli neljäntenä Ruotsin Martin Haarahiltunen. Hänen isänsä on Rovaniemeltä, joten yleisö saattoi ainakin puoliksi iloita Örnsköldsvikin miehen menestyksestä.

Jääspeedway on vaarallinen laji ja kymmenennessä erässä Tshekin Jan Klatovsky lensi kaarteen jälkeen pahannäköisesti ilmassa vasten suojana olleita paaleja. Tilanne näytti hurjalta, mutta Klatovsky jatkoi kuitenkin erien ajamista viidennen sijan ja MM-kisapaikan arvoisesti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

342 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image