Mainos

Tyrväinen sai kuuden ottelun pelikiellon Kärppien Vesalaisen telomisesta – "Törkeää, eikä kuulu millään tavoin jääkiekkoon"

Lauantain ottelun loppuhetkillä HIFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen teloi poikittaisella mailalla kärppälaituri Kristian Vesalaista.
Liiga 6.3.2018 15:53 | Päivitetty 6.3.2018 16:49
STT, Kaleva

HIFK:n liigakiekkoilija Juhani Tyrväinen on määrätty kuuden ottelun pelikieltoon lauantain Kärpät-pelin seurauksena. Tyrväinen iski ottelun viimeisellä minuutilla poikittaisella mailalla Kärppien Kristian Vesalaista ensin kylkeen ja sen jälkeen polvitaipeeseen.

Liigan kurinpitodelegaation mukaan Tyrväinen vaaransi tarkoituksellisesti vastustajaa ja luonnehti iskua törkeäksi sekä jääkiekkoon kuulumattomaksi.

Tyrväinen sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn, eikä otteluvalvoja raportoinut Tyrväisen iskua päävideotuomarille. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi käytti kuitenkin oikeuttaan viedä tapaus Liigan kurinpitodelegaation käsiteltäväksi.

– Poikittainen mailan isku vastustajan polveen on törkeä eikä kuulu millään tavoin jääkiekkoon ja siitä aiheutuu erittäin merkittävä vakavan loukkaantumisen riski, kurinpitodelegaatio perusteli päätöstään.

Vesalainen ei loukkaantunut tilanteessa. Tyrväisellä ei ole kurinpidossa huomioitavia aiempia rangaistuksia.

Tyrväisen teko herätti heti tuoreeltaan reaktioita sosiaalisessa mediassa.

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, jääkiekon pelaajayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja kokoomuksen kansanedustaja, entinen maajoukkuemaalivahti Sinuhe Wallinheimo kirjoitti Twitterissä lauantaina.

Kiekkoa silmille

Tyrväinen, 27, on pelikiellossa HIFK:n kolmessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa ja HIFK:n kolmessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Tyrväinen on tällä kaudella pelannut 54 liigaottelua ja kerännyt niissä tehopisteet 13+25. Jäähyminuutteja hän on kerännyt tällä kaudella uransa korkeimman määrän, 103 minuuttia.

Tyrväinen muistetaan pelaajana, joka on saanut kiekon useamman kerran silmilleen. Lokakuussa 2014 hän sai lyöntilaukauksen silmäkulmaansa, keväällä 2017 hänen kasvoistaan murtui luita, kun hän oli saanut joukkuetoveri Antti Erkinjuntin lämärin naamalleen. Viime marraskuussa Tyrväinen sai jälleen kiekon kasvoihinsa Pelicans-ottelun loppuhetkillä.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, jolloin se kohtaa kotikaukalossaan Helsingissä SaiPan.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Ei huolta. Ei kai kannata paljon ruutia polttaa, koska pelit jo Kärppien osalta selvät. Kohta rytisee kun ratkaisupelit alkavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mäenalainen on Tappara pelissä tippunut pois toisessa erässä kävi pelaamassa toisen erän alussa ei ole näkynyt sen jälkeen. Kärppillä loukkaantumiset lisääntyy rajusti ja pelaajat loppuu parhaasta päästä alkaen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappara aloitti toisessa erässä poikittaista mailaa selkään taktiikan ja koko kentän sukeltelun ja ylivoimaa piisaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kestetään. Ilo hävitä tapparalle, koska pelaavat siististi toisin kuin hifkin sanonko mitkä 😊. Mutta tyyntä myrskyn edellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä mikään taho puutu tuomareiden ja otteluvalvojan toimintoihin. Samat tuomarit kunnostautuvat jatkuvasti ala-arvoisessa työskentelyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HIFK on Helsingissä ja siellähän hyvä veli järjestelmä toimii ja myös on. Pelaajayhdistyksen puheenjohtajalle pisteet ja ulkomaiden medialle samoin Kärppä juniori asian esille tuomisesta.
Rangaistukset on täysi vitsi olisi pitänyt laittaa 15 peliä molemmille. Niemelän menetys on kova, vielä siirtorajan jälkeen harmittaa.
Ensimmäisen kerran HIFK on otettu esille myös Pelaajayhdistyksen toimesta, Kiitos!
Lauantain peli oli jääkiekon irvikuva, videopellet ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottelun lopputulos olisi pitänyt kääntää Kärpille 5-0

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsinkiläinen jääkiekkojoukkue pitää saada mahdollisen pitkälle oli taitoa eli ei.
Olkaa saipalaiset hereillä.
Saatatte olla pelissä parempia mutta tuomarit ratkovat nykyään helsinkiläisten voitoksi.
Näin on sopukeskusteluissa , Helsingissä, todettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä sai toinenkin Hifkin pelaaja pelikieltoa 4 ottelun verran olisiko ollut joku Åsten. Teloi puolustaja Mikko Niemelän ennenaikaiselle kesälomalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän sillä ole väliä.kärpäthän jää ennenaikaiselle kesälomalle muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

"eläkemaksuja ja -karttumia tulee suhteuttaa: suuret maksut tarkoittavat suuria karttumia, ja päinvastoin." Olet sinä va... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image