Pelicans varmisti paikkansa SM-pu­do­tus­pe­lei­hin

Liiga 8.3.2018 21:13 | Päivitetty 8.3.2018 21:38
STT

HPK:n ja Ilveksen hennot haaveet jääkiekkoliigan pudotuspelipaikasta murenivat torstaina. HPK peittosi runkosarjan voittavan Kärpät 4-0 ja Ilves rökitti sarjassa viimeiseksi jäävän Sportin 5-1, mutta tämä ei riittänyt.

Pelicans kaatoi samanaikaisesti kotikaukalossaan KooKoon 3-1 ja varmisti runkosarjassa vähintään kymmenennen sijan. Liigassa viimeistä edellisenä oleva ja parhaita pelaajiaan muihin liigaseuroihin kaupannut KooKoo hävisi kymmenennen kerran peräkkäin.

Pelicansille tuiki tärkeät kaksi maalia KooKoon verkkoon ampui Jesse Mankinen. Voitto oli Pelicansillekin vasta toinen kahdeksaan viime otteluun.

Torstain jälkeen, ennen perjantain ja lauantain viimeisiä runkosarjapelejä ei ole selvillä vielä yhtään pudotuspelien otteluparia. Se tiedetään, että kärkikolmikko Kärpät, TPS ja Tappara aloittavat pudotuspelit kotijäällään.

Kamppailua kotiedusta

Liigassa runkosarjan toisen sijan jo varmistanut TPS lähti viimeiseen sarjapeliinsä HIFK:ta vastaan varamiehisenä. Kotijoukkueesta olivat sivussa muun muassa kokeneet Henrik Tallinder, Tomi Kallio ja Eric Perrin.

Pudotuspelien kotiedusta vielä kamppaileva, viidentenä oleva HIFK sai haluamansa, kun se voitti Eric Thorellin jatkoaikamaalilla 3-2. Ero neljäntenä olevaan ja kotiedusta kiinni pitävään JYPiin kuitenkin kasvoi, sillä JYP kukisti kotikaukalossaan varsinaisella peliajalla Ässät 4-2.

Neljäntenä olevalla JYPillä on ennen viimeistä runkosarjakierrosta pisteitä 107, HIFK:lla 105. JYP kohtaa viimeisessä runkosarjapelissään vieraissa KooKoon, HIFK taas Ässät.

JYPillä on mahdollisuus yltää runkosarjassa vielä kolmanneksi. Kolmantena on Tappara, joka peittosi vieraissa Jukurit jatkoajalla 4-3. Ratkaisumaalin iski Kristian Kuusela.

Tapparasta on eroa JYPiin kaksi pistettä. Tappara kohtaa runkosarjan päätöskierroksella kotihallissaan HPK:n.

Runkosarjassa kuudenneksi sijoittuva ja viimeisenä suoraan pudotuspeleihin jatkava KalPa jatkoi vahvoja otteitaan. Se murskasi Lukon 5-0. Huippuvireinen Mathew Maione teki KalPasta 2+1 pistettä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image