Kärppien Jari Sailiolle kolmen ottelun pelikielto – katso video pelikieltoon johtaneesta taklaukseksta

Kärppien Jari Sailio sai pitkän pelikiellon.
Liiga 12.9.2017 10:58 | Päivitetty 12.9.2017 11:04
Janne Onnela

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Kärppien Jari Sailion kolmen ottelun pelikieltoon. 

Sailio sai pelirangaistuksen lauantain HPK-ottelun puolivälissä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sailion kyynärpää osui HPK-puolustaja Roope Laavaista päähän kiekontavoittelutilanteessa HPK-maalin takana. Laavainen loukkaantui tilanteessa, ja joutui jättämään pelin kesken.

Tapaus eteni automaattisesti jatkokäsittelyyn, jossa todettiin ettei Sailion teko ollut tahallinen vaan johtui huolimattomuudesta. Sailiolla ei myöskään ollut kolmelta edelliseltä kaudelta kurinpitohistoriaa, joka olisi korottanut rangaistusta. 

Liigan täksi kaudeksi uudistuneeseen kurinpitodelegaatioon pelaajien näkökulman tuo entinen kärppähyökkääjä Pekka Saarenheimo. Liiga on kertonut tiukentavansa linjaa tälle kaudelle päähän kohdistuneiden taklausten osalta. Siitä huolimatta pääosumia on nähty ensimmäisillä liigakierroksilla jo useita. Kurinpitodelegaatiolla oli Sailion tapauksen lisäksi käsiteltävänä muun muassa SaiPa:n Cody Kunykin ruma taklaus KooKoo-ottelussa. Kunykin sai tempustaan viiden ottelun pelikiellon. 

Sailiolta jää pitkän pelikiellon takia väliin ottelut JYPiä, Pelicansia ja Sportia vastaan. 

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat nousseet kuumaksi puheenaiheeksi jo heti avausviikonlopun aikana.
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Täysin linjan mukainen tuomio, päähän osuu ja hyvä näin, ennen ei näistä tullut mitään! Normaali kamppailutilanne, jossa pää kokemattomalla nuorella taas alhaalla ja kyynärpää osuu silloin päähän, kun se nousee hieman kamppailutilanteessa ja kun horjahtaa. Sailio kärsii tuomion ja toivottavasti linja pysyy koko kauden ja ikuisesti samana, niin mestaruus vaihtuu tällä kaudella. Nähdään viihdyttävää peliä ja paras voittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahinkoja sattuu jokaiselle ja Sailiolle tosi vähän, koska hän taklaa kaikista eniten. Tuomio on erittäin kova, pää alhaalla, kyynärpää nousee vähän todennäköisesti hakee tukea törmättyään eteen tulijaan. Humalojaa saa kohdella väärillä otteilla, antaa nyrkkiä jne. kyllä ilman rangaistusta ihan vapaasti. Viime kaudella Humaloja loukkaantui vakavasti monta kertaa vastustajan toimesta ja oli poissa useita viikkoja kokoonpanosta loukkaantuneena, mutta hän oli Etelän mediassa härnääjän maineessa, joten aivotärähdyksiä sai antaa vapaasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kyllä tulee erikoista kommenttia. Humaloja pelasi tilastojen mukaan viime kaudella runkosarjassa 53 peliä (melkein kaikki pelit) ja silti loukkaantui monta kertaa vakavasti? Joulukuussa loukkaantui tilanteessa, jossa ei mitään rikettä tapahtunut. Oli muutaman ottelun pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seitsemän peliä on 1-2 kuukautta! Aivotärähdyksestä kärsi! Loppukaudesta pelasi erittäin hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin sika taklaus. Kovassa vauhdissa vielä oikein nosti kyynärpäätään kohti vastustajan päätä. Kolme peliä on lievä rangaistus. Viidestä seitsemään peliin olisi ollut oikeutettu tuomio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän ne vastustajien lukematta valmiit tuomarit asian näkee. Minä panen paremmaksi, koko kausi pelikieltoa, tai ainakin 30 peliä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostaa kyynärpään hieman, mutta katse on kiekossa! Osuu kupoliin ja se on yleistä Suomalaisessa jääkiekossa. Vauhti on kova koska päätykiekosta kumpikin tavoittelee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heti viis peliä olis tuosta pitänyt antaa. Vastustajan kunnioittamista ei nykypelaajilla ole ollenkaan. Tälle kaudelle piti rangaistusten koventua juuri päähän kohdistuneista taklauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Humalojaa mailalla päähän lyöneelle kävi, Kärppä pelaajalla verta tuli suusta? Veri tuli suusta siksi annettiin 5+20. Kaikki näkee, että HPK pelaaja nostaa mailaa tarkoituksella kasvoihin asti, ei mitään tullut, vaikka päähän vetää. Pelaajalla on hullun voimat kun lyö mailalla vihapäissään niin kuin HPK pelaaja teki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaali pelitilanne ei mitään rangaistusta olisi oikea tuomio tällä kertaa ollut! Nuori ja kokematon pelaaja Roope Laavainen, ei seuraa peliä eikä katso ja aja pää alhaalla laitaa kohti, eikä osaa varoa yhtään pääty taklausta? Jari Sailio ajaa kiekon tavoittelutilanteessa tyypilliseen tapaansa lujaa ahtaaseen rakoon ja kohottaa täysin normaalisti kuten jokainen tekee ja refleksin omaisesti kyynärpäätään, jotta saa tilaa ja suojaa itseään nopeassa tilanteessa. Valitettavasti taklattavan pää on luvattoman alhaalla, katse muualla ja Jarin kyynärpää aiheuttaa vakavan loukkaantumisen nuorelle HPK pelaajalle. Leuka luut siinä on lujilla ja taklattavalla on oltava myös vastuu, kun SM liiga hyväksyy Kärppä pelaajien kolhimisen ilman rangaistusta, se on nähty!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaali pelitilanne? Kyynärpäällä lähes täydessä vauhdissa vastapalloon. Ei missään nimessä sallittua. Kovat rangaistukset vaan käyttöön. Nämä pitää kitkeä pois. Näitä ei vaan saa tapahtua. Jokaisen pitää olla hereillä kentällä. Jos SM-liiga on joskus jättänyt Kärppäpelaajan kolhimisen rankaisematta, ei se tarkoita sitä, että Kärppäpelaajia ei saisi ikinä rangaista. Kun näistä annetaan kovat rangaistukset nyt ja jatkossa, suojelee se myös Kärppäpelaajia. Kärpät on ollut perinteisesti enemmän näissä taklauksen uhrina, joten on järkevää että me Kärppäkannattajat vaadimme kovaa linjaa näihin. Olet oikeassa siinä, että taklattavalla on vastuu, mutta sitä ei ole kirjattu suoraan mihinkään sääntöihin. Se on enemmänkin jääkiekon sisäistä koodistoa ja myöskin tervettä itsesuojeluvaistoa. Jokainen pelaaja vastaa omasta mailasta ja omista kyynärpäistä, ettei ne osu kaverin päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä unta nää että mikään muuttuu Kärppien suhteen! Kärpät oli vuosia taitavin, taklasi puhtaasti ja otti mestaruuksia joka vuosi, mutta siitä huolimatta sai eniten jäähyjä ja itse olet myös nähnyt Raksilassa. varmasti tilanteita mistä ne jäähyt saatiin. Kärpät sai joka pelissä enemmän jäähyjä ja osassa ei ollut edes kosketusta. Sailion kyynärpää osuu alhaalla päähän. Kirjoituksesi oli erittäin hyvä, mutta en usko että mikään muuttuu loppujen lopuksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyynärpään korkeudella ei ole merkitystä rangaistuksen määrittelyssä, jos se osuu päähän. Tuomarilinja on tuomarilinja, eikä kotiyleisö ole siihen juuri koskaan tyytyväinen. Aina vihellyksiä menee ohi puolin ja toisin. Jääkiekkko on yksi vaikeampia pelejä tuomita vauhdin vuoksi. Mestaruusvuosina Kärpät on ollut lähes poikkeuksetta vähiten jäähyjä ottava joukkue, sillä peli on ollut kurinalaista, eikä aihetta jäähyille tule niin paljoa. Itse uskon, että päähänkohdistuneet taklaukset saadaan pois kovilla rangaistuksilla ja sillä, että kannattajat yli joukkuerajojen kunnioittavat näitä päätöksiä. Osa kannattajista puolustaa sokeasti omiaan näissä tilanteissa. Se ruokkii tälläisiä tilanteita, sillä taklaajista tehdään "väärin kohdeltuja sankareita". Kannattajakulttuuria pitäisi kehittää ihannoimaan taitokiekkoa. Kannattajillehan tätä peliä pelataan. Jos kannattajat puolustavat ja ihailevat näitä taklaajia, sitä myös kannattajille halutaan näyttää. Raha loppujen lopuksi ratkaisee ja kannattajat tuovat rahan joukkueille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastustajan pää alhaalla? No ei todellakaan ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurella riskillä Sailio kautensa aloitti, pikkuisen kierroksia alas niin saattaa kynärpäätkin pysyä aisoissa, toivottavasti menee oppi perille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla tavallahan Sailio on pelannut aina, taklaa eniten. Välillä tulee ylilyöntejä ainakin asiantuntijoiden mukaan. Taklattava ei osaa ottaa vastaan taklausta ja vahinko tulee, tulee penalttia. HPK pelaaja ei nähnyt, pää ja katse alhaalla ja aina silloin kolahtaa. Kovanen telottiin selkään ajamalla hullun raivolla ja löi päänsä laitaan, sellaista ei saa tapahtua, vaikka siitä ei annettu edes jäähyä, mutta tämä oli lasten leikkiä siihen verrattuna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi pitänyt antaa huilia jo ekan pelin jälkeen, kun hölmöili Hämeenlinnassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image