Kärppien bussin va­hin­goit­ta­mi­ses­ta tulossa poliisiasia

Liiga 27.1.2013 14:43
STT

Oulun Kärppien liikennöitsijä Pohjolan Matka aikoo tehdä rikosilmoituksen ilkivallasta, joka kävi ilmi lauantaina Helsingissä. Kärppien jääkiekkojoukkuetta kuljettaneen bussin renkaaseen oli porattu reikä.

– Keskustelin juuri asiasta toimitusjohtajamme kanssa. Hän oli sitä mieltä, että rikosilmoitus tehdään, kertoi autoa kuljettanut Vesa Kettunen sunnuntaina.

Auton oikeassa eturenkaassa huomattiin 2,5-3 senttiä syvä ja läpimitaltaan sentin paksuinen reikä.

– Kudoksiin saakka oli vedetty, pikkusta vailla läpi. Tuommoinen reikä ei synny kuin poraamalla. Renkaan pinnassa näkyi istukan jälkikin, Kettunen kuvasi.

Kärpät ei ole ryhtymässä asiassa jatkotoimiin.

– Pohjolan matka huolehtii jatkotoimistossa, koska vahingonteko kohdistui heidän kalustoonsa, urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Höpö höpö. Ei mitään todisteita että olisi a) porattu ja tai jos on niin b) porattu Helsingissä. Onhan se voitu porata Hämeenlinnassakin? Tai Oulussa? Ihan missä tahansa bussi on käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aravirran sanoin: herätkää kiekkoväki!! Mihin jääkiekon fanittaminen on menossa? Tietenkin pitää odottaa ensin poliisin tutkimuksen tulokset, niin tietää tarkemmin mikä taho on takana vai onko yksittäisen ihmisen järjetön teko. Seuraamukset ois voinut olla todella vakavat. Seuraan itse aktiivisesti jääkiekkoa..lähes jokaisen kärppien pelin nähnyt tällä kaudella. Ei tulisi ikinä mieleen, että vastustajalle tai faneille aiheuttais mitään pahaa. Tottakai sitä on pettynyt olo tappion jälkeen, mutta se menee nopeasti ohi.
Pitäisikö joukkueille alkaa antamaan fanien tyhmyydestä sakkojen sijaan jopa pistemenetyksiä, jos aiheuttaa vastustajalle jotain vakavia rikkomuksia?
Todella vakavasta asiassa tässä oli kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää kommentoito jos ette ymmärrä mistä kysymys, siinä olisi voinut koko Kärppien joukkue joutua vaaraan, kuolleita, vakavasti loukkaantumneita, kausi olisi ollut Oulussa ohi! Minä en ymmärrä Etelän ihmisiä mitä he kadehtii meitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, että poraaja on lyhentänyt terän, niin että se poraa alle 3 senttiä syvän reijän. Jos ois vähän syvemmälle porannut, niin ois poliisit saanut dna näytteen ottaa tekopaikalla.
Rekan ja linja-auton rengaan kulutuspinnan vahvuus uusissa rengaissa on noin 4-5 senttiä sivut ovat noin tuuman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on puhunut eturenkaasta? Vain syyllinen voi tietää sen. Ettei vain esbo if: llä ole sormet pelissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensiksikään is-tukka ei ole mikään jää-hiukset, vaikka kyse onkin jääkiekkojoukkueen kuljetuskalustoon kohdistuneesta ilkivallasta akkuporakoneella.Porakoneen jättämä pikakiinnitysistukan kartion jälki. Jos tekijä tai tekijät saadaan kiinni, ei sakoilla selviä. Kuorma-ja linja-auton eturenkaan räjähtäessä saattaa olla kohtalokkaat seurukset, jos kuljettajalla ei ole molemmat kädet tiukasti ohjauspyörässä kiinni. Moni luulee että ohjaustehostin auttaa tilanteessa, mutta silloin pitää olla molemmat kädet ratissa kiinni, sillä räjähtänyt rengas tempaisee heti ohjauksen suunnan vaurioituneen renkaan puolelle. Sattuma olisi ollut, jos porakonetta käyttänyt olisi ollut pelin jälkeen liikenteessä, ja Kärppien bussi olisi kohdannut hänet juuri ja rengas räjähtänyt pahoin seurauksin, nokkakolari ja akkuporakone olisi mennyt kappaleeksi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkaiskaa kuva siitä renkaan "porauksesta". Oli kai bussikuskillä kännykkäkamera käytlössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä linjurin renkaan kulutuspintaan tai sivuunkin ( lähelle ulkokehää) voi helposti porata n, tuuman syvyisen reiän ilman että rengas heti tyhjenee, mutta renkaan rakenne kyllä heikkenee dramaattisesti jos poraus yltää kudokseen asti, sellainen rengas on hengenvaarallinen täyteen lastatussa linja-autossa moottoritienopeuksissa ! Olisikohan poraaja säikähtänyt jotain ja renkaantyhjennyshomma jäänyt kesken, vai onko tosiaan ollut tarkoitus että rengas räjähtää kesken ajon kun joukkue on kyydissä ? Molemmat vaihtoehdot kuulostavat hirveiltä ja kertovat Jääkiekkoon ja sen kannattajiin pesiytyneestä rikollisesta ja väkivaltaa lietsovasta aineksesta, jääkiekkopomojen pitäisi nopeasti tehdä asioille jotain, tai sen tekee lainsäätäjä, näitä tapauksia ei enää monta tarvita kun asiaan puututaan raskaasti ja "korkeemmalla kädellä" Sitäpaitsi näitä väkivaltauutisia putkahtelee esiin päivittäin lätkän tiimoilta, se jääkiekkoilijoitten tulon kouluun estänyt eteläsuomalainen rehtori toimi erittäin ryhdikkäästi kun kertoi julkisesti mitä mieltä hän on ko, "urheilujajista" ja sen harrastajista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jääkiekkoon ja sen kannattajiin pesiytyneestä rikollisesta ja väkivaltaa lietsovasta aineksesta"

Kuka tahansa jästipää etelässä joka näkee Kärppien logon voi porailla reikiä renkaisiin! Ei tarvi seurata urheilua millään tasolla. Riittää että on poran akku täysi ja korvien väli tyhjä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on yksinkertaista sakkia tällä palstalla!Jos ette tiedä renkaan rakenteesta tai paksuuksista mitään,olkaa kommentoimatta.Yksi viisas kyselee,mikä istukan jälki?Suosittelen porakoneiden rakenteen oppimäärää osa 1a.Mitäs jos rengas ois räjähtänyt 80 km/h vauhdissa,tuskin ilman vakavia loukkaantumisia ois selvitty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää hyvät ihmiset alkako täällä keskustelupalstoilla arvaileen onko porattu vai ei kyllä poliisi tutkii.Ihan hyvä asia että tutkitaan ,siinä olis voinut todella olla vaaranpaikka toivotaan että selviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Istukka on se johon kiinnitetään poranterä. Vaikka nimi on aika huono, koska ei sillä ole mitään tekemistä "istukan kanssa". Aika erikoista sakkia tuolla etelässä kun pitää porakoneita kuljetella mukana. No etelässä kuulemma on muutenki oulto meno kun kirkossakin saa esiintyä kaiken maailman hippi taiteilijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatii kyllä jo rohkeutta mennä poraamaan reikää linja-auton renkaaseen, muistelen kuulleeni että esim. rengasasentajille täyttövaiheessa räjähtävä rekan rengas saattaa olla kohtalokas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, ainakin toisen helsinkiläisen hallin bussiparkissa on kameravalvonta. Toivottavasti renkaasta tehtiin myös tekninen tutkinta ts. selviää, onko se porattu vai esimerkiksi tiellä olleesta romusta tms. tullut painauma. Jos ilkivaltaa, niin hyvin lapsellinen teko, mahdollisesti varsin vaarallinen. Rangaistus sen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa olet Paavo! Renkaan reikiintymisiä tapahtuu tämän tästä se on arkipäivää ammattiliikenteessä. Olisko Kettunen ajanut liian liki törröttävää rautatankoa ym. Pääasia on ettei ihmisille ole tullut vaurioita renkaita tehdään jokapäivä uusia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on linja-auton renkas eikä henkilö auton. Jos ette sitä tienneet että siinä on vähä paksumpi kumi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

124
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
60
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
39
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
30
Selvitys esittää asevelvollisuuden tilalle kansalaispalvelusta, naiset ja Jehovan todistajat mukaan
28
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
25
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
20
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image