Kärpät kiinnitti viisi uutta vahvistusta – tällaisista pelaajista on kyse

Nicklas Lasu (31) juhli helmikuussa Mestarien liigan voiton Frölundalle tuonutta jatkoerämaaliaan. Ensi kaudella Lasu edustaa Kärppiä. KUVA: 22:38:39600 / EPA
Liiga 18.4.2017 10:20
Kaleva

Oulun Kärpät julkisti tiistaiaamuna viiden kokonaan uuden pelaajan sopimukset. Uusina miehinä oululaisjoukkueeseen liittyvät Veini Vehviläinen, Charles Bertrand, Otto Karvinen, Miika Koivisto ja Nicklas Lasu.

 

Maalivahti Veini Vehviläinen muistetaan erityisesti vuosien 2016 ja 2017 nuorten MM-turnauksista. Liigassa hän on vielä etsinyt paikkaansa, mutta pääsee nyt Kärppien kokeneen maalivahtivalmentajan Ari Hillin hoiviin.

20-vuotiaalla Vehviläisellä on edellytykset nousta Liigan maalivahtieliittiin. Nuoren maalivahdin viime kausi alkoi JYP:ssä ja päättyi Vaasan Sportissa.

 

Ranskalainen Charles Bertrand on ollut Suomessa jo kaudesta 2009-2010 lähtien, jolloin hän pelasi nuorten SM-liigaa Lukossa. 26-vuotias laitahyökkääjä on ehtinyt esiintyä liigaotteluissa Lukossa, TPS:ssa, Sportissa ja Ässissä. Viime kaudella hän teki Ässissä 60 ottelussa tehopisteet 12+9=21.

Bertrandin toistaiseksi parhaat kaudet olivat 2014–2016, jolloin hän iski Sportille 112 ottelussa 35+50=85 pistettä runkosarjan otteluissa.

 

27-vuotias Otto Karvinen on profiloitunut alempien ketjujen laiturina. Miehen meriitteihin kuuluu muun muassa Liigan jäähypörssin voitto kaudella 2014–2015. Karvinen kiersi oululaisjoukkueeseen TPS:n ja Sportin liigapestien kautta.

Viime kaudella Karvinen pelasi Sportissa 30 ottelua ja sai aikaan tehot 5+3=8. Jäähyminuutteja miehelle kertyi 78.

 

26-vuotiaaseen Miika Koivistoon kohdistuu Oulussa kovat odotukset. Olihan mies viime kauden liigapuolustajien toiseksi paras pistemies. Jukureissa pelannut puolustaja summasi tehopisteet 4+33=37. Kiekollinen puolustaja pelasi tällä kaudella myös Suomen maajoukkueessa.

Vaasan Sportin juniori- ja Mestis-joukkueista Koivisto siirtyi ensin muutamaksi kaudeksi KalPaan ja sieltä Lukon kautta Jukureihin. Kärpistä tulee hanakasti hyökkäyksiä tukevan pakin neljäs liigaseura.

 

27-vuotias Nicklas Lasu siirtyy Kärppiin Euroopan suurseuroihin lukeutuvasta Frölundasta. Ruotsalainen tuo kovissa otteluissa jalostuneen kokemuksensa Kärppien keskushyökkääjäosastolle. Helmikuussa Lasu ratkaisi Mestarien liigan voiton Frölundalle jatkoerämaalillaan.

Mikään pistelinko Lasu ei ole urallaan ollut. Ruotsin pääsarjassa tehokkain kausi oli 2015-2016, jolloin hän teki 51 ottelussa tehot 8+13=21. Viime kaudella 48 runkosarjaottelua tuottivat tehot 6+8=14.

Lasua pidetään työteliäänä ja tunnollisesti puolustussuuntaan pelaavana hyökkääjänä. Frölundassa Lasu kantoi viime kausina varakapteenin vastuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaikki näkee miten vauhti riittää nuorten mm-kisoissa,jossa vastassa toisia nuoria. Kylmää kyytiä tulis aikuisten peleissä suurimmalla osalla vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppiin hankkimaan vastustajalle paljon ylivoimaa Mitä järkeä tuon tason pelaajan hankkimisessa oli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi nostettu omista A- ja B-junioreista 14-16 pelaajaa suoraan Liiga-Kärppiin. Jos näin ei tehdä, voimme jo ensikaudella lukea lehdistä, että ex-Kärppä juniori ei mahtunut kasvattaja-seuran miehistöön vaan takoo maaleja +pisteitä toisessa seurassa. Olisi jo oivallinen aika nostaa omista junioreista edustusjoukkueeseen poikia, kun sarjahan on vähän irvikuva, kun sieltä ei tipahda kukaan pois, vain konkurssin myötä. Nuorten MM-kisoissa jo näkee sen kuinka valmiita juniorit olisi aikuisten sarjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän tuossa aikamoinen nippu junioreita jo nostettiin mukaan. Junnujen pitää antaa rauhassa pelata omia sarjojaan ja miehet pelaavat omiaan. Muutama huippulahjakkuus pääsee koittamaan liiga vauhtia. Ei liene kenenkään etu, että Kärpät pelaisi monta vuotta häntäpäässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki mutta, vuosien varrella on ollut lukuisa määrä kärppäpoikia, jotka pääsivät "aina" poikien, kuin B nuortenkin maajoukkueisiin ja turnauksiin, mutta ei se vielä taannut, että kehitys olisi jatkunut varusmies- ja aikuisiässä välttämättä enää liigatasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Nuoria ja parhaassa iässä olevia urheilijoita. Päättyvän kauden joukkue olikin profiililtaan enempi veteraaniurheilijaporukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietoja lennon MH17 alasampumisen tutkinnasta

Hesari: "Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan." Venäjän uskottavuus on mennyt, eikä Juttutuvassa kirjoitt... Lue lisää...
Hesarin pääkirjoitus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

28.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image