Kär­ki­kamp­pai­lu päättyi Kärppien juhliin ja JYP-luotsin tuo­ma­ri­kiu­kut­te­luun - ”Lopussa taisi mennä pupu pöksyyn”

Kärpät jatkoi vahvaa liitoaan viidennen peräkkäisen voittonsa myötä. Lauantain kärkikamppailussa kaatui Jyväskylän JYP maalein 2-1.
Liiga 7.10.2017 20:43
Janne Onnela

Kärpät kaatoi JYPin Raksilassa ja nousi jääkiekkoliigassa toiseksi vain pisteen päähän sarjaykkösestä Turun Palloseurasta. Raksilan 5921 katsojan kauden ennätysyleisö sai nauttia oululaisten viidennestä perättäisestä voitosta.

Lasse (Kukkonen) palkittiin ennen peliä, ja tämä peli olikin aivan Lassen näköinen. Paljon tunnetta ja huippupelaajia kaukalossa, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner tunnelmoi.

Kollega Marko Virtanen löysi tasaisen pelin ratkaisun tuomareista.

–Ehkä ero tuli tänään ylivoimasta. Huonointa tuomaripeliä, mitä olen tällä kaudella nähnyt. Jäi paljon viheltämättä, ja lopussa taisi mennä pupukin pöksyyn, Virtanen tukisti tuomarikaksikkoa Timo MetsäläTeemu Salminen.

Tehotykit paikalla, mutta maalit tiukassa

Liigan kärkkikamppailusta oli lupa odottaa sarjan pistepörssin perusteella todellista maalijuhlaa. Olihan Raksilan kaukalossa pistepörssin kuuden kärjestä peräti viisi pelaajaa.

Toisin kuitenkin kävi. Maalin makuun päästiin vasta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Kotiyleisölle helpotuksen tuonut avausmaali lähti tulisesti Charles Bertrandin lavasta toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Taneli Ronkaisen liigakauden avausosuma oli vähintään yhtä hieno.

–(Mikael) Ruohomaalta sain kiekon, ja näin että väylä on auki. Nostin jalalla ylös, enkä löytänyt syöttöpaikkaa, joten päätin ampua itse niin lujaa kuin lähtee, Ronkainen kertasi Juho Olkinuoran längistä uponnutta osumaansa.

Maalit riittivät voittoon, sillä JYP onnistui vain kertaalleen lopussa hakiessaan kavennusta ilman maalivahtia. Osuma kirjattiin Jani Tuppuraisen nimiin.

–Tuosta se upposi olkapään yli suoraan syötöstä. Olihan se hieno syöttökin, lopussa nollapelin menettänyt Veini Vehviläinen kertasi vieraiden ainokaista.

Syyskauden kohokohta edessä

Ottelu oli alusta saakka tasainen. Toinen erä meni selvemmin Kärpille, mutta päätöserä oli hienokseltaan vieraiden. Maalit kuitenkin ratkaisevat, ja niiden viimeistelyssä Kärpät oli parempi. Yksi suuri haaste juuri JYPiä vastaan oli maalineduspelaaminen, joka ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen JYPille.

–Onnistuimme siinä kahden erän ajan erinomaisesti. Kolmannessa erässä tarvitsimme hieman enemmän hienosti pelanneen Vehviläisen apua, Manner jutteli.

 Muutenkin Manner oli erittäin tyytyväinen pelaajiensa esitykseen.

–Jos voitat JYPin kärkiottelussa, niin kyllä silloin jokainen pelaaja on onnistunut erinomaisesti. Voitolla on henkisesti meille suuri merkitys, sillä todistimme pystyvämme voittamaan sarjan kärkijoukkueen.

Kärppien riveissä debytoi Nicklas Lasun ketjussa pelannut Juha Koivisto. Tuoreen kärppähyökkääjän anti jäi vielä pieneksi, mutta päävalmentaja oli debytanttiin kuitenkin suhteellisen tyytyväinen.

–Hän pelasi pyyteetöntä peliä, Manner totesi.

Kärpillä on edessä monen päivän tauko, sillä seuraava peli on vasta perjantaina Tampereella Tapparaa vastaan.

–Se on yksi syyskauden kohokohdista. Tällaisen voiton jälkeen siihen peliin on hienoa lähteä valmistautumaan, Manner päätti.

Katso kuvia illan pelistä.

Lue erä erältä edennyt otteluselostus tästä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Tasaväkisistä oli ja Kärpät oli kentällä selvästi parempi jääkiekko joukkue! Katkera JYP valmentaja haukkuu tuomarit ja täysin syyttä. Jäähyjä olisi voinut antaa mm. Tuppuraiselle poikittaista selkään mailasta, sai antaa liian paljon ja kirvesiskuilla käsille hakkaajana tuhoa yritti tehdä. Sailio pelaa erittäin hyviää jääkiekkoa ja samoin koko Kärppien joukkue. Itku pillitys Jypiltä korkeista mailoista taisi sattua omaan nilkkaan, koska Kärpät saivat kasvoihin mailaa jopa todistetusti Tv kuvan perusteella, mutta JYP pelaaja filmasi molemmissä tilanteessa ja mitään ei Tv kuvissa saatu hidastuksista huolimatta näkyviin, eikä Kärppä vastainen selostaja niitä millään löytänyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, no! Kärpät hallitsi hienokseltaan tasaista peliä. Jyppi pelasi "riskirajalla" ja usea jäähy jäi heille vieltämättä. Tasaisen pelin kulmakivi oli Kärpille jäähyttömyys, nopeus ja "riski-pyssy" Immosen kurissapito!! Ehkä tuo Jypin valmentajan "itku" kohdistuu juuri tähän, Immosen ylivoimassa käytön puuttumiseen, vaikka he niitä jäähyjä oli ansainneet. Loppuluvut oli maltillisen Kärppäjoukkueen ansiota!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selostaja on totaalisen Kärppä-vastainen, esim Mäenalanen kompuroi oudosti ja kuva näytti sitten, että poikittaista selkään ja päin laitaa, olisi todella suotavaa vaihtaa tämä sössöttäjä. Kärpillä menee nyt todella hyvin ja toivottavasti jatkossakin, on yksi pieni huolen aihe, yhdellä puolustajalla on +/- tilastossa saldo -3, toivottavasti parantaa.
Tuosta tuomarin koskemattomuudesta, Viuhkola aikoinaan sai kieltoa törmättyään tuomariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jyppi oli parempi mutta hienosti kärpät sai tuurilla muutaman maalin tehtyä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Kärppien uusi seurajohto ja uusi päävalmentaja ovat saaneet joukkueensa kunnon liitoon ja joukkue rymistelee sarjakärjessä. Joku vanhempikin valmentaja saa jo "asiantuntemuksestaan" nenilleen. Leukailihan Jortikkakin taannoin jossakin iltapäivälehden haastattelussa, että Manner sopisi lähinnä B-juniorien valmentajaksi. Onhan se komeaa, kun Kärpät löysi uusia kykyjä ja näin syntyy uusia urhelukertomuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se liito ole seurajohdosta ollut vuosikymmeniin kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole. Mutta on mukavaa, kun uusi johto ja todella uusi päävalmentaja liigatasolla ovat onnistuneet kauden avauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä peli. Jäi jypiltä pari jäähyä viheltämättä. Esim. Tuomarin kampitus. Jyppi pelas ihan hyvin, Kärpät oli vain maalin parempi. Vehviläinen torjui lopussa mahtavasti. Virtanen voi itkeä tuomareista niin paljon kuin haluaa. Taitaa ottaa lujille kun päästivät parhaan pelaajansa Kärppiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa kyllästyttään tämä ainainen tuomari kiukuttelu! On se kumma että missä vaan kärpät pelaa niin itketään että tuomarit ratkaisee pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo Kärpät kaataa Jyppiä
Jyppi, horjahtaa !
On turhaa täällä hyppiä
tää Jyppi, toteaa.
Manner, kehuu omiaan
Mikko, naurahtaa!
Jo peli alkaa kulkemaan
Raksila, halkeaa!!
Nyt Kärpät pitää taukoo
Etelässä, tavataan!
Niin rennosti, se laukoo
ja hanat, avataan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli upea tunnelma Raksilassa! Kiitos Kärpät 2-1 JYP! Kummastelin myös ettei tuomarin kolaamisesta tullut rangaistusta?! Onneksi hän pystyi jatkamaan pelin loppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs se lopun viheltämättä jäänyt kampitus,olis Jyppi päässyt kuudella neljää vastaan hake-maan tasoitusta.
Tuomarit on jo vuosikausia suosinut Kärppiä,varsinkin Raksilassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuudella neljää vastaan oisivat voineetkin pärjätä. Tasakentällisin jäällä oli vaan yksi joukkue, eikä se ollut jyp

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina? Muutaman vuoden takaisissa finaaleissa ainakin se oli Tappara jota tuomarit suosivat :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskun näinkin päin. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jyväskylässä Kärpät olisi hyvinkin voinut yltää vähintäänkin tasapeliin, mikäli tuomaritoiminta olisi ollut tasapuolisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image