Pelaaja pinnalla

Mainos

Vahti vahtaa Leijonia

KUVA: Jarmo Kontiainen
Pelaaja pinnalla 14.5.2012 21:53 | Päivitetty 14.5.2012 21:57
Teemu Wilenius

Helsinki Leijonien maalia Sveitsin (2009) ja Saksan (2010) kisoissa vartioinut Pekka Rinne vastaa puhelimeensa raskaalla äänenpainolla kotonaan Nashvillessa. Kempeleläisen mieli on maassa, vaikka aurinko hellii täydeltä terältä Yhdysvaltain Tennesseen osavaltiossa.

Miehen takaraivossa jyskyttää yhä viikon takainen pudotuspelitappio Phoenixille.

”Harmittaa niin paljon, että koko olotila on tuskainen. Kai tämä ajan kanssa laantuu.”

Pitkän ja raastavan pelikauden jälkeen moni yrittäisi samassa tilanteessa kääntää ajatuksensa mahdollisimman nopeasti pois jääkiekosta, mutta Rinne on eri maata. Hän nimittäin kerää ajatuksiaan seuraamalla television ja netin välityksellä Leijonien otteita MM-jäällä.

”Kiekko vie niin suuren osan elämästäni, että ei siinä sopassa pieni MM-kisojen seuraaminen vaikuta mitään. Samalla voin olla hetken ajattelematta sitä, että meidän joukkueella olisi ollut tänä keväänä kaikki mahdollisuudet mennä päätyyn asti”, Nashvillen luottovahti sanoo.

Phoenix-sarjasta on kulunut aikaa jo sen verran, että loistavan kauden torjunut Rinne pystyy analysoimaan otteluvoitoIn 1–4 päättyneen sarjan ratkaisuun johtaneet syyt.

”Aloimme kuvitella itsestämme liikoja loistavasti sujuneen Detroit-sarjan jälkeen. Jalat eivät pysyneet maassa, ja koko paketti levisi sen myötä. Paniikki valtasi meidän, kun hävisimme heti kaksi ottelua vieraskentällä.”

Rinne kiistää, että Aleksandr Radulovin ja Andrei Kostitsinin alkoholinhuuruisilla yöreissuilla tai niiden ympärillä syntyneellä kohulla olisi ollut suurta vaikutusta lopputulokseen.

”Ei se vaikuttanut ainakaan niin paljon kuin media antoi ymmärtää. Näen asian niin, että Radulovin liittyminen joukkueeseen kesken kaiken vaikutti ilmapiiriin enemmän kuin tämä pudotuspelien aikana sattunut juttu.”

”Minulla ei ole pahaa sanottavaa Radulovista ihmisenä. Päinvastoin, tykkään hänestä kovasti tyyppinä. Suuri ja räiskyvä persoona”, Rinne painottaa.

Mutta takaisin MM-tantereelle.

Kun Leijonien GM Jari Kurri kartoitti mahdollisia NHL-pelaajia kisajoukkueeseen, Rinne ilmoitti oitis olevansa käytettävissä, jos kausi Pohjois-Amerikassa päättyy ennen aikojaan.

”Totta kai olisin halunnut mukaan kotikisoihin. Nyt kävi kuitenkin niin, että pelit päättyivät huonoimmassa mahdollisessa raossa. Tiesin jo etukäteen, että maajoukkue lyödään lukkoon lopullisesti NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen”, Rinne harmittelee.

29-vuotiaan maalivahdin kaksossisko Anna on naimisissa Leijonahyökkääjä Mika Pyörälän kanssa, joten ainakin yksi MM-pelaaja on varmuudella NHL-miljonäärin suurennuslasin alla. Tekstiviestit ovat sinkoilleet suuntaan jos toiseenkin.

”Pientä puukkoa ja hellyttäviä kannustussanoja, niitä olen Mikalle tarjonnut.”

”Onhan siellä Suomen joukkueessa paljon tuttuja ja kavereita. Jännitän erityisesti kaikkien oululaistaustaisten pelaajien puolesta. Toivon, että jätkät pelaavat mahdollisimman hyvin, sillä MM-turnaus on Euroopassa paras mahdollinen näyteikkuna uralla eteenpäin”, Rinne muistuttaa.

Maalivahti ja hänen avopuolisonsa Kirsi lentävät Ouluun sunnuntaina – siis samana päivänä, kun MM-loppuottelu pelataan.

”Katson Suomen voiton jälkilähetyksenä sitten kotona ja rentoudun makuu asennossa.”

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen maan länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Länsi-Lapissa lumipyryn ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla maan itäosassa ja Lapin itäosassa sekä Kainuussa ja Koillismaalla lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Yle vs. Sipilä

312 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koronkiskonta takaisin laittomaksi

Nykypäättäjien ajatusmaailman mukaan köyhiltä saa kupata. Köyhä on itse aiheuttanut ahdinkonsa esimerkiksi sairastumalla... Lue lisää...
Kovat arvot

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image