Patrik Laine palasi rikospaikalle – Raksilan jäähalli täyttyi en­nen­nä­ke­mät­tö­mäs­tä täh­ti­lois­tos­ta

Patrik Laine (kesk.) ja Markus Granlund järjestelivät tukalia hetkiä maalivahti Pekka Rinteelle. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Jääkiekko 11.8.2017 22:39 | Päivitetty 11.8.2017 22:49
Matti Ahola

Matka konnasta sankariksi on jääkiekossa toisinaan kovin lyhyt. Raksilan yleisölle Tapparan Patrik Laine esiintyi vielä toissakaudella pahimpana mahdollisena vastustajana, mutta MM-kisojen ja yhden loistavan NHL-kauden jälkeen Laine otettiin Oulussa vastaan suurena sankarina.

Toki Laine pelasi perjantainakin juuri Kärppiä vastaan, mutta kyseessä oli hyväntekeväisyysottelu, jossa Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet iskivät yhteen leppoisissa merkeissä.

– Aina on kiva voittaa Kärpät. Tästä hallista on mukavia muistoja. Ehkä tämä voitto ei tuntunut ihan yhtä hyvältä kuin viimeksi, Laine velmuili voitetun pelin jälkeen.

Laine viittasi edellisellä kerralla kevääseen 2016, kun Kärpät ja Tappara kohtasivat Liigan välierissä. Tappara jatkoi tietään mestariksi voitoin 4–3, ja Laine iski seitsemään välieräpeliin hurjat kuusi maalia. Laineen viimeisellä minuutilla tekemät tasoitusmaalit sekä Oulussa että Tampereella ovat jääneet pysyvästi Kärppien kannattajien ikäviin muistoihin.

Tällä kertaa kotikorea Laine jätti maalit tekemättä kahden pelatun erän aikana. Pelin jälkeisessä tarkkuuslaukauskisassa Laine jätti muut laukojat taakseen. Maalin ylä- ja alakulmat löytyivät paremmin kuin Jesse Puljujärvellä, joka pääsi voiton makuun nopeusluistelukisassa. Markus Granlund joutui tunnustamaan Puljujärven paremmakseen.

– Jäällä oli erilaisia persoonia ja oli jännä pelata. Lopussa otimme vähän enemmän tosissamme, kun oli taitokisat, Puljujärvi kertoi.

Yksi illan odotetuimmista taitolajeista jäi kuitenkin torsoksi, sillä tutka rupesi temppuilemaan kesken lyöntilaukauskilpailun.

Hyväntekeväisyysottelu keräsi Oulun jäähalliin entistä ja nykyistä suomalaista NHL-tähtiloistoa. Kärppien joukkueessa pelasivat muun muassa nykyiset NHL-tähdet Pekka Rinne ja Sebastian Aho sekä ex-pelaajat Joni Pitkänen ja Janne Niinimaa.

Sebastian Ahoa hymyilytti nuoren fanijoukon keskellä. KUVA: Maiju Pohjanheimo

Liigan joukkuetta johtivat Laine ja Mikael Granlund. Entisistä suuruuksista Ouluun olivat saapuneet myös aina värikäs Esa Tikkanen, Jyrki Lumme, Teppo Numminen ja Jere Lehtinen.

Mikael Granlund muisteli, että edellisestä pelistä Raksilassa oli vierähtänyt jo tovi aikaa. Oulunsalon mies esitteli illan komeimmat harhautukset, mutta vauhdin loppuminen johti kiekon menetykseen omalla alueella.

– Ei ollut vauhti vielä ihan huipussaan, mutta hauskaa oli.

Granlund suunnitteli lähtevänsä Pohjois-Amerikkaan syyskuun alussa. Seuraava pelillinen haaste odotti kuitenkin jo lauantaina, kun Granlund osallistuu Kalajoella pelattavaan Jussi Jokisen nimeä kantavaan hyväntekeväisyysotteluun.

Patrik Laineen ohella suurimmat suosionosoitukset sai maalivahti Pekka Rinne, joka löysi pahimman vastustajansa vanhojen alumnipelaajien joukosta. Uransa jo vuosia sitten lopettanut Marko Jantunen teki komeat rankkarimaalit sekä varsinaisella peliajalla että pelin jälkeisessä taitokisassa.

– Jarna teki upeita rankkarimaaleja. Parhaan pelaajan palkinto meni oikeaan osoitteeseen, Mikael Granlund kehui.

Ottelu oli lähes loppuunmyyty. Suurin osa tuotosta menee rahastoon, jolla tuetaan Oulun alueen vähävaraisia jääkiekkojunioreita.

Katso kuvia ottelusta täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tapahtuma oli upea ja sekä kärpät että koko liiga hyvällä asialla. Oli mahtavaa nähdä jäällä sekä nuoria lupauksia että vanhoja konkareita. Kaleva olisi tosin jutussaan voinut tuoda esiin myös aiemmin päivällä pidettyä seminaaria, sen sisältöä sekä viestiä. Tapahtuman tarkoituksena oli kerätä varoja rahastoon, jolla tuetaan vähävaraisia kiekkojunnuja mutta yksi tapahtuman pääkohta nähtiin jäällä, kun Avominne päihdeklinikkojen toimitusjohtaja kirjoitti hoitoonohjaussopimuksen liiga-alumnin kanssa. Näin ollen päihdeongelmien kanssa painivien kiekkoilijoiden on mahdollista päästä hyvissä ajoin hyvään päihdehoitoon eikä sairauden tarvitse edetä yhtä pitkälle mitä Marko "Jarna" Jantusella. Oli kyllä upeaa nähdä Jantunen jäällä raittiina ja hyvinvoivana. Tässä asiassa kiekkomaailma toimii hienona esimerkkinä, josta soisi useamman tahon ottavan esimerkkiä. Valitettavasti jostain syystä Kaleva jätti näinkin tärkeän asian huomioimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno tapahtuma jossa kaikki tuntuivat viihtyvän sekä yleisössä että jäällä ja tulot menevät hyvään tarkoitukseen vaan eiköhän ole joku löytänyt jo tästäkin jotakin nillitettävää, eikä varmasti ollut edes itse paikalla. Kommenttiosio, se ei petä koskaan. Aivan uskomatonta tämä kuinka kaikesta pitää aina löytää jotakin negatiivista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska on ilmoitettu että koko tuotto menee hyväntekeväisyyteen.
Paljonko tuli rahaa ensin sitte on eri kohteita niin paljonko niille.
Jos ei tule muuten niin joku selvittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko koko Oulu rikospaikka vai Raksila? vaikko Raksilan jäähalli? Mihin tilastoihin tämä otsikko perustuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava tapahtuma ja tunnelma :-) Iso kiitos pelaajille,järjestäjille ja yleisölle :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä valitettavasti varat menee ihan muualle kuin junioreille. Peitetoiminta nuo puheet. Junioreita ei oikeasti tueta vaan kaikki maksatetaan vanhemmilla ja lisäksi pitää tehdä ilmaista veronkierrolta haiskahtavaa "talkootyötä" liigapeleissä kioskimyyjinä ja hallin siivouksessa. Pelien tuotot piilotetaan lisäksi säätiöiden taakse. Vain niitä junioreita tuetaan joista tulee liiga tai NHL pelaajia ja miljoonamiehiä myöhemmin. Heillä pitäisi olla rikastuessaan tuen takaisinmaksu velvollisuus monikertaisena. Nuo tuotot pitäisi mennä oikeasti kaikkien juniorien hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tämän vuoksi hyvä pohtia haluaako itse vanhempana olla mukana toiminnassa ja saattaa lapsi kokemaan tuon käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikossa väitetään P. Laineen olevan rikollinen,koska hän palaa rikospaikalle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella hienoa, kun järjestetään tällaisia tapahtumia ja rahat menee hyvään tarkoitukseen!! Itse tykkään käydä, mutta nyt en voinut tulla harmittaa. Urheilijat on hienoja kavereita keskenään se kuuluu näihin juttuihin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuman järjestäjille, osallistujille ja yleisölle! Ihan huippu tapahtuma! Ja mitä nostalgiaa olikaan Raksilan jäällä kun Ketola, Tikkanen, Jalonen & co viilettivät jäällä nuorempien joukossa. Upeaa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauska tapahtuma mutta tuon lisäämiseksi ois ollu hyvä olla enemmän myyntitiskejä auki. Kauhiat jonot. Poika meni erän loputtua jonottaan limua niin palas toisen erän puolivälissä. Eikä ollu edes saanut limua vaan luovutti koska "jotkut aikuiset" etuili.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäkis on ihan ok seurattavaa mutta sitä hehkutetaan Suomen mediassa ihan liikaa. Lisäksi liiga on aivan täydellisen ylipitkä. Pahasti näyttää siltä että lätkälle käy kuten F1:lle Suomessa. Takana loistava tulevaisuus.

MM kisat jaksan ehkä seurata keväällä. Jos ei veneenrapsuttelu jo kovin paina päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tällä toiminnalla tueta myös entisiä jääkiekkoilijoita? Päiväohjelmassa oli mm. päihdeasiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo osalla varoista perustettiin rahasto jolla autetaan entisiä kiekkoilijoita kriisitilanteissa,kuten päihdeongelmissa. Mutta suurin osa meni oulu rahastoon jolla tuetaan Oulun alueen vähävaraisia kiekkojunnuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

"Sairastuivat ja osasivat arvostaa yhteiskunnan apua, kun omat voimat ja rahat eivät enää riittäneet. He ovat nyt vanhoj... Lue lisää...
Vähän ontuu nyt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image